in ,

Mizahi Bilimkurgu Türündeki Öykü Antolojisi “Arz Cephesinde Yeni Bir Şey Yok” Okurla Buluşuyor

Bilimkurgu Kulübü tarafından hazırlanan ve 28 yazarın öykülerini bir araya getiren “Arz Cephesinde Yeni Bir Şey Yok” antolojisi raflardaki yerini alıyor.

Arz Cephesinde Yeni Bir Şey Yok Kitabı Okurla Buluşuyor
- Reklam -
- Reklam -

Bilimkurgu Kulübü’nün üçüncü öykü kitabı Arz Cephesinde Yeni Bir Şey Yok Fihrist Kitap etiketiyle okurların karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Antoloji, 2021 yılında genç yaşta kaybettiğimiz Kadri Kerem Karanfil’in anısına ithaf ediliyor.

Türkiye’nin önde gelen bilimkurgu topluluklarından Bilimkurgu Kulübü, üçüncü antolojisi ile okurlarla buluşuyor. Kulüp daha önce 2018’de Yeryüzü Müzesi ve 2021’de İlk kitaplarını hazırlamıştı.

Mizahi bilimkurgu türündeki Arz Cephesinde Yeni Bir Şey Yok, toplamda 28 yazarın öykülerini aynı çatı altında buluşturuyor. Kitabın önsözünü ise Türk bilimkurgu edebiyatının önde gelen isimlerinden Müfit Özdeş kaleme alıyor.

- Reklam -

Eser, Fihrist Kitap Ütopya-Distopya-Bilimkurgu Dizisi’nin 44. kitabı olarak raflara çıkıyor.

Arz Cephesinde Yeni Bir Şey Yok – Kolektif | Arka Kapak Tanıtımı

2. yüzyılda yaşayan Samsatlı Lukianos, dönemin tarihçileriyle alay edeyim derken farkında olmadan dünyanın bilinen ilk bilimkurgu öyküsüne imza attı. Öyküsünde hem Ay’a yapılan bir yolculuğu kurguluyor hem de dünya dışı uygarlıklardan dem vuruyordu. Ortaya çıkışındaki rolüne uygun olarak mizah ve yergi, bugün de bilimkurgunun ayrılmaz bir parçası olmayı sürdürüyor. Öteden beri mizahçılar, gerçeğin herkesçe bilinen ama atlanan detaylarını öne çıkarıyor, bizi yine bize anlatıyor. Güldüğümüz şeyler, düşünsel değişimlerin ve teknolojik yeniliklerin etkisiyle sürekli dönüşüp şekilleniyor. Dolayısıyla teknolojinin hayatımızı çepeçevre kuşattığı günümüzde, bilimkurgusal söylemin mizahi dokunuşlarla buluşması eğlenceli olduğu kadar uyarıcı bir anlam da taşıyor.

Arz Cephesinde Yeni Bir Şey Yok, Bilimkurgu Kulübü’nün üçüncü kısa öykü kitabı ve önceki derlemelerden farklı olarak bu kez bilimkurgu ile gülümsetmeyi amaçlıyor. Tek solukta okunabilecek eğlenceli kısa öyküleriyle pek çok bilimkurgu yazarı, 2021 yılında yitirdiğimiz Kadri Kerem Karanfil için bir araya geliyor. Ortaya da biraz hüzün ve bolca şamata çıkıyor.

- Reklam -

Kadri Kerem Karanfil’in de bir öyküsüyle yer aldığı Arz Cephesinde Yeni Bir Şey Yok, yaramaz bilimkurguculardan unutulmayacak bir muzır neşriyat örneği.

Arz Cephesinde Yeni Bir Şey Yok - Kolektif

Toplamda 196 sayfadan oluşan kitabın editörlüğünü İsmail Yamanol üstleniyor. Eser, 28 Temmuz 2023 tarihi itibarıyla raflardaki yerini almaya başlayacak.

“Arz Cephesinde Yeni Bir Şey Yok” Kitabında Yer Alan Öyküler

Arz Cephesinde Yeni Bir Şey Yok hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, bilimkurgu dünyasından yeni gelişmeler için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Bilim kurguda mizahı pek sevmiyorum. Sanki bir araya gelmemesi gereken iki tür gibi. :slight_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Jane Austen Kimdir? Hakkında Bilgiler

“Aşk ve Gurur” ve Diğerleri: Zamansız Eserlerin Yazarı Jane Austen Hakkında 10 Dikkat Çeken Gerçek

Pamuk Şeker Kadar Yumuşak Dev Bir Gezegen Keşfedildi

Pamuk Şeker Kadar Yumuşak ve Kabarık, Bulut Benzeri Dev Bir Gezegen Keşfedildi