in ,

Uzay Yolu’ndan Yeni Haberler Var

Söylentilere göre yeni Uzay Yolu filmi iptal edildi ama görünüşe bakılırsa Star Trek: Discovery seriyi geleceğe taşıma görevini başarmış. Yeni diziler geliyor.

Star Trek Logo
- Reklam -
- Reklam -

Uzay Yolu (Star Trek) bugüne kadar yapılmış film, dizi ve diğer eserlerle devasa bir evrene dönüştü ve bu evren genişlemeye tam gaz devam ediyor. Bizim de Trekkielere (Uzay Yolu hayranlarına) bu evrenle ilgili yepyeni haberlerimiz var.

İlk olarak, bir sonraki Uzay Yolu filminden haber verelim. Yeni serinin dördüncü, tüm Uzay Yolu serisinin on dördüncü resmî filmi olacak yapımın iptal edildiği söylentisi dolaşıyor. Daha önce de filmin maliyetlerinin olağanüstü boyuta ulaştığı ve iptal edileceği konuşulmuştu. Ayrıca Kaptan Kirk rolündeki Chris Pine’in Wonder Woman’ın başarısından sonra yoluna orada devam edeceği söylentisi ortaya çıktı. Filmde Chris Hemsworth’un da oynaması bekleniyordu ve hem Pine hem de Hemsworth’un bir ücret kesintisini reddettiği söylendi. Spock rolündeki Zachary Quinto ise bu filmin yapılacağının garantisi olmadığını 2017’de söylemişti.

Filme son darbe ise yönetmen SJ Clarkson’dan geldi. Clarkson bir Taht Oyunları (Game of Thrones) yan dizisi için Uzay Yolu’ndan ayrıldı. Bu haberin ardından Uzay Yolu’nun bir sonraki filminin iptal edildiğine neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. Öte yandan bu haber, gelecekte yapılacak başka Uzay Yolu filmlerinin olmadığı anlamına gelmiyor. Quentin Tarantino’nun da bu evrende geçen bir film projesi var. Hatta daha önce bu haberi sizlere duyurmuştuk.

- Reklam -

Gelelim diğer haberlerimize. Uzay Yolu’nun yedinci resmî dizisi Star Trek: Discovery (Uzay Yolu: Keşif) şu an yayın hayatına devam ediyor. Patrick Stewart’ın ise sekizinci diziyle Kaptan Picard rolüne döneceğini daha önce yazmıştık.

Onun dışında iki yeni Uzay Yolu dizisi daha geliyor. Bunlardan birincisi Star Trek: Lower Decks (Uzay Yolu: Alt Güverteler). Aslında bu yeni bir haber değil. CBS bu diziye geçtiğimiz Ekimde iki sezonluk onay vermişti. Bu dizi bir animasyon dizisi olacak. Her bölüm yarım saat sürecek. Yetişkinlere yönelik komedi türünde olacak. Bu aslında Uzay Yolu’nun ilk animasyon dizisi olmayacak. Uzay Yolu’nun orijinal dizisinin devamı olarak 1973’te bir animasyon dizi yapılmış ama pek sevilmeyince ikinci sezonda iptal edilmişti. Bakalım bu seferki nasıl olacak. Ayrıca CBS daha fazla animasyon dizi geleceğini duyurdu.

- Reklam -

Diğer dizi ise ismi henüz belli olmasa da bir Star Trek: Discovery yan dizisi olacak. Daha önce Discovery’de Michelle Yeoh’un canlandırdığı Kaptan Philippa Georgiou bu dizinin baş karakteri olacak. Dizinin Section 31 hakkında olması bekleniyor. Section 31 daha önce Uzay Yolu: Derin Uzay Dokuz (Star Trek: Deep Space Nine) ve Uzay Yolu: Atılgan (Star Trek: Enterprise) dizilerinde görülmüş olan, sözde Federasyonun çıkarlarını korumaya çalışan bir gölge gruptur. Şimdilik gelen bilgiler bunlarla sınırlı.

Bu haberler iyi mi kötü mü hangi açıdan baktığınıza göre değişir. Bazı Uzay Yolu hayranları daha çok dizi için sevinebilirler ama bazıları da çok abartıldığını, yeni dizilerin eskiler kadar iyi olmadığını düşündükleri için sevinmiyorlar. Aynı şekilde bazı Uzay Yolu hayranları yeni filmin iptal edilmesine üzülebilirler ama bazıları da son üç filmin iyi olmadığını, Abrams’ın Uzay Yolu’nu katlettiğini düşündükleri için üzülmeyebilirler. Siz ne düşünüyorsunuz?


Kaynaklar:

  1. https://www.startrektnz.com/news/445-rumour-star-trek-14-cancelled
  2. https://www.startrektnz.com/news/450-michelle-yeoh-to-lead-new-star-trek-series
  3. https://www.ign.com/articles/2018/10/25/star-trek-lower-decks-animated-comedy-series-coming-to-cbs-all-access
  4. https://www.ign.com/articles/2019/01/08/more-star-trek-animation-plans-revealed

Okan Akıncı

1986’da Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde doğdu. 1998’den beri ailesiyle birlikte Adana’da yaşıyor. 2010’da Mustafa Kemal Üniversitesi Muhasebe Önlisans bölümünden ve 2013’te Anadolu Üniversitesi İktisat bölümünden mezun oldu. Katı bilimkurguya bayılıyor, kendi çapında öyküler yazıyor. Şu sıralar en büyük hobisi yeni diller öğrenmek ve bir gün tüm dünyayı görebilmek istiyor.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for okanakinci okanakinci dedi ki:

    Star Trek: Discovery’nin bu hafta yayımlanan yeni bölümüyle Section 31 hakkındaki dizinin temellerini atmaya başladılar.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2018 okur anketi basladi

2018 Yılın EN’lerinde Oylama Süreci Başladı!

kult ust

Orkun Uçar’ın Psikedelik Punk Bilimkurgu Romanı “Kült” Raflarda