in ,

İngiltere’de Bir Üniversitede “Büyü ve Okült Bilim” Başlıklı Bir Yüksek Lisans Programı Açıldı

İngiltere’de eğitim veren Exeter Üniversitesi, Büyü ve Okült Bilim Yüksek Lisans Programı’nı yürürlüğe aldığını duyurdu.

İngiltere Üniversite Büyü Yüksek Lisans Programı
- Reklam -
- Reklam -

İngiltere’deki Exeter Üniversitesi, gelecek yıl öğrencilerine yeni bir yüksek lisans programı sunmaya hazırlanıyor: “Büyü ve Okült Bilim

Exeter Üniversitesi, 2024 yılında açılacak olan Büyü ve Okült Bilim adlı yeni yüksek lisans programını tanıttı.

Programın yöneticisi Profesör Emily Selove, yeni açacakları lisansüstü bölüm hakkında şunları söyledi:

- Reklam -

“Son zamanlarda akademi içinde ve dışında büyüye ve okültizme olan ilginin artması, toplumumuzun en acil sorularının merkezinde yer alıyor.

“Dekolonizasyon, alternatif epistemolojilerin keşfi, feminizm ve ırkçılık karşıtlığı bu programın merkezinde yer alıyor.”

İngiltere’deki Büyü ve Okült Bilim Yüksek Lisans Programı’nda Neler Öğretilecek?

Büyü ve Okült Bilim Yüksek Lisans Programı’ndaki dersler arasında Efsane, Edebiyat ve Sanatta Batı Ejderhası, Kral Arthur Efsanesi, Felsefe ve Psikodelikler ve Orta Doğu İncelemeleri gibi başlıklar yer alıyor.

Exeter Üniversitesi Büyü Yüksek Lisansı

Programın internet sitesinde ise şu ifadelere yer veriliyor:

“Büyü ve Okült Bilim Yüksek Lisans Programı, beşeri ve sosyal bilimler alanında bir dizi ders seçerek veya belirli bir alanda uzmanlaşarak programı kendi ilgi alanlarınıza göre uyarlamanıza olanak tanıyan benzersiz bir programdır.

“Temel ders olan ARAM251 Ezoterizm ve Büyülü Gelenek’te öğrenciler Yunanistan ve Roma’da büyü, Yahudilik, Hıristiyanlık ve İslam’da gizli metinler, büyücülük tarihi, edebiyat ve folklorda büyü, aldatma ve illüzyon ile bilim ve tıp tarihi gibi temel konuları keşfedecekleri bir eğitim alacaklar.”

- Reklam -

Exeter Üniversitesi’nde Büyü Eğitimi Almanın Ücreti Belli Oldu

Yüksek lisans programı, Arap ve İslam Araştırmaları Enstitüsü bünyesinde düzenleniyor. Program için ilk kayıtların Eylül 2024 tarihinde gerçekleştirilmesi bekleniyor.

İngiliz öğrenciler bir yıllık tam zamanlı yüksek lisans programı için 12.000 sterlin (yaklaşık 400 bin TL) ödeyecek. Britanya dışındaki uluslararası öğrencilerden ise 24.300 sterlin (yaklaşık 810 bin TL) alınacak.

İngiltere Üniversite Büyü Yüksek Lisansı

Tarih, edebiyat, felsefe, arkeoloji, sosyoloji, psikoloji, drama ve din alanlarında uzman akademisyenler programın eğitmenleri arasında yer alacak. Programın giriş şartlarında ise sosyal bilimler veya beşeri bilimler alanında diploma önkoşulu yer alıyor.

Geçen yıl yayınlanan bir araştırmaya göre dünyada her 10 kişiden 4’ünün cadılara ve büyüye inandığı ortaya çıkmıştı.

Siz İngiltere’de böyle bir yüksek lisans programında eğitim görmek ister miydiniz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google Haberler’den takip edebilirsiniz.

Kaynak: Yahoo

Ethem Yekta Ulaş

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Mübarek Toprak - Pearl S. Buck

Nobel Edebiyat Ödüllü Pearl S. Buck’ın “Mübarek Toprak” Kitabı Yeniden Türkçede

Suç ve Ceza - Fyodor Dostoyevski

Suç ve Ceza: Dostoyevski’nin Kült Romanı Hakkında 12 Bilgi