in ,

İngiliz Yazar Jeanette Winterson’ın Öykü Kitabı “Dünya ve Diğer Yerler” Türkçe Raflarında

“Dünya ve Diğer Yerler” Türkçe raflarındaki yerini alıyor. “Vişnenin Cinsiyeti” ve “Tek Meyve Portakal Değildir” kitaplarıyla tanınan Jeanette Winterson imzalı eser, Kafka Yayınevi etiketini taşıyor.

Dünya ve Diğer Yerler - Jeanette Winterson
- Reklam -
- Reklam -

Dünya ve Diğer Yerler kitabı Türkçede. Jeanette Winterson’ın kaleminden çıkan ve dilimize Kafka Yayınevi kazandırılan eser, yazarın on yedi öyküsünü bir araya getiriyor.

27 Ağustos 1959’da Manchester, İngiltere’de doğan yazar Jeanette Winterson, genellikle kişisel deneyimlerini içeren kitapları ile tanınıyor. Yazarın en ünlü kitabı Tek Meyve Portakal Değildir (Oranges Are Not the Only Fruit), kendi gençliğine dayanıyor ve bir lezbiyen ilişkiyi konu alıyor. BBC’nin mini diziye uyarladığı Oranges Are Not the Only Fruit’un oyuncu kadrosunda Geraldine McEwan, Elizabeth Spriggs ve Freda Dowie gibi isimler yer almıştı.

Edebi tarzı ve dil kullanımıyla dikkat çeken Winterson, kariyeri boyunca pek çok farklı türde eser verdi. Bunlar arasında romanlar, denemeler, çocuk kitapları, otobiyografik eserler ve öyküler yer alıyor. Bugüne dek çeşitli ödüller de kazanan 64 yaşındaki yazarın eserleri genellikle cinsellik, kimlik, aidiyet ve insan ilişkileri gibi konuları ele alıyor. Yazarın son olarak geçen ağustos ayında Sanat ve Yalanlar adlı kitabı yine Kafka Yayınevi tarafından dilimize kazandırılmıştı.

- Reklam -

Orijinal adı The World and Other Places olan ve kendi dilinde ilk defa 1998 yılında yayımlanan Dünya ve Diğer Yerler yazarın ilk öykü koleksiyonu olma özelliğini taşıyor.

Dünya ve Diğer Yerler – Jeanette Winterson | Arka Kapak Tanıtımı

Dünya ve Diğer Yerler - Jeanette Winterson

“Dünya ve Diğer Yerler’i iki kez okuyun; biri ders,diğeri de zevk almak için olsun.” – Joyce Thompson

Harikulade düşsel manzaralar yaratan ve göz kamaştırıcı bir dile sahip bu on yedi öykü, okuru uykunun yasa dışı olduğu, kimsesiz kalmış mağaza tezgâhtarlarının hayatlarının periler tarafından dönüştürüldüğü, zenginlerin elmas adasında kömürden mücevherler taktığı dünyalara götürüyor; varlığını hayal dahi edemeyeceğiniz, benzersiz yerlere…

- Reklam -

İngiliz yazar Jeanette Winterson’ın ilk öykü koleksiyonu, sadece hayranlarının değil, aynı zamanda birçok okuyucunun sevgisini kazanmasını sağlayan pek çok yeteneğini sergiliyor. Kendi yaratılmış dünyalarının hassas gerçeklerini ifade etmek için özel olarak üretilmiş şaşırtıcı, taze ifadeler var. Mizah var, sert ve sinsi ama her zaman nazik. Cinsiyet ve tarihi dönemleri istediği gibi değiştiren, ve bunu ikna edici bir şekilde yapan bir hayal gücü var; ve karakterler, belki başarılı ya da övgüye değer olmayan, ama her zaman bir şekilde sevimli olan çeşitli erkek ve kadınlardan oluşuyor. En önemlisi bu hikâyeler, çeşitlilikleriyle eserin arkasındaki zeki ve esrarengiz kadına dair ipuçları sunuyor.

Winterson’ın okurlarını kendisine nasıl aşık ettiğini merak ediyorsanız cevap bu sayfalarda!

Çevirisini Belgin Selen Haktanır’ın yaptığı kitabın editörlüğünü ise Nazlı Berivan Ak üstleniyor. Dünya ve Diğer Yerler, Aralık 2023 itibarıyla Türkçe raflarındaki yerini almaya başladı.

Jeanette Winterson eserleri hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, yeni çıkan kitap haberleri için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Ryan Reynolds ve Levy Netflix'e Soygun Filmi Hazırlıyor

Ryan Reynolds ve Shawn Levy, “Deadpool 3” Sonrası Dördüncü Kez Bir Araya Geliyor

The Murderbot Diaries Dizisi Katilbot Gunlukleri Dizi

Hugo Ödüllü Bilimkurgu Serisi “The Murderbot Diaries” Apple TV+ Dizisi Oluyor