in ,

Nobel Edebiyat Ödüllü Pearl S. Buck’ın “Mübarek Toprak” Kitabı Yeniden Türkçede

Pearl S. Buck’ın klasik romanı “Mübarek Toprak” yeni bir edisyonla tekrar Türkçe raflarında. Eserin güncel baskısı Kafka Kitap etiketini taşıyor.

Mübarek Toprak - Pearl S. Buck
- Reklam -
- Reklam -

Pearl S. Buck imzalı Mübarek Toprak Kafka Kitap tarafından bir kez daha Türkçeye kazandırılıyor.

1938 yılında Nobel Edebiyat Ödülü’ne layık görülen yazar Pearl S. Buck 1892 yılında ABD’de doğdu. Tam adı Pearl Comfort Sydenstricker Buck olan yazar, çoğunlukla ABD’de uzun yıllar okunarak bir klasiğe dönüşen Mübarek Toprak isimli eseriyle biliniyor.

Buck’ın yakın zamanda keşfedilen son romanı Ebedi Mucize, geçen sene yine Kafka Kitap etiketiyle yayımlanmıştı. Yayınevi Buck’ın külliyatını tazelemeye Mübarek Toprak ile devam ediyor.

- Reklam -

Orijinal adı The Good Earth olan eser kendi dilinde ilk defa 1931’de yayımlandı. Yazara Pulitzer Ödülü (1932) ve William Dean Howells Madalyası (1935) da getiren kitap Türkçede daha önce farklı yayınevlerince okurlara kazandırılmıştı.

Mübarek Toprak romanı onlarca yıldır Amerikan klasikleri arasında anılıyor. 20. yüzyıl Çin’inde geçen eser çiftçi Wang Lung ve ailesinin yaşam mücadelesini konu alıyor.

Mübarek Toprak – Pearl S. Buck | Arka Kapak Tanıtımı

Mübarek Toprak - Pearl S. Buck

Nobel Edebiyat Ödüllü Pearl S. Buck, yayımlanmasından kısa süre sonra Pulitzer Ödülü’ne layık görülen bu kitabıyla okuru bir zaman yolculuğuna çıkarıyor. Mütevazı bir çiftçinin 1920`lerde Çin`deki yaşamının izini süren üçlemenin ilk kitabı Mübarek Toprak, neredeyse doksan yıldır Amerikan klasikleri arasında en çok okunan eserlerden biri olmayı sürdürüyor. Buck, bizi 1920`lerdeki Çin’e, son imparatorun hâlâ hüküm sürdüğü ve yirminci yüzyılın devrim niteliğindeki değişimlerinin uzak gürlemelerden ibaret olduğu bir döneme götürüyor. Dürüst çiftçi Wang Lung ve ailesinin geniş çaplı siyasi ve sosyal değişimlerin ortasında hayatta kalma mücadelesini okurken, geçimini toprağa verdiği emekle sağlayan insanların ortak yazgısına tanık oluyoruz onların korkularına, tutkularına, hırslarına ve ödüllerine.

- Reklam -

“Herhangi bir çağda ve dünyanın herhangi bir köşesinde sürdürülen yaşamın anlamı ve trajedisi üzerine bir yorum” olarak tanımlanan bu muhteşem roman, milyonlarca okuyucunun kalbinde taht kurmuş ve tarihin akışına kapılmış sıradan bir ailenin evrensel hikâyesini anlatıyor.

Toplamda 356 sayfadan oluşan eserin çevirmenliğini Merve Sevtap Ilgın üstleniyor. Kitabın editör koltuğunda ise Nazlı Berivan Ak oturuyor.

Pearl S. Buck’ın Mübarek Toprak ve diğer eserleri hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


Yeni kitap haberleri için bizleri Google News ve sosyal medyadan takibe alabilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Hayao Miyazaki Yeni Filmi

Hayao Miyazaki Bir Sonraki Filmi Üzerinde Çalışmaya Başladı

İngiltere Üniversite Büyü Yüksek Lisans Programı

İngiltere’de Bir Üniversitede “Büyü ve Okült Bilim” Başlıklı Bir Yüksek Lisans Programı Açıldı