in

Bram Stoker’ın “Yedi Yıldız Taşı” Yeni Çevirisiyle Uzun Yıllar Sonra Yeniden Türkçede

Yedi Yıldız Taşı yeni çevirisiyle uzun süre sonra yeniden raflardaki yerini aldı. Bram Stoker imzalı kitap Kafka Yayınevi etiketiyle yayımlanıyor. | Ön Okuma

Yedi Yıldız Taşı - Bram Stoker
- Reklam -
- Reklam -

Yedi Yıldız Taşı uzun yıllar sonra bir kez daha Türkçe raflarındaki yerini aldı. Dünyaca ünlü vampir romanı Dracula’nın yazarı Bram Stoker imzalı eser, Kafka Kitap etiketiyle yayımlanıyor.

Çoğunlukla Dracula adlı eseriyle tanınan Bram Stoker, 1847 yılında Dublin’de doğdu. Çocukluğunda geçirdiği uzun bir hastalığı gençliğinde atlatıp başarılı bir sporcu olan Stoker, bir süre babasının da mesleği olan devlet memurluğu işini yapmaya başladı. Ancak sonrasında tiyatro tutkusu galip geldi; tiyatro eleştirileri yazdı ve sonunda Henry Irving’in tiyatro kumpanyasının menajerliğini üstlendi. Yazarı asıl üne kavuşturan şey ise 1897 yılında yayımlanan Dracula romanıydı.

1903 yılında yayımlanan korku türündeki Yedi Yıldız Taşı, bir arkeoloğun eski bir Mısır mumyası olan Kraliçe Tera’yı canlandırma planı yapan genç bir adamın hikâyesini anlatıyor. Eser, emperyalizm, Yeni Kadın’ın yükselişi, feminizm ve toplumsal ilerleme gibi temaları işlemesiyle dikkatleri üzerine çekiyor.

- Reklam -

Orijinal adı The Jewel of Seven Stars olan eserin tanıtım yazısına hemen aşağıdan ulaşabilirsiniz:

Yedi Yıldız Taşı – Bram Stoker | Arka Kapak Tanıtım Yazısı

Yedi Yıldız Taşı - Bram Stoker

Genç avukat Malcolm Ross, bir gün sabahın erken saatlerinde uykusundan uyandırılır. Yeni tanıştığı güzel Margaret’ın babası, tutku dolu bir Eski Mısır bilgini olan Abel Trelawny kendi malikânesinde saldırıya uğramıştır. Ross, olan biteni anlamak ve sevdiği kadının yardımına koşmak için hemen yola çıkar. Günler boyunca baygın yatan Trelawny’nin başında nöbet tutarlar. Malikânenin her köşesi Eski Mısır’ın kutsal mezar eşyaları, bibloları ve değerli taşlarıyla doludur. Saldırıyla ilgili ortaya çıkan tuhaf gerçekler, evin kasvetli ve büyülü atmosferi içeridekileri yavaş yavaş etkisi altına almaya başlar. Fakat gizem, kendi attığı düğümleri vakti gelince tek tek çözecektir…

Gotik edebiyatın ünlü klasiği Dracula’nın ölümsüz yazarı Bram Stoker, Yedi Yıldız Taşı’nda Eski Mısır’ın mezar taşları, hiyeroglifleri, mumyaları, tanrıları ve tüyler ürpertici ritüellerinin üzerine yıldızların ışığını tutuyor. Aşağı dünyalardan yukarı dünyalara…

- Reklam -

Mezar çukurlarından takımyıldızlara…Sembollerden anlamlara…Ölümden dirilişe…Bütün sırlarından soyunan “gerçeğe” doğru çağırıyor: Büyük Deney’e hazır mısınız?

Kitabın Kayıp Rıhtım’a özel olarak hazırlanmış ve ilk sayfalarını içeren tadımlık ÖN OKUMAsına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Kafka Yayınevi’nin Babil Ekspres serisi kapsamında yayımlanan kitabın çevirisini Belgin Selen Haktanır, yayına hazırlığını Şebnem Soral Tamer, editörlüğünü Tuba Nur Bakaçhan, son okumasını Zeynep Hopa, kapak tasarımını İlknur Muştu ve sayfa tasarımını Ceyda Çakıcı Baş üstleniyor. 248 sayfadan oluşan Yedi Yıldız Taşı, Ocak 2023 tarihi itibarıyla kitapçılarda ve dijital kitap satış mağazalarında satışa sunulmuş durumda.

Bram Stoker’ın bugüne kadar hangi eserlerini okudunuz? Yazarın yeni çevirisiyle bir kez daha okurla buluşan kitabına dair görüşleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Sametay Sametay dedi ki:

    Kitabın fiyatı piyasaya göre yüksek, yazar telifi olmayan eserlerin daha uygun fiyatta olması gerekir.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Antik Mısır Mezarı Köpekler ile Gömülen Çocuk

Antik Mısır Mezarlığında Gizemli Keşif: 142 Köpekle Birlikte Gömülmüş Bir Çocuğun Kemiklerine Ulaşıldı

The Boogeyman Fragmanı - Stephen King Uyarlama

Stephen King’in Korku Dolu Öyküsü “The Boogeyman” Beyaz Perdeye Geliyor: İşte İlk Fragman