in , ,

Popüler Anime Dizisi “Yuri on Ice”ın Uzun Süredir Beklenen Filmi İptal Edildi

Yuri on Ice anime filmi iptal edildi. Hayranlarının uzun yıllardır beklediği yapımla ilgili stüdyodan üzücü haber geldi.

Yuri on Ice Anime Filmi İptal Edildi
- Reklam -
- Reklam -

Uzun süredir beklenen Yuri on Ice anime filmi iptal edildi.

2016 yılında MAPPA stüdyosu tarafından hazırlanan spor animesi Yuri!!! on Ice, Japon artistik patenci Yuri Katsuki, Rus artistik patenci Yuri Plisetski ve Rus artistik paten şampiyonu Viktor Nikiforov’un maceralarını konu alıyordu. Yayınlandığı dönemde büyük bir popülerlik yakalayan anime, özgün hikâyesi, etkileyici animasyonları ve karakterleriyle izleyiciler tarafından beğeni toplamıştı.

Birçok ödül kazanan ve buz patenine olan ilgiyi de artıran animenin kısa süre içerisinde bir anime filmi uyarlamasının geleceği de duyurulmuştu. Ancak beklentiler boşa çıktı.

- Reklam -

Projenin yapım komitesi resmi X (eski adıyla Twitter) hesabından iptal kararını duyurdu. Açıklamada  hayranlara seriye olan yoğun ilgileri için teşekkür edildi ve özetle şunlar söylendi:

“Yuri!!! on ICE the movie: ICE ADOLESCENCE’ın ertelenen vizyon tarihiyle ilgili olarak üzülerek filmin yapımının iptal edildiğini bildirmek zorundayız.”

Yuri on Ice Anime Filmi İptal Edildi

2017 yılında duyurulan filmin yapım süreci yıllardır sekteye uğramıştı. Hayranlar ise bir gün vizyona gireceği umuduyla beklemeye devam ediyordu. Ancak sonunda yapımcılar, “Çeşitli sebeplerden dolayı zor bir karar alarak filmin yapımını durdurduk. Yıllardır bizi bekleyen ve desteklemeye devam eden herkesin beklentilerini karşılayamadığımız için içtenlikle özür dileriz,” açıklamasını yapmak zorunda kaldı.

Yuri on Ice Anime Filminin İptal Olacağı Aslında MAPPA Yöneticisi Tarafından Daha Önce Dillendirilmişti

Yuri on Ice’ın stüdyosu MAPPA’nın CEO’su Manabu Otsuka daha önce yaptığı bir açıklamada, dizinin büyük başarısına rağmen kendileri için pek kârlı olmadığını belirtmişti. Bunun sebebi ise yapımda düşük hisseye sahip olmalarıydı. Otsuka, bu tecrübeden ders aldıklarını ve Chainsaw Man, Campfire Cooking in Another World with My Absurd Skill gibi projeleri kendi bütçeleriyle finanse ettiklerini, ayrıca MAPPA Stage ile etkinlik yönetimine girdiklerini aktarmıştı.

- Reklam -

Orijinal bir anime olan Yuri on Ice, Mitsuro Kubo ve Sayo Yamamoto tarafından yaratıldı. 12 bölümlük diziyi MAPPA stüdyosu hazırlamıştı.

Yuri!!! on Ice Anime Filmi İptal Edildi

Serinin hikâyesi, buz pateni Gran Prix finalinde tüm büyük umutlarla çıkan ancak ezici bir şekilde mağlup olan Japon artistik patenci Yuri Katsuki’nin etrafında dönüyor. Kyushu’daki evine dönen Yuri, bir tarafta buz pateninden emekli olmak, diğer tarafta da devam etmek istediğini hisseder. Bu karmaşık duygularla boğuşurken bir video izler: Bu videoda Victor Nikiforov adındaki emekli dünya şampiyonu, Yuri’nin Gran Prix finalindeki serisini mükemmel bir şekilde tekrar etmektedir. Victor’dan ilham alan Yuri, onu koç olarak ikna etmeye karar verir ve bu da Yuri’nin artistik patinaj kariyerinde yeni bir sayfa açmasına yol açar.

Yuri on Ice’ın animesini izlemiş miydiniz? Filmin iptal kararını nasıl karşıladınız? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Anime Corner

Ayşe Yılmaz

Ankara doğumlu, Antalya'da yaşıyor. Hacettepe Üniversitesi'nde İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun. Hayalleri arasında iyi bir İngilizce öğretmeni olmak veya çevirmenlik yapmak var. İngilizce dışında Almanca da bilmekte. Boş zamanlarında kitap okumayı, yürüyüş yapmayı ve arkadaşlarıyla vakit geçirmeyi sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Platform 2 Filmi 2024 Netflix

Netflix Yapımı Distopik Gerilim Filmi “The Platform 2” için Geri Sayım Başladı

Sony Pictures - Paramount Satın Alma

Sony Pictures, Hollywood’un Dev Stüdyosu Paramount’u Satın Alabilir