in , ,

Hayao Miyazaki Bir Sonraki Filmi Üzerinde Çalışmaya Başladı

Hayao Miyazaki yeni filmi için harekete geçti. Ünlü yönetmen, “The Boy and the Heron” sonrası sıradaki projesini geliştirmeye başladı.

Hayao Miyazaki Yeni Filmi
- Reklam -
- Reklam -

Hayao Miyazaki üretmeye devam edecek. Studio Ghibli’nin patronu Toshio Suzuki, Miyazaki’nin film çekmekten hiç vazgeçemeyeceğini düşündüğünü söyledi.

Japon yönetmen Hayao Miyazaki daha önce 2005’te emeklilik kararı almış ve geri dönmüştü. 2013’te ise The Wind Rises sonrası yeniden emekli olduğunu duyurmuştu. 82 yaşındaki Miyazaki, son olarak The Boy and the Heron’u çekmek için sinemaya geri dönmüştü. Birçok eleştirmen bu yapımın ünlü sanatçının son işi olacağına inanırken geçen haftalarda Miyazaki’nin yeni fikirlerle stüdyoya geldiği ortaya çıkmıştı.

Şimdi ise Hayao Miyazaki’nin 90 yaşına kadar çalışmayı düşündüğü ve yeni filmi üzerine yoğunlaşmaya başladığı öğrenildi.

- Reklam -

Studio Ghibli’nin patronu Toshio Suzuki, Miyazaki’nin sonraki yapımını geliştirmeye başladığını doğruladı.

Hayao Miyazaki Yeni Filmler Çekmeye Devam Edecek

Fransız yayın kuruluşu Liberation’a konuşan Toshio Suzuki, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Her gün bir sonraki projeyi düşünüyor ve ben onu durduramıyorum. Aslında bunu denemekten vazgeçtim. Artık onu vazgeçirmeye çalışmıyorum, başarısız bir film yapsa bile. Hayatta onu sevindiren tek şey yaptığı işin kendisi.”

Hayao Miyazaki Yeni Film - The Boy and the Heron

75 yaşındaki Suzuki, Miyazaki’nin izinden giderek kendisinin de emekli olmayacağını belirtirken şöyle konuştu:

“Az önce yine konuşuyorduk ve bana inanılmaz bir şey söyledi. ‘Bu arada, son filmim ne hakkındaydı? Hatırlayamıyorum,’ dedi. Ve sonra yeni bir projeden bahsetmeye başladı. Yani onu durdurmuyorum. O çalıştığı sürece ben emekli olamayacağım. O 82 yaşında ve bence 90 yaşına kadar devam edecek. Ben de onunla gidiyorum.”

- Reklam -

Miyazaki’nin Son Filmi Türkiye’de Filmekimi’nde Gösterilecek

Temmuz 2023’te Japonya’da gösterime giren Miyazaki’nin son filmi The Boy and the Heron, Türkiye’de Filmekimi Festivali kapsamında Çocuk ve Balıkçıl adıyla 20, 21 ve 22 Ekim tarihlerinde gösterime girecek. Yapımın daha sonra yaygın şekilde sinema salonlarına gelip gelmeyeceği ise bilinmiyor.

Hayao Miyazaki Yeni Film

Eleştirmenlerden olumlu notlar alan The Boy and the Heron, II. Dünya Savaşı yıllarında annesini kaybeden küçük Mahito’nun babasının yanına taşraya taşınmasıyla başlayan maceralarını konu alıyor.

Hayao Miyazaki’nin yeni filmler ile geri dönmesi hakkında sizin görüşleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Coming Soon

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Reis sen bıraksan biz seni bırakmazdık zaten, biz senden razıyız. :smiley:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Pet Sematary: Bloodlines Yönetmeni Konuştu - Stephen King

Stephen King Geçer Not Vermişti: Yeni “Hayvan Mezarlığı” Filminin Yönetmeni Aldığı Övgünün Sırrını Açıkladı

Mübarek Toprak - Pearl S. Buck

Nobel Edebiyat Ödüllü Pearl S. Buck’ın “Mübarek Toprak” Kitabı Yeniden Türkçede