in ,

“Rocky” Serisindeki Apollo Creed Rolüyle Akıllara Kazınan Carl Weathers 76 Yaşında Hayatını Kaybetti

Carl Weathers yaşamını yitirdi. “Rocky” serisindeki Apollo Creed karakteriyle tanınan oyuncu, aynı zamanda “Predator” ve “The Mandalorian” gibi yapımlarda da rol almıştı.

Carl Weathers 76 Yaşında Hayatını Kaybetti
- Reklam -
- Reklam -

Carl Weathers 76 yaşında hayata veda etti. Özellikle Rocky ve Predator serilerindeki rolleriyle tanınan aktör 50 yılı aşan bir oyunculuk kariyerine sahipti.

İki oğluyla birlikte yaşayan Carl Weathers, en çok Sylvester Stallone’nin Rocky Balboa’sı için zorlu bir rakip olan Rocky serisindeki Apollo Creed karakteriyle tanınıyordu. Oyuncu son dönemlerde ilk live-action Star Wars dizisi The Mandalorian’daki Greef Karga rolüyle de adından söz ettirmişti. Weathers bu rolle 2021 Emmy adayı oldu ve ayrıca 2. ve 3. sezonlarda da yönetmen olarak görev aldı.

Ailesi, sadece sinema ve televizyonda başarılı olmakla kalmayıp aynı zamanda sanat ve spor dünyasında da silinmez bir iz bırakan oyuncunun ölümünden duydukları derin üzüntüyü ifade eden bir açıklama paylaştı.

- Reklam -

“Carl Weathers’ın ölümünü duyurmaktan derin üzüntü duyuyoruz. Kendisi 1 Şubat 2024 Perşembe günü uykusunda huzur içinde hayata gözlerini yumdu. (…) Carl olağanüstü bir hayat yaşamış, sıradışı bir insandı. Film, televizyon, sanat ve spora yaptığı katkılarla ardında silinmez bir iz bıraktı ve dünya çapında ve nesiller boyunca tanındı. O çok sevilen bir kardeş, baba, büyükbaba, ortak ve arkadaştı.”

Carl Weathers 76 Yaşında Hayatını Kaybetti

Carl Weathers Kariyeri Boyunca 75’ten Fazla Yapımda Yer Aldı

1948 yılında New Orleans’ta doğan Weathers, her karaktere derin bir duygusal derinlik katan özgün performanslarıyla izleyicilerin dikkatini çekti. İster bir kahramanı, ister kötü adamı ya da ikisinin arasında incelikli bir karakteri canlandırsın, Weathers canlandırdığı rollerin ardındaki güdüleri kavrama konusunda eşsiz bir yeteneğe sahipti.

Weathers Rocky serisi dışında Happy Gilmore, Star vs. the Forces of Evil ve Law & Order: Special Victims Unit gibi çeşitli projelerde çalıştı. Aktör Oscar ödüllü Toy Story 4 filminde Combat Carl karakterini seslendirdi ve 2013 yapımı Toy Story of Terror adlı TV yapımında rolünü yineledi.

- Reklam -

Diğer başarıları arasında 1988’de rol aldığı Action Jackson ile NAACP Image Award’a aday gösterilmesi ve 1987 yapımı Predator’da Arnold Schwarzenegger’in karşısında rol alması yer alıyor. Kendisi 50 yıllık oyunculuk kariyeri boyunca 75’ten fazla film ve dizide rol aldı.

Carl Weathers Ölüm Haberi

Siz Carl Weathers’ı en çok hangi rolüyle hatırlıyorsunuz? Duygularınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.


Güncel gelişmeler için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Huzur içinde uyu Apollo Creed.

  2. Avatar for MURAT_arminius MURAT_arminius dedi ki:

    Huzur içinde uyu şampiyon.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Alper Gezeravcı Dünya'ya Geri Dönüyor

Alper Gezeravcı Dünya’ya Geri Dönüyor: Türkiye’nin İlk Astronotu Uzay İstasyonu’ndaki Görevini Tamamladı

Galler Roma Dönemi Tuvalet Kaşığı

Galler’de Roma Döneminden Kalma Gümüş Bir ‘Makyaj Kaşığı’ Ortaya Çıkarıldı