in

Orkun Uçar’ın Psikedelik Punk Bilimkurgu Romanı “Kült” Raflarda

Metal Fırtına ile edebiyatımıza sıkı bir giriş yapan, Derzulya evreniyle fantastik dünyalara büyülü bir kapı açan Orkun Uçar, bu kez psikedelik bir punk bilimkurguyla karşımızda.

kult ust
- Reklam -
- Reklam -

Dedalus Kitap etiketiyle 17 Ocak tarihinden itibaren raflardaki yerini alan Kült’e hazır mısınız?

Burak Tuna ile birlikte yazdıkları Metal Fırtına serisi ile tanınan ve daha önce sitemizde Yüksek Doz Gelecek adlı bilimkurgu roman derlemesindeki eserini de incelediğimiz Orkun Uçar’ın edebiyat macerasının yeni adımı bir bilimkurgu eseri.

Derzulya serisi, Zifir gibi fantastik kitapların üstüne Yüksek Doz Gelecek başlıklı bilimkurgu roman derlemesiyle ne kadar çeşitli alanlarda kalem oynatabildiğini ispatlayan Uçar’ın son kitabının tanıtım metni şöyle:

- Reklam -

orkun ucar kult

“Kült?” diye soran gözlerle baktım. Filmlerde böyle güzel bir kız benim gibi vasat birinin hayatına girerse mutlaka bela da birlikte gelirdi.

“Kayıp Yazarlar Loncası,” dedi kız.

Ne diyeceğimi bilemeden yutkundum. Kayıp yazarlar? Ortadan kaybolacak bir sonraki kurban ben miydim?

- Reklam -

Kendi halinde bir roman yazarı olan Ouz Kök, süpermarkette düzenlenen korkunç bir imza gününde güzeller güzeli bir hayranıyla tanışır…

Bu tanışmanın galaksiler arası bir sergüzeştin ilk adımı olacağının farkında değildir. Dünyaların kaderi artık Ouz’un ellerindedir!

Edebiyatını farklı kıyılara taşımaktan ve risk almaktan çekinmeyen Orkun Uçar’ın “psikedelik punk bilimkurgu” romanı KÜLT’ü okurken bir hız trenine binmiş gibi hissedeceksiniz!

Ozancan Demirışık’ın editörlüğünü üstlendiği kitabın kapak tasarımı Barış Şehri’ye ait. 196 sayfalık roman Psikedelik Punk Bilimkurgu türünde olmasıyla bizleri heyecanlandırıyor.

Özgür Kuru

1988 Ankara doğumluyum. Jules Verne kitaplarıyla geçen gençlik yıllarım, bilimkurgu, doğa ve insanın kendini keşfetmesi gerektiğini idrak etmemle değişmeye başladı.

Profesyonel olarak bilişim sektörünün bir neferi olmakla birlikte motosiklet, bisiklet, kampçılık, olta balıkçılığı gibi hobilerle hayatımı süslemeye çalışıyorum. Stargate'e yetişememiş ve Stargate'ten sonra dizi izleyemeyen bir çeşit izleyiciyim.

Kitaptan uyarlanmış filmleri izlemeden önce mutlaka kitabını okumalıyım gibi bir toteme sahibim. Bu yüzden yıllarca ötelediğim filmler var. İzlememiş olmaktan değil fakat okumamış olmaktan, kitaplara her baktığımda pişmanlık duyduğumu da itiraf edeyim.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Star Trek Logo

Uzay Yolu’ndan Yeni Haberler Var

cam arilar ust

Ernst Jünger’in Distopik Romanı “Cam Arılar” Raflarda