in ,

Sony Pictures, Hollywood’un Dev Stüdyosu Paramount’u Satın Alabilir

Sony Pictures Entertainment, yatırım firması Apollo Global Management ortaklığında Paramount Global’ı bünyesine katmayı değerlendiriyor.

Sony Pictures - Paramount Satın Alma
- Reklam -
- Reklam -

Sony Pictures, Hollywood’un köklü stüdyolarından Paramount Global’ı satın alabilir. Habere konu olan iddiaların ortaya çıkmasıyla birlikte Paramount hisselerinin %10 yükseldiği gözlemlendi.

Hollywood son dönemlerde ses getiren birçok birleşme ve satın alma hamlesiyle anılıyor. Şirketler, nakit akışının daraldığı bu dönemde varlıklarının bir kısmını ya da tamamını satarak krizi atlatmaya çalışıyor.

The Walt Disney Company dahil birçok dev şirket için satın alma ve birleşme haberleri sık sık gündeme geliyor. Disney 2019’da Fox’un varlıklarının önemli bir kısmını çatısı altına katmıştı. Şimdi ise bazı markalarından vazgeçmeyi planlıyor. Öte yandan 2022’de ise WarnerMedia ile Discovery Inc. birleşmiş ve ortaya Warner Bros. Discovery isimli yeni bir şirket çıkmıştı. Aynı yıl Amazon, MGM Studios’u satın alarak bünyesine dahil etmişti.

- Reklam -

Sony Pictures - Paramount - Apollo Satın Alma

Son birkaç ay ise Paramount Global hakkında pek çok satın alma ve birleşme haberleri gündeme geliyor. Warner Bros. Discovery’nin Paramount’u satın almayı değerlendirdiği biliniyordu. Şimdi ise yeni bir aktör satın alma ve birleşme yarışına dahil oldu.

Sony Pictures’ın Paramount Global’ı Satın Alma İhtimali Piyasada Olumlu Karşılandı

Paramount Global hisseleri, Reuters’ın Sony Pictures Entertainment ve Apollo Global Management’ın ünlü medya şirketini satın almak için ortak bir teklifi görüştüğünü bildirmesinin ardından %10’dan fazla yükseldi.

Paramount şu anda David Ellison tarafından yönetilen bağımsız bir stüdyo olan Skydance Media ile özel anlaşma görüşmelerini sürdürüyor. Ancak bazı yatırımcılar Paramount’u diğer seçenekleri de değerlendirmeye çağırıyor.

Özel sermaye şirketi Apollo daha önce şirket için 26 milyar dolarlık bir teklifte bulunmuş ve Paramount’un film stüdyosu için de 11 milyar dolarlık ayrı bir teklif yapmıştı.

Sony ile girişilen ortak teklif, hâlâ yapılandırılmakta olan tüm Paramount Global hisseleri için nakit olarak teklif edecek ve şirketi özel sektöre devredecek.

Tarihi 1912’ye kadar dayanan Paramount bünyesinde Top Gun, Star Trek, Scream, Teenage Mutant Ninja Turtles, G.I. Joe, Lara Croft: Tomb Raider, Mission: Impossible, Rugrats, Beverly Hills Cop, SpongeBob SquarePants ve Peanuts gibi önemli yapımların haklarını elinde bulunduruyor.

Paramount Global aynı zamanda bünyesinde MTV, Nickelodeon, Comedy Central, CMT, Paramount Network, Showtime, CBS ve Paramount Plus gibi mecraları da bulunduruyor.

- Reklam -

Kaynağa göre Sony ortak satın alma girişiminde Paramount’un çoğunluk hissesine sahip olacak. Böylelikle şirketin medya ve film/dizi kütüphanesini yönetecek.

Sony Pictures - Paramount Global Satın Alma

Apollo Global Management ise büyük ihtimalle CBS yayın ağının ve yerel televizyon kanallarının kontrolünü üstlenecek.

Paramount Global Zor Günlerden Geçiyor

Paramount hisseleri, şirketin Skydance ile 30 günlük özel görüşmelere başladığını bildirdiği 3 Nisan’dan bu yana yaklaşık %7 değer kaybetmişti.

Paramount Global, 2019 yılında CBS ve Viacom’un birleşmesiyle yeniden yapılandığından bu yana 16 milyar dolardan fazla değer kaybına uğradı. Şirketin piyasa değeri geçen ocak ayında 10 milyar doların altına düştü. Bu süreçte şirketin gelirleri geçen yıl yaklaşık %2 azaldı.

Dijital yayın platformu Paramount+, son çeyreklerde abone artışı duyurmasına rağmen hâlâ kârlı bir girişim değil değil.

Sony Pictures ile Apollo Global Management’ın bu olası anlaşmayı gerçeğe dönüştürüp dönüştüremeyeceğini ise zaman gösterecek.

Siz Sony Pictures’ın bu olası hamlesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google Haberler’den takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Reuters

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yuri on Ice Anime Filmi İptal Edildi

Popüler Anime Dizisi “Yuri on Ice”ın Uzun Süredir Beklenen Filmi İptal Edildi

Hans-Åke Lilja Röportajı Karanlıkta Parlayanlar

‘Profesyonel’ Bir Stephen King Hayranı: Hans-Åke Lilja ile Korku Antolojisi “Karanlıkta Parlayanlar” Üzerine Söyleşi