in ,

“Mortal Kombat” Serisinin Yaratıcısı, “Marvel vs. DC” Temalı Dövüş Oyunu Yapmak İstiyor

Mortal Kombat ile tanınan NetherRealm’dan Ed Boon, Marvel vs. DC temalı yeni bir dövüş oyunu hayali kuruyor.

Marvel vs. DC Temalı Dövüş Oyunu - Mortal Kombat - NetherRealm
- Reklam -
- Reklam -

Mortal Kombat oyunlarına imza atan NetherRealm Studios’un yöneticisi Ed Boon, çizgi roman yayıncıları Marvel ve DC’nin karşı karşıya geldiği bir oyun yapmak istiyor. Ünlü dövüş oyunu serisinin arkasındaki isim, ikonik çizgi roman kahramanlarını yeni bir diyara taşımayı hayal ediyor.

Ed Boon geçen yıl hayranlarına bir sonraki NetherRealm oyununun ne olması gerektiğini soran bir anket yayınlamıştı. Ankette yer alan seçeneklerden biri olan Marvel vs. DC oyunu en çok rağbet gören seçenek oldu. Her ne kadar NetherRealm’ın ufuktaki bir sonraki projesi Mortal Kombat 1 olsa da Boon, Marvel vs. DC projesinin eninde sonunda gerçekleşeceğine dair umut besliyor gibi görünüyor.

Marvel vs. DC Oyunu Henüz Değerlendirme Aşamasında

Mortal Kombat 1’ın tanıtımı için verdiği röportaj sırasında açıklamalarda bulunan Ed Boon, olası bir Marvel vs. DC oyununun NetherRealm tarafından geliştirilebileceğini işaret etti. Böyle bir oyunun altyapısının karmaşık olacağını kabul eden yönetici, yine de bu ihtimali kesinlikle değerlendireceğini söyledi. Bir Marvel vs. DC dövüş oyununun “özellikle harika olacağını” çünkü birçok hayranın yıllardır “teorik bir savaşta hangi karakterin kazanacağı” konusundaki uzun tartışmalarına son noktayı koyabileceğini de sözlerine ekledi.

- Reklam -

“DC karakterinin olduğu oyunlar yaptık. Çocukken, ’Dövüşü kim kazanır, Mighty Mouse mu, Süpermen mi?’ diye düşünürsünüz. Yani bu sadece şu aptal, farklı evren şeyleri işte. Ama içimizde hâlâ bu çocuksu şeyleri söyleyen bir parçamız var. Bana göre Örümcek Adam ve Batman dünyadaki en harika şey olurdu. Dolayısıyla elbette bunu yapmayı çok isteriz. Ancak bu engeli aşmak muhtemelen çok zor.”

Marvel vs. DC Temalı Dövüş Oyunu - Mortal Kombat - NetherRealm Studios

Çizgi Roman Cephesinde Ortak Maceralar Olmuştu

Diğer taraftan bir Marvel vs. DC oyununu gerçekleştirmenin en zor kısmı iki şirketin karakterlerini tek bir potada eritmek olarak görünüyor. Yine de hayranlar bunun geçmişte çizgi roman dünyasında birçok kez yaşandığını hatırlatıyor.

Buna ek olarak, Marvel Games bir kuruluş olarak son yıllarda çeşitli video oyunu stüdyolarıyla çalışmıştı. Marvel’s Spider-Man, Marvel’s Guardians of the Galaxy ve yakında çıkacak Marvel’s Wolverine gibi oyunlar farklı stüdyolar ortaklığında geliştirilmişti.

- Reklam -

Bununal birlikte NetherRealm Studios Warner Bros. Games’e ait bir stüdyo. DC Comics de Warner Bros. Discovery’ye ait bir marka. Dolayısıyla Disney çatısı altındaki Marvel Comics’in bu projeye ortak olması şimdilik zor bir opsiyon olarak görülüyor.

Marvel vs. DC Temalı Dövüş Oyunu

Siz olası bir NetherRealm imzalı Marvel vs. DC oyunu hakkında ne düşünürdünüz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir ve daha fazlası için bizi Google Haberler’den takip edebilirsiniz.

Kaynak: Comic Book

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Mortal Kombat gibi +18 olacaksa OK. Finish himleri herleri merak ediyorum. :sunglasses:

  2. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    DC kendi karakterlilerine Fatality yapılmasını istemiyordu. Bir ara DC karakterleri için buna benzer bir oyun yapmıştı, dövüş mekaniği Mortal Kombat ile çok benzerdi. Bir sürü tuş kombinasyonu hepsini ezberlemek imkansıza yakın.

  3. Avatar for Serdar_Gulsen Serdar_Gulsen dedi ki:

    Oyun değilde film güzel olurdu. Bir çok karakteri uyarladılar zaten Marvel hariç. Ancak süper kahramanları kullanmak keyifli olsada bazı mekanikler abes duruyor. Kemik kırma ve finish himler gibi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Atatürk Film Fragman

Disney Plus İptal Kararıyla Tepki Çekmişti: “Atatürk” Filminden İlk Fragman Yayınlandı

Yoldan Düşme Zamanı: Emre Güler'den Tuhaf Bir Aşk Hikâyesi

Emre Güler’den Düşle Gerçeği Birbirine Katan Tuhaf Bir Aşk Hikâyesi: “Yoldan Düşme Zamanı”