in ,

Hugo Ödüllü Bilimkurgu Serisi “The Murderbot Diaries” Apple TV+ Dizisi Oluyor

The Murderbot Diaries dizi uyarlaması için çalışmalar başladı. Martha Wells’ın ödüllü bilimkurgu serisi Katilbot Günlükleri Apple TV+ tarafından ekrana taşınıyor.

The Murderbot Diaries Dizisi Katilbot Gunlukleri Dizi
- Reklam -
- Reklam -

The Murderbot Diaries dizi uyarlaması yolda. Apple TV+ tarafından geliştirilecek adaptasyonun başrolünde ise ünlü aktör Alexander Skarsgård yer alacak.

Amerikalı bilimkurgu ve fantazi yazarı Martha Wells tarafından kaleme alınan The Murderbot Diaries (Katilbot Günlükleri) macerasına 2017 yılında All Systems Red (Tüm Sistemler Çöktü) ile başladı. Hugo, Nebula, Locus gibi prestijli yarışmalardan ödülle dönen kitap uzun soluklu bir seriye dönüştü ve son olarak 2023 yılında 7. kitap System Collapse yayımlandı.

Apple TV+ Foundation, Monarch: Legacy of Monsters, Severance, Silo ve Invasion gibi bilimkurgu yapımlarından oluşan kütüphanesini genişletmeyi sürdürüyor. Chris ve Paul Weitz ikilisinin yaratıcı koltuğunda yer alacağı The Murderbot Diaries dizisinin ilk sezonu toplam 10 bölüm sürecek. Başrolünde ise True Blood, Tarzan, The Stand, Big Little Lies ve Succession ile tanınan Emmy ödüllü oyuncu Alexander Skarsgård oynayacak.

- Reklam -

The Murderbot Diaries Dizisi Yapay Zekâ Tartışmalarına Yeni Bir Boyut Kazandırabilir

The Murderbot Diaries macerası bir uzay gemisindeki güvenlik androidi olarak görev alırken hacklenerek bilinç kazanan ve artık “Katilbot” ismiyle anılmaya başlayan androidin serüvenlerini takip ediyor.

Özellikle son dönemlerde sık sık tartışma konusu edilen “yapay zekânın bilinç kazanması” başlığına yeni bakış açıları getirebileceği öngörülen dizi, insan zaaflarını duyarlı bir yapay zekânın bakış açısıyla anlatılacak.

The Murderbot Diaries Dizisi - Katilbot Günlükleri Dizi Apple TV+

Diziyi geliştiren Weitz Kardeşler daha önce 1999 yapımı American Pie ile tanınıyor. İkili daha sonra American Wedding, The Golden Compass ve About a Boy gibi farklı türlerdeki yapımlarda da görev aldılar.

Paul Weitz kısa süre önce Kevin Hart’ın başrolünü oynadığı Fatherhood’u yazıp yönetirken Chris Weitz ise yine yapay zekâ temalı olan The Creator’ı yazdı ve şimdilerde bir sonraki filmi They Listen’ın post prodüksiyonu üzerinde çalışıyor.

Apple TV+ bilimkurgusu Foundation’ın yürütücü yapımcılarından David S. Goyer da Katilbot Günlükleri dizisinde yapımcı olarak görev alanlar arasında bulunacak.

- Reklam -

Alexander Skarsgård - Succession Lukas Matsson Rolü

Dizi hakkında bilinenler şimdilik bunlarla sınırlı.

The Murderbot Diaries – (Katilbot Günlükleri) Serisi Okuma Sırası

1. Tüm Sistemler Çöktü (All Systems Red)
2. Yapay Koşullanma (Artificial Condition)
3. Kaçak Protokol (Rogue Protocol)
4. Çıkış Stratejisi (Exit Strategy)
5. Şebeke Etkisi (Network Effect)
6. Kaçak Telemetri (Fugitive Telemetry)
7. System Collapse

Seri Türkçeye İthaki Yayınları tarafından kazandırılıyor.

Katilbot Günlükleri serisinin ilk kitabına dair Kayıp Rıhtım’da yer alan incelemeyi okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

The Murderbot Diaries dizi uyarlaması hakkındaki beklentilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Re_lar_Kvothe Re_lar_Kvothe dedi ki:

    Çok güzel haber, tam da apple’nin dizisini yapabileceği çerez gibi ama çok çerezlik olmayan bir kitap serisi.

  2. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Apple TV+ ibaresini görünce nedense tereddüt yaşıyorum :). Umarım bu kez aslına sadık ve başarılı bir dizi olur.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Dünya ve Diğer Yerler - Jeanette Winterson

İngiliz Yazar Jeanette Winterson’ın Öykü Kitabı “Dünya ve Diğer Yerler” Türkçe Raflarında

Beverly Hills Cop: Axel F Fragman - Sosyete Polisi 4

‘Sosyete Polisi’ Eddie Murphy Geri Dönüyor: “Beverly Hills Cop: Axel F” Filminden Fragman Yayınlandı