in , ,

Hayao Miyazaki Emekli Olmaktan Vazgeçti: Studio Ghibli’ye Yeni Fikirlerle Dönüyor

Hayao Miyazaki emekli olmaktan vazgeçti. Studo Ghibli yöneticisi, ünlü yönetmenin şimdiden yeni fikirlerle ofise gelmeye başladığını duyurdu.

Hayao Miyazaki Emekli Olmaktan Vazgeçti
- Reklam -
- Reklam -

Studio Ghibli’nin efsanevi yönetmeni Hayao Miyazaki emekliliğinden vazgeçiyor. Son olarak The Boy and the Heron (How Do You Live?) ile hayranlarının karşısına çıkan ünlü yönetmen, şirkete yeni fikirler ile gelmeye başladı bile.

Miyazaki gerçekten de emekli oldu mu sorularının çokça sorulmaya başladığı bu dönemde beklenen gelişme Studio Ghibli Başkan Yardımcısı Junichi Nishioka’nın yaptığı açıklamalarla ortaya çıktı. Miyazaki’nin son filmi olarak duyurulan The Boy and the Heron’ın ardından anime dünyasının büyük ustasının kariyerine devam edeceği açıklandı.

Miyazaki daha önce 2005 yılında emekli olma kararı almış ancak kısa bir süre sonra geri dönmüştü. Sonraki yıllarda 2013 yılında The Wind Rises (Rüzgâr Yükseliyor) filminden sonra bir kez daha emekli olmuştu. Fakat her seferinde yeniden çalışmaya dönme isteği onu emeklilikten alıkoymuş gibi görünüyor.

- Reklam -

Hayao Miyazaki Emekli Olmayacak Studio Ghibli

Bu yılki Toronto Film Festivali’nde Eli Glasner’a konuşan Studio Ghibli’nin Başkan Yardımcısı Junichi Nishioka The Boy and the Heron’ın Hayao Miyazaki’nin son filmi olmayacağını ve Miyazaki’nin yeni projeler üzerinde düşünerek ofise geri döndüğünü doğruladı. Gelecekteki bu potansiyel projelerle ilgili başka bir bilgi verilmedi. Açıklama Miyazaki hayranları için büyük bir sürpriz ve sevinç kaynağı oldu.

Hayao Miyazaki Emeklilikten Vazgeçip Yeni Fikirlerle Studo Ghibli’ye Uğramaya Başladı Bile

Eli Glanser, Twitter (X) üzerinden şunları yazdı:

“Hayao Miyazaki hayranları için heyecan verici bir haber. Studio Ghibli Başkan Yardımcısı Junichi Nishioka, The Boy and the Heron’ın Miyazaki’nin son filmi olmadığını ve şimdiden yeni fikirlerle ofise geldiğini söyledi.”

- Reklam -

İlk olarak How Do You Live? adıyla duyurulan ve yapımı yaklaşık olarak yedi yıl süren The Boy and the Heron’ın ilk fragmanı geçenlerde paylaşıldı. Filmin yıl sonuna doğru Amerika’da gösterime girmesi bekleniyor. Türkiye vizyon tarihi ise şimdilik belli değil.

Hayao Miyazaki Studio Ghibli

Gelecekteki projeler hakkında kesin bilgilere henüz ulaşılamasa da Hayao Miyazaki’nin yaratıcı enerjisinin tazeliğini hâlâ koruduğunu görmek heyecan verici. Ancak şu an için sadece senaryo fikirleriyle mi döndüğü veya yeniden yönetmen koltuğuna geçip geçmeyeceği gibi ayrıntıları belirtmek için erken olduğunu söylemek gerekir.

Hayao Miyazaki’nin emeklilikten vazgeçmesi haberini sizler nasıl karşıladınız? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, anime ve sinema dünyasından yeni haberler için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Comic Book

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for RosaSobel RosaSobel dedi ki:

    Miyazaki’ nin eserlerini çokça severim ve emekli olmayıp yeni fikirlerle gelmesine de sevindim. Lakin artık Miyazaki’nin emeklilik haberi bünyemde ‘Cem Uzan’a hapis şoku’ haberi etkisi yapıyor😅

  2. Avatar for Howl Howl dedi ki:

    Teoman müziği bıraktı.

  3. Avatar for Akuma_Blade Akuma_Blade dedi ki:

    Ulan Miyazaki, hayatin yalan senin.

  4. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Çok güzel bir haber. :slight_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

One Piece 2. Sezon Gelecek mi - Netflix

Netflix’in “One Piece” Dizisinde 2. Sezon Senaryosu Hazır: Yapımcılar, Hollywood Grevlerinin Bitmesini Bekliyor

Dantevari Denemeler - Jorge Luis Borges

Jorge Luis Borges’ten “Dantevari Denemeler”