in ,

Çikolata Fabrikası’na Dönüş: Timothée Chalamet’li “Wonka” Filminden İlk Fragman

Timothée Chalamet’nin başrolünde yer aldığı “Wonka” filminden ilk fragman yayınlandı.

Wonka Fragmani Timothee Chalamet
- Reklam -
- Reklam -

Wonka filmi için ilk fragman yayınlandı. Paul King’in yönetmenliğini üstlendiği yapım, Charlie’nin Çikolata Fabrikası’nda yer alan Willy Wonka karakterinin köken hikâyesini konu alıyor.

Roald Dahl’ın 1964 yılında yayımlanan Charlie and the Chocolate Factory kitabı, ilk olarak 1971’de Willy Wonka & the Chocolate Factory adıyla perdeye taşındı. Mel Stuart’ın yönettiği filmde ikonik karakteri Gene Wilder tarafından canlandırıldı. 2005’te ise Tim Burton imzalı yeni bir adaptasyon izleyicilerle buluştu. Bu yapımda Wonka’yı Johnny Depp canlandırdı.

Roald Dahl eserleri beyaz perde ve ekrandaki yolculuğuna ara vermeden devam ederken sevilen esere yeni bir bakış açısı getiren spin-off filmi için ilk adımlar 2016’da atıldı. Harry Potter serisinin yapımcılarından David Heyman’ın prodüktörleri arasında yer aldığı Wonka’da yönetmen Paul King ekibe 2018’de katıldı. Mayıs 2021’de ise filmin müzikal türünde olacağı ve başrolünde Timothée Chalamet’nin yer alacağı duyuruldu.

- Reklam -

Uzun bir yolculuğun ardından Wonka için hazırlıklar tamamlanmak üzere. Warner Bros. Discovery imzalı filmden yayınlanan fragman, izleyiciyi ünlü Çikolata Fabrikası’nın ilk yıllarına götürüyor. Chalamet’nin karakterin gençliğini canlandırdığı yapımda çikolatacının köken hikâyesi, sevilen tariflerini nasıl geliştirildiği ve Umpa Lumpalar ile tanışması ele alınıyor.

Wonka Fragmanı Türkçe Altyazılı | İZLE

YouTube video

(Fragmanı YouTube’dan izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

Chalamet, karakterini izleyicilerin daha önce alıştığı Wonka profilinden daha farklı bir yaklaşımla ele alıyor. Gene Wilder’ın tekinsiz bakış açısı ya da Johnny Depp’in melankolik tavrından çok, çikolata sektörümde devrim yaratmak isteyen gneç bir çikolatacının iyimser ve ilginç bir versiyonunu canlandırıyor.

Müzikal kimliğiyle öne çıkan film, The Divine Comedy’den Neil Hannon’ın katkılarıyla birçok orijinal parçaya ev sahipliği yapacak. Chalamet, filmin müziğiyle kurduğu bağdan bahsederken şarkı söylemeyi kendisi için bir tür kaçış olarak nitelendirmişti.

Timothée Chalamet - Wonka

Yapımda Chalamet ie birlikte yer alan isimler arasında Keegan Michael-Key, Tom Davis, Simon Farnaby, Kobna Holdbrook-Smith, Mathew Baynton, Jim Carter, Sally Hawkins, Olivia Colman, Rowan Atkinson ve Rich Fulcher yer alıyor.

- Reklam -

Filmin yönetmenliğini üstlenen Paul King daha önce Paddington adlı animasyon serisini ve The Mighty Boosh adlı TV dizisini çekmişti.

Bununla birlikte Charlie and the Chocolate Factory evreninde geçecek yeni projelerin de yapım çalışmaları sürüyor. Taika Waititi, animasyon türündeki iki yapımla Roald Dahl’ın kurgu dünyasını genişletmeye devam edecek.

Wonka Fragman - Timothée Chalamet

Wonka filmi 15 Aralık 2023 tarihinde vizyondaki yerini alacak.

Sizin bu filmden beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, sinema dünyasından yeni haberler için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Buyifix Buyifix dedi ki:

    Sinemayı eskisi kadar takip edemiyorum ve ilgilenemiyorum ama bu çocuk her role çok itici geliyor. Dune filmindeki tek kusur bu arkadaş gibi. Kafamdaki ve bütün hayali görsellerdeki Paule bu kadar ters bir oyuncu tipi.

  2. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Yani ben pek ısınamadım Wonka’ya biraz iğreti durmuş gibi geldi bana.

  3. Avatar for RolandDeschain RolandDeschain dedi ki:

    Benim negatif bir düşüncem yok ama neden bu kadar abartıldığını da anlamıyorum. Özellikle Denis Villenuve abi öve öve bitiremiyor. Elinde kaseti mi var nedir anlamadım.:grinning:

  4. Avatar for TheNameless TheNameless dedi ki:

    Yorumların aksine fragmanı çok beğendim. Samimi de buldum. Merakla bekliyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Ay'ın Karanlık Yüzünde Gizemli Radyoaktif Kaya Bulundu

Ay’ın Karanlık Yüzünde Gizemli Bir Radyoaktif Kaya Keşfedildi: Perdenin Ardında Sönmüş Volkanlar Olabilir

Microsoft, ABD Activision Blizzard Davası FTC

Microsoft, ABD’deki Activision Blizzard Davasını Kazandı: Dev Satın Alma Gerçekleşmeye Çok Yakın