in , , ,

Hayao Miyazaki’nin 10 Yılın Ardından Sinemaya Geri Döndüğü “The Boy and the Heron” Filminden İlk Fragman

The Boy and the Heron filmi için ilk fragman paylaşıldı. Hayao Miyazaki’nin emeklilikten geri döndüğü yapımı yakında izleyicilerle buluşuyor.

The Boy and the Heron Fragmanı - Hayao Miyazaki
- Reklam -
- Reklam -

The Boy and the Heron filminden ilk tanıtım fragmanı yayınlandı. Hayao Miyazaki’nin uzun yıllar üzerine çalıştığı anime yapımı dünya genelinde izleyicilerle buluşmaya hazırlanıyor.

Japonya’da 14 Temmuz 2023 tarihinde Kimitachi wa dô ikiru ka adıyla vizyona giren The Boy and the Heron, dünyanın diğer bölgelerinde seyircilerin karşısına çıkmak için gün sayıyor.

Miyazaki, Studio Ghibli imzasını taşıyan yeni filminin Japonya gösteriminden önce herhangi bir tanıtım kampanyası yürütmeme kararı almıştı. Filmin dünya pazarına açılacağı tarih yaklaştıkça yapımdan ilk görüntüler ve tanıtımlar da gelmeye başladı.

- Reklam -

The Boy and the Heron Fragman - Hayao Miyazaki

Spirited Away, My Neighbor Totoro ve Princess Mononoke gibi unutulmaz filmlere imza atan Hayao Miyazaki; son olarak izleyicilerin karşısına 2013 tarihli The Wind Rises ile çıkmıştı. Ünlü yönetmen bu yapımla birlikte emekli olma kararı almıştı. Ancak aradan geçen süreçle birlikte Miyazaki üretmeden duramamış ve Kimitachi wa dô ikiru ka için kolları sıvamıştı.

Japonya dışı için önce  How Do You Live? adının seçildiği, ardından da The Boy and the Heron’da karar kılındığı anime filmi, bir çocuğun psikolojik gelişimini takip ediyor.

The Boy and the Heron Fragmanı | İZLE

YouTube video

(Fragmanı YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

Miyazaki’nin son uzun metrajlı projesi Genzaburo Yoshino’nun aynı adlı romanından perdeye uyarlanıyor.

The Boy and the Heron filminin konusu kısaca şöyle tanımlanıyor:

- Reklam -

Genç Mahito Maki (Soma Santoki) II. Dünya Savaşı sırasında yürek parçalayan bir aile trajedisi yaşar. Ardından babasının (Takuya Kimura) Japon ordusu için uçak yapan bir aile için çalıştığı kırsal bir bölgeye taşınmak zorunda kalır.

Taşındığı bu yeni bölgede yalnız başına kalan Mahito, gizemli dünyaları keşfetmeye başlar ve varlığında ısrarcı olan gri bir balıkçılla karşılaşır. Ardından olaylar Miyazaki filmlerinde alışık olunan bir tür fantazmagoriye dönüşür.

Yapımın Kuzey Amerika prömiyeri 7 Ekim 2023’te Toronto Uluslararası Film Festivali’nde gerçekleştirilecek. Film festival yolculuğunun ardından 2023’ün son ayında Avrupa’da vizyona girecek. Ancak The Boy and the Heron için belirlenmiş bir Türkiye vizyon tarihi şimdilik bulunmuyor.

The Boy and the Heron Filmine İlk Bakış Görselleri Yayında

The Boy and the Heron’ın Japonya gösteriminin hemen ardından yapıma dair kaleme alınmış incelemelerden birisini okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

Yıllar sonra Hayao Miyazaki’den yeni bir film izleyecek olmak sizlere nasıl hissettiriyor? The Boy and the Heron’a dair beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: The Verge

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

6 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Nefrayto Nefrayto dedi ki:

    :astonished: Şimdi izleyebildim ve dikkatimi çeken ilk şey; konusunun ve karakterlerin sanki “Rüzgar Yükseliyor (2013)” , “Yürüyen Şato (2004)” , “Ruhların Kaçışı (2001)” , “Prenses Mononoke (1997)” karışımıydı. Acaba, bunların ve yine kendisinin yaptığı diğer anime filmlerinin bir sentezlemesi - ortak konu etrafında birleştirilerek tüm konuların ve karakterlerin nihayete erdirilmesi gibi bir şey mi olacak :face_with_monocle: Merak ettim doğrusu, bu şekilde olmasa bile en azından onlar gibi kendince harika bir film olur umarım :slightly_smiling_face:

  2. Avatar for oguzeren oguzeren dedi ki:

    Dün filmi Leiden film festivalinde izledim nihayet. İki saatlik bir film. Kapalı gişe oynadı. Yetim bir çocuk, garip bir balıkçıl kuşu… Konu hakkında başka detay vermeyeyeyim.
    Dramatik bir öyküsü olmakla beraber izleyicileri sıklıkla güldüren sahneler oldu.
    Bir an acaba Miyazaki’nin Mononoke’si ya da Yürüyen Şato’su ayarında mı diye düşündüm. Ama sanırım yepyeni bir Miyazaki izlemenin heyecanı sadece. Yine de tekrar tekrar izlenecek, muhteşem bir film olmuş. Film hakkında kritikleri okuyacağım, çünkü kolay anlaşılan bir film de değil.

    Umarım kısa zamanda gösterime girer.

  3. Avatar for Estranged Estranged dedi ki:

    Bu film her yere dağıtılmadığı için izleyemiyorum. Bu insanlar yaşlandı; belki 5 sene sonra olmayacaklar. Onun için bu yaşta yarattıkları eserlerin önemi büyük. Ne diye belirli yerlerde gösterime sokarlar anlamıyorum. Dağıt işte her yere, herkes izlesin.

  4. Avatar for murgul murgul dedi ki:

    Dün ben de baktım, İzmir’de sadece Karaca Sineması’nda gösteriliyor. Cineverse getirmemiş. Çok şaşırdım.

  5. Avatar for oguzeren oguzeren dedi ki:

    Imdb’de baktım da, 2 Aralık gibi bir gösterime girme tarihi var, herhalde Amerika içindir ama ondan sonra her yere gelir herhalde.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

1 cevap daha var.

American Horror Story: Delicate Fragmanı - FX

Kim Kardashian’lı “American Horror Story: Delicate” için Fragman Yayınlandı

ChatGPT ile Kitap Yazarak 1 Milyon Dolarlık Marka Yarattı

20 Yaşındaki Öğrenci ChatGPT ile Kitap Yazarak Milyon Dolarlık Bir Marka Yarattı