in ,

Warner Bros.’ta İşler Karıştı: Hollywood Grevleri “Dune 2” Filminin Ertelenmesine Sebep Olabilir

Dune 2 filmi ertelenebilir. Hollywood’daki büyük grev nedeniyle Warner Bros.’un yayın takvimini güncelleyeceği iddia edildi.

Dune 2 Erteleme
- Reklam -
- Reklam -

Dune 2, Hollywood’daki oyuncu ve senarist grevleri nedeniyle vizyon tarihini ileriye taşıyabilir. Normal şartlarda 3 Kasım 2023’te vizyona girmesi beklenen Denis Villeneuve yapımı, 2024’e kalabilir.

Warner Bros. şirketi Timothée Chalamet ve Zendaya‘nın başrollerini paylaştığı Dune 2 için yeni bir yayın takvimi üzerine düşünüyor. Hollywood’da gerçekleşen grevler nedeniyle pek çok filmin yapımı ve tanıtımı yakan zamanda durdurulmuştu. Setlere yakın bazı kişiler ise bu filmlerden bir diğerinin Dune 2 olabileceğini ifade etti.

Dune 2, Warner Bros. ile Legendary Entertainment‘ın ortak yapımı. Bu yüzden Warner Bros. vizyon tarihini değiştirmek için Legendary Entertainment’tan da onay almak zorunda. Öte yandan bazı yetkililer henüz şirketin Warner Bros. ile böyle bir görüş yapmadığını bildiriyor.

- Reklam -

Dune 2 Ertelemesi

Warner Bros.’a yakın başka bir kaynak ise şu an için her şeyin planlandığı gibi ilerlediğini fakat grevlerin süresinin de tahmin edilemez olduğunu belirtiyor. Dolayısıyla grevler tahmin edilenden uzun sürerse film tarihlerinin ertelenme ihtimali çok yüksek.

Ertelenmesi Planlanan Tek Film “Dune 2” Değil

Tarih revizyonlarının nedeni Hollywood’daki iki işçi sendikası SAG-AFTRA ve The Writers Guild of America’nın film yapımcılarına karşı yaptığı büyük grevden kaynaklanıyor. The Last of Us, Euphoria, Emily in Paris gibi pek çok yapım yazarlarının greve katılması nedeniyle çekimi durduruldu ve yayın tarihi ertelendi. Warner Bros. da The Color Purple ve Aquaman and The Lost Kingdom için de yeni tarihler üzerine çalışmalar yapıyor.

Dune 2, Zendaya ve Timothée Chalamet‘nin yanı sıra Austin Butler, Florence Pugh, Javier Bardem ve Josh Brolin gibi pek çok yıldız barındırıyor. Yıldızlarla dolu kadronun grev nedeniyle reklam kampanyalarına katılamaması, yapımcıları endişelendiren konuların başında geliyor.

- Reklam -

Dune: Part Two Fragmanı Yayınlandı

Warner Bros. ve Legendary Entertainment yetkilileri şimdilik bu konu hakkında açıklama yapmaktan kaçınıyor. Fakat yeni Çöl Gezegeni filminin resmi Japonya hesabında yayın tarihinin 2024 olarak değiştirilmesinin dünya genelinde bir ertelemenin ayak sesleri olabileceği söyleniyor. Japonya hesabı iki gün önce yayınlanan fragmanda da yayın tarihini Ocak 2024 olarak belirtmişti.

Siz Dune 2 için olası erteleme söylentileri hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, sinema dünyasından yeni gelişmeler için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Variety

Beyza Can

İngilizce Öğretmenliği okudum. Okur, yazar ve oyun oynarım. Gerçek hayattan uzaklaşmak için daima fırsat kollarım. Bunun için sık sık fantastik, bilimkurgu ve korku içeren şeylere sığınırım. 8 yaşımda dolabımdan bir geçit bulamadım, 50 yaşımda kapımda Gandalf’ın belirmesini bekliyorum. O zamana kadar da kendimi edebiyata ve oyunlara vermeyi planlıyorum. Kitaplara ve oyunlara ilgim beni dil öğrenmeye itti. Daha fazlasına ulaşabilmek ve başkalarına ulaştırabilmek için yeni diller öğreniyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Estranged Estranged dedi ki:

    Yıllardır senaristleri üç kuruşa çalıştıran Hollywood, elbette bunun karşılığını alacaktı. Aç kalınca grev kırılır nasıl olsa diyen büyük başlara bir de oyunculardan darbe gelmesi inanılmaz iyi oldu.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yazarlar - Yapay Zeka Açık Mektup

Dan Brown ve Margaret Atwood’un da Dahil Olduğu 9.000 Yazardan Yapay Zekâ Kullanımına Dair Açık Mektup

American Horror Story: Delicate 12. Sezon

“American Horror Story: Delicate” Geliyor: Feminist Bir “Rosemary’s Baby” Esintisi Taşıyan Yeni Sezondan İlk Tanıtım