in ,

Netflix Yapımı Distopik Gerilim Filmi “The Platform 2” için Geri Sayım Başladı

“The Platform 2” filmi ufukta gözüktü. Netflix’in İspanyol yapımı bilimkurgu gerilim macerası, devam hikâyesi ile izleyicilerin karşısına çıkıyor.

The Platform 2 Filmi 2024 Netflix scaled
- Reklam -
- Reklam -

The Platform 2 filmi için yeni görüntüler paylaşıldı. Netflix, izlenme rekorları kıran yapımın devam macerasının “çok yakında” izleyicilerle buluşacağını duyurdu.

Kullandığı distopik öğeler ve gerilim unsurlarıyla öne çıkan ilk The Platform filmi 2019’da izleyicilerin karşısına çıkmıştı. Orijinal adı El hoyo olan İspanyolca film, yiyecek içecekle dolu bir platformun katları arasındaki adaletsizliği gözler önüne seren açlık odaklı bir sosyal deneyi konu ediniyordu.

Alt katlarda sıkışıp kalanların sonsuz bir kâbusa maruz kaldığı yapımın yönetmenliğini Galder Gaztelu-Urrutia üstlenmiş; filmin senaryosuna ise David Desola ile Pedro Rivero imza atmıştı.

- Reklam -

2019 tarihli filmin hayranları, 2023’te duyurulan devam macerasını uzun zamandır bekliyordu. Netflix, yeni yapımın yolda olduğunu iki özel fotoğraf karesi eşliğinde duyurdu.

The Platform 2 Filmi Bazı Eski Karakterleri Geri Getirecek

İlk film festival yolculuğunun ardından 2020’de Netflix’te gösterime girmiş ve izleyicileri distopik bir hapishanenin karanlık perspektifine konuk etmişti.

Netflix’in The Platform 2 hakkında yayınladığı tanıtım şu ifadeleri içeriyor:

“Gizemli bir figür Platform’da yeni bir yasa oluşturmayı başarmıştır. Ancak cehennemde adalet gerçekten uygulanabilir mi? Ve eğer öyleyse bunu kim uygulayacaktır? Galder Gaztelu-Urrutia’nın yönettiği filmin başrollerinde Milena Smit ve Hovik Keuchkerian yer alıyor.”

The Platform 2 Film 2024 Netflix

Yayınlanan iki görüntüde, mahkumlar rahatsız edici bir kırmızı filtreli ışık altında görüntüleniyor. İlk karede Milena Smit, ismi açıklanmayan bir karakteri canlandırılırken görülüyor. The Snow Girl ile tanınan Smit, bir yatağın üzerinde öylece oturmuş kaderini bekliyor.

Diğer görüntüde ise Assasin’s Creed ve Un amor ile bilinen Hovik Keuchkerian’ın canlandırdığı gizemli karakterin bir battaniyeye sarılmış, yukarı doğru bakan pozu yer alıyor.

The Platform 2 Filmi 2024

- Reklam -

Yeni Platform filminin konusuna dair detaylar saklı tutulurken hayranlar yeni yapımdan umutlu görünüyor.

Yönetmen Galder Gaztelu-Urrutia filme dair verdiği demeçte, yeni yapımın öncekinden farklarına dair şu ifadeleri kullandı:

“Filmin prodüksiyonuna heyecan içinde başladık. The Platform evrenini sürprizlerle, engellerle, yeni karakterlerle ve eski dostlarla dolu bir olay örgüsüyle genişletmek konusunda istekliyiz. İkinci bölümün karanlığa, bakmaya korktuğumuz o yere gitmemizi sağlayan heyecan verici bir fiziksel yolculuk olmasını istiyoruz.”

Gaztelu-Urrutia verdiği demeçte, ilk filmde yer alan bazı karakterlerin yeni yapımda da yer alacağını işaret ediyor. Ancak hangi oyuncuların rollerini yineleyeceği şu an için bilinmiyor.

İlginizi çekebilir: The Platform Film İncelemesi

The Platform 2 filmi için şimdilik bir yayın tarihi açıklanmadı. Ancak yapımın en geç gelecek yaz izleyicilerle buluşması bekleniyor.

The Platform 2 filmi hakkındaki beklentilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, sinema dünyasından yeni gelişmeler için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Mumyanın Uyanışı - Necib Mahfuz

Mısırlı Yazar Necib Mahfuz’un Antik Mısır Hikâyelerini Bir Araya Getiren “Mumyanın Uyanışı” Türkçede

Yuri on Ice Anime Filmi İptal Edildi

Popüler Anime Dizisi “Yuri on Ice”ın Uzun Süredir Beklenen Filmi İptal Edildi