in

Hayvan Mezarlığı’nın Öncesini Konu Alacak Yeni Bir Film Çekiliyor

Hayvan Mezarlığı bir kez daha sinemaya dönüyor. Stephen King’in kült romanı Pet Semetary’nin geçmişi Paramount+ için filme çekiliyor.

Hayvan Mezarlığı Öncül Filmi Paramount Plus
- Reklam -
- Reklam -

Stephen King imzalı meşhur korku romanı Hayvan Mezarlığı dünyasına bir kez daha geri dönüyoruz. Daha önce iki defa sinemaya uyarlanan Pet Sematary, şimdi farklı bir şekilde ekrana taşınıyor. Hikâyenin öncülü (prequel) olarak karşımıza çıkacak yapım, dijital yayın platformu Paramount+’ta yayınlanacak.

Stephen King uyarlamaları konusu artık herkes için gündelik bir rutine döndü. King’in yazılmış neredeyse her eseri ekranda ya da beyaz perdede izleyici ile buluştu. Hatta Kral’ın yayınlanmamış eserleri için bile uyarlama çalışmaları başlamış durumda. Yapımcılar, şimdi bir adım öteye giderek King’in klasik korku romanı Hayvan Mezarlığı’nın anlatılmamış öncül hikayesine odaklanıyor.

Daha önce 1989 yılında Mary Lambert tarafından sinemaya uyarlanan korku romanının oyuncu kadrosunda Dale Midkiff, Denise Crosby ve Fred Gwynne gibi isimler yer almıştı. Ardından 2019 yılında çağdaş bir uyarlama geldi. Kevin Kölsch ve Dennis Widmyer ikilisinin yönettiği filmde Jason Clarke, Amy Seimetz ve John Lithgow yer aldı. Ancak her iki film de belli bir seviyenin üzerine çıkmaktan uzak kaldı. Yine de özellikle ilk uyarlama, korku sineması tutkunlarının zaman zaman geri dönüp baktığı bir yapım olarak anılıyor.

- Reklam -

Hayvan Mezarlığı Öncül Filmi Paramount Plus

CBS All Access platformunun yeni adı olan Paramount+, önümüzdeki günlerde açılmaya hazırlanıyor. Platform ViacomCBS etkinliğinde yeni yapımlarını duyururken listeye Stephen King’in Pet Sematry eserini de aldı.

Yeni Hayvan Mezarlığı Filminin Odaklanacağı Dönem Merak Ediliyor

King’in, kariyerimde yazdığım en korkutucu roman, tanımlamasını yaptığı eser bu defa bir öncül hikâye ile karşımıza çıkacak. Hayvan Mezarlığı, malum finali nedeniyle bir devam öyküsüne pek de müsait bir yapıya sahip değil. Paramount+ da işleri ters yönde yürütmeye karar verdi. Şimdilik proje hakkında detaylı bilgiler paylaşılmış değil. Ancak 2019’daki yeniden çevrimin baş yapımcısı Lorenzo di Bonaventura ve senaristi Jeff Buhler, yeni proje için bir araya gelecek.

Pet Sematary Öncül Filmi Paramount Plus

- Reklam -

Paramount’un nasıl bir hikâyeyi takip edeceği merakla bekleniyor. Mikmaklar’a ait olduğu söylenen eski bir Kızılderili mezarlığına gömülen hayvanların zombi olarak geri dönmelerini işleyen yapımda; bu mezarlığın başka kurbanlarına odaklanılabileceği düşünülüyor. Ya da hikâye izleyicileri mezarlığın ilk günlerine geri götürebilir. Bunu hep birlikte göreceğiz.

Yeni filmin oyuncu kadrosu ve yayın tarihi de henüz açıklanmış değil. Paramount+ ise 4 Mart 2021 itibarıyla yayına girecek.

Peki siz Hayvan Mezarlığı dünyasına dönmeye hazır mısınız? Böyle bir öncül hikâyeye gerek var mıydı? Yorumlarınızı ve beklentilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Ibrahim_Ozer Ibrahim_Ozer dedi ki:

    Ben kitabı baz alacaklarını düşünüyorum. HAYVAN MEZARLIĞI KİTABININ SPOİLERI

    Kitapta ana karakterin ( Ailedeki babanın) öz babası olarak gördüğü bir dede vardı. O hayvan mezarlığına ana karakterimizi götürdükten sonra bir kez daha ana karakterle buluşmuştu. (İsimleri hatırlamıyorum.) Baba ‘insanlar da dirilebilir mi ?’ diye sorunca dedede daha önce bunun yapıldığını söyleyip bir baba oğulun hikayesini anlatmıştı. Oğul ölünce baba oğlunu mezarlığa gömüyordu. Ertesi gün oğul tekrar ayaklanıyordu. Finalinde ise oğulun ölümden dönmesinden gelen yaşayan tüm insanların ne yaptıklarını bildiği gerçeği babaya çok gelmişti. Ve baba önce oğlunu sonra kendisini vurmuştu. Bunu işlerlerse bence çok güzel bir hikaye ortaya çıkar. Ama yalvarırım uyarlamada inanılmaz değişikliklere gitmesinler. Giderlerse oda hayvan mezarlığının son çıkan filmi gibi kötü olur. Hızlı yazdığım için yanlış yazmış olabilirim.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Rugrats Dizisi Yeni Paramount Plus

Rugrats Geri Dönüyor: Yeni Dizi Orijinal Seslendirme Kadrosunu Koruyacak

Little Nightmares 2 incelemesi

Little Nightmares 2 İncelemesi: Kâbuslar Kapımızı Tekrar Çalıyor