in ,

Yeni “Yüzüklerin Efendisi” Filmi “The War of the Rohirrim” 2024’ün Sonuna Ertelendi

Lord of the Rings: The War of the Rohirrim filmi uzun soluklu bir erteleme aldı. Yüzüklerin Efendisi evreninde geçecek animasyon yapımı, grev nedeniyle takvimini yenilemek zorunda kaldı.

Lord of the Rings The War of the Rohirrim Filmi Erteleme
- Reklam -
- Reklam -

Lord of the Rings: The War of the Rohirrim filmi Hollywood’daki yazar ve oyuncular grevi nedeniyle vizyon tarihini ertelemek zorunda kaldı. 2024’ün baharında çıkması planlanan yapım, gelecek yılın sonuna ötelendi.

New Line Cinema ve Warner Bros. Animation ortaklığında geliştirilen animasyon türündeki The War of the Rohirrim filmi, stüdyonun Orta Dünya’ya dönüşünü simgelemesi adına önemli bir yer tutuyordu.

Yeni Yüzüklerin Efendisi filmleri için ön geliştirme çalışmaları sürerken orijinal üçlemenin yapımcısı New Line Cinema’nın Rohirrim’e odaklanan bir projeyle ortaya çıkması büyük ilgi çekmişti. Animasyon formatında olacak yapımın anlatıcı koltuğuna ise üçlemede Éowyn karakterini canlandıran Miranda Otto getirilmişti.

- Reklam -

Lord of the Rings: The War of the Rohirrim Filmi Ertelenen Yapımlar Arasına Katıldı

Hollywood’daki senarist ve yazarların grevlerindeki kararlı duruşu, yapımcıları büyük yapımlar için yeni bir yayın penceresi aramaya itti. Sektörün büyük oyuncularından Warner Bros. Discovery de 2023 ve 2024 programını yeniden gözden geçirenler arasında.

WBD Dune: Part Two ve Godzilla vs. Kong filmlerinin ardından The War of the Rohirrim’i de erteleme kararı aldı.

Lord of the Rings: The War of the Rohirrim Filmi Ertelendi

Normal şartlar altında 12 Nisan 2024’te vizyona girmesi beklenen The War of the Rohirrim’in yeni yayın tarihi Aralık 2024 oldu.

Miğfer Dibi’nin tarihini ele alan yeni Yüzüklerin Efendisi filmi Rohirrim’in efsanevi kralı Miğfer Tokmakel (Helm Hammerhand) karakterinin Gwathuirim olarak da bilinen Dunlendinglere karşı verdiği savaşı konu alıyor. Animasyon filmi Yüzüklerin Efendisi: İki Kule eserinden 183 yıl öncesine tarihleniyor.

Jeffrey Addiss ve Will Matthews’un senaryosunu yazdığı filmin yönetmenliğini animatör Kenji Kamiyama üstlenecek. Orijinal Yüzüklerin Efendisi filmlerinin senaristlerinden Philippa Boyens animasyon filminde danışman olarak görev alacak.

- Reklam -

The War of the Rohirrim çıkış tarihi yüzüklerin efendisi anime

Lord of the Rings: The War of the Rohirrim Oyuncu Kadrosu ve Konusu

Filmin seslendirme kadrosunda Miğfer Tokmakel rolünde Brian Cox, Helm’in kızı Hera rolünde Gaia Wise, Dunlendings’in acımasız lideri Wulf rolünde Luke Pasqualino, Fréaláf Hildeson rolünde Laurence Ubong Williams, Wulf’un babası Freca rolünde Shaun Dooley gibi isimler yer alıyor. Miranda Otto ise hikâyenin anlatıcısı koltuğunda.

Yapım, topraklarını bir Dunlending ordusuna karşı savunmak zorunda olan Rohirrim kralı Miğfer Tokmakel’in hikâyesini konu alacak. J.R.R. Tolkien’in anlatısına göre Eorl Hanesi’nden gelen Miğfer Tokmakel; Rohan’ın sınırlarında yaşayan ve onlardan intikam almak isteyen vahşi bir kabile olan Dunlendinglerle savaşarak halkına rehberlik etmesiyle hatırlanıyor.

Miğfer Dibi

Lord of the Rings: The War of the Rohirrim filmi 13 Aralık 2024’te sinema salonlarındaki yerini alacak.

Lord of the Rings: The War of the Rohirrim filminin yeni vizyon tarihi ve Hollywood’daki grevin sektör üzerindeki etkileri hakkında siz neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Brütalist Mimari Örnekleri Nedir

Brütalist Mimari Denince Akla Gelen 10 Örnek

Dune 2 Erteleme

Hollywood’daki Grev Nedeniyle Büyük Yapımlar Birbiri Ardına Erteleniyor: “Dune 2” Filmi 2024’e Kaldı