in ,

Stephen King Geçer Not Vermişti: Yeni “Hayvan Mezarlığı” Filminin Yönetmeni Aldığı Övgünün Sırrını Açıkladı

“Pet Sematary: Bloodlines” filmi vizyon için gün sayarken yönetmen Lindsey Anderson Beer, Stephen King’den aldıkları övgü dolu yorumu değerlendirdi.

Pet Sematary: Bloodlines Yönetmeni Konuştu - Stephen King
- Reklam -
- Reklam -

Pet Sematary: Bloodlines filmine dair Stephen King övgü dolu sözler sarf etti. Yeni Hayvan Mezarlığı yapımında yönetmen koltuğuna geçen Lindsey Anderson Beer, yapım sırasındaki tüm aşamalarda King’den onay aldıklarını ifade etti.

Stephen King uyarlamaları hız kesmeden beyaz perde, akış servisleri ve TV’deki yolculuğuna devam ediyor. Korku türünün usta kalemi imzasıyla 1983 yılında yayımlanan ve yazarın en popüler eserleri arasında yer alan Hayvan Mezarlığı daha önce 1989, 1992 ve 2019 yıllarında sinema severlerle buluşturulmuştu.

2019’da çıkan adaptasyonun ardından Hayvan Mezarlığı’nda olanların öncesini konu alan yeni bir film için düğmeye basılmıştı. Paramount Global çatısı altında yayın yapan ancak Türkiye’de hizmet vermeyen Paramount+ için geliştirilen yapım, ünlü Kızılderili mezarlığının köken hikâyesini ele alacak.

- Reklam -

Pet Sematary: Bloodlines 2023

Lindsey Anderson Beer’ın ilk yönetmenliği olan yapım kendisine fon olarak Stephen King’in Pet Sematary ve The Dark Half eserlerine de ev sahipliği yapan Maine’in kurmaca şehri Ludlow’u seçiyor.

Stephen King, “Pet Sematary: Bloodlines” Filmini Sevdi

Geçen günlerde basın gösterimi yapılan ve pek de olumlu yorumlar almayan yeni Hayvan Mezarlığı filmi, eleştirmenlerin aksine Stephen King’den geçer not almayı başarmıştı.

Sosyal medya hesabı X (eski Twitter) üzerinden açıklamalarda bulunan King yapımdan şu ifadelerle bahsetti:

“Film, kitapta Jud Crandall’ın Louis Creed’e kendi evcil hayvanı için Hayvan Mezarlığı’nı kullanmaktan vazgeçirmek için anlattığı hikâyeyi anlatıyor. Senaryo biraz özgürce davranmış ama güzel bir hikâye. David Duchovny mükemmel. İşin sırrı, her zaman olduğu gibi karakterlere önem vermekten geçiyor.”

Filmde genç Jud Crandall’ın Louis Creed’le tanışmadan çok önce, aynı adı taşıyan mezarlığın ardındaki dehşeti ve tarihi öğrenmeye başlaması konu ediliyor.

Pet Sematary: Bloodlines Fragman - Paramount Plus

Yeni Hayvan Mezarlığı Filmi Kilit Noktalarda King’den Onay Aldı

Yönetmen Lindsey Anderson Beer, Screen Rant’a yaptığı açıklamada King’in olumlu yorumunu “çok ödüllendirici” sözleriyle tanımladı. Beer bu övgüyü almayı nasıl başardıklarını ise şu sözlerle aktarıyor:

- Reklam -

“Benim kendisiyle doğrudan bir iletişimim olmadı. Ancak çekim senaryosunu imzalaması, bize onay vermesi ve beğenisini paylaşması gibi her türlü kilit noktada kontrollerimiz oldu. Açıkçası onun beğenmediği bir şeyi çekmek istemezdim.

“Senaryodan bitmiş filme giden yol her zaman bir yolculuktur. Bu yüzden onda karşılık bulduğunu ve King’in filmi bizim kadar sevdiğini görmek çok ödüllendiriciydi, bu onun bebeği. Bu yüzden doğru olanı yaptığımızı düşünmesine sevindim.”

Pet Sematary: Bloodlines Eleştirmenlerden Olumsuz Yorumlar Alıyor

King’in geçer notuna rağmen filmin festival gösterimlerinden aldığı eleştirmen puanları oldukça düşük.

Rotten Tomatoes’taki verilere göre 28 eleştirmenin yapıma verdiği puan %21. Bu oran %12 alan Children of the Corn’un yeniden çevrimi dışında King eserinden uyarlanan bir yapıma verilmiş en düşük not.

Pet Sematary: Bloodlines Fragmanı - Stephen King

Şimdiye kadar paylaşılan olumsuz eleştirilerin büyük çoğunluğu, Bloodlines’ın King’in kaynak materyalinin mitolojisine yeterince katkıda bulunmadığını aktarıyor. Bazı eleştirmenler ise filmi “fazla kalıplaşmış” buluyor.

Pet Sematary: Bloodlines filmi 6 Ekim 2023 tarihinde yayına girecek.

Bir kez daha Hayvan Mezarlığı dünyasına dönme fikrine siz nasıl yaklaşıyorsunuz? Pet Sematary: Bloodlines hakkındaki beklentilerinizi Kayıp Rıhtım Forumda paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2023 Nobel Kimya Ödülü Kazananları

2023 Nobel Kimya Ödülü’nü Kazanan Bilim İnsanları Belli Oldu

Hayao Miyazaki Yeni Filmi

Hayao Miyazaki Bir Sonraki Filmi Üzerinde Çalışmaya Başladı