in

Willy Wonka’nın Geçmişini Anlatacak Filmde Başrol Timothée Chalamet Oldu

Timothée Chalamet, Willy Wonka’nın geçmişini anlatan “Wonka” filminin başrolü oldu. Charlie’nin Çikolata Fabrikası’nın öncesi ile karşılaşmaya hazır olun.

Timothée Chalamet willy wonka filmi başrol
- Reklam -
- Reklam -

Roald Dahl’ın meşhur Charlie’nin Çikolata Fabrikası kitabından tanıdığımız Willy Wonka karakterinin geçmişini anlatacak bir sinema filmi geliyor. Wonka adını taşıyacak yapımın başrolü ise Timothée Chalamet olacak.

Daha önce Tom Holland’ın da anıldığı rol için nihai karar verildi. Yeni Willy Wonka filminin başrolü genç yıldız Timothée Chalamet ismine emanet edilecek.

Başta Harry Potter filmleri olmak üzere Gravity, Marriage Story ve Once Upon a Time… in Hollywood gibi pek çok popüler eserin yapımcılığını üstlenmiş olan David Heyman, bu yapımda da aynı görevde karşımıza çıkacak isim olacak.

- Reklam -

Son yıllarda çocuk edebiyatının popüler yazarlarından Roald Dahl için yeni uyarlama haberleri gelmeye devam ediyor. Netflix cephesinde Taika Waititi’li bir Charlie’nin Çikolata Fabrikası animasyonu çalışılıyor. Aynı zamanda yazarın Koca Sevimli Dev ve Dev Şeftali gibi kitapları da Netflix için uyarlanacak yapımlar arasında.

Willy Wonka Başrol

Roald Dahl’ın en sevilen kitaplarından olan Charlie’nin Çikolata Fabrikası’nda ve onun devamı niteliğindeki Charlie’nin Büyük Cam Asansörü’nde karşımıza çıkan kurgusal karakter Willy Wonka; şimdi orijin hikâyesi ile kurgu diyarın bir parçası olacak.

Daha önce bu ikonik rol Johnny Depp tarafından 2005’te Tim Burton’ın filminde ve Gene Wilder tarafından 1971’de Mel Stuart’ın filminde izleyici ile buluşmuştu.

Wonka Filmi Başrolü Timothée Chalamet Oldu: Vizyon Tarihi ise 2023’ü İşaret Ediyor

Warner Bros. tarafından gerçekleştirilecek Wonka filminin yönetmen koltuğunda Paul King oturacak. King’i Paddington adlı animasyon serisi, Bunny and the Bull filmi ve The Mighty Boosh adlı dizi ile tanıyoruz.

Wonka’nın senaryosunu Paul King, Simon Farnaby ile birlikte kaleme alıyor.

- Reklam -

Bu uyarlama ile birlikte edebiyat ve sinema dünyasının kült karakterlerinden Willy Wonka, üçüncü defa ekrana taşınmış olacak. Wonka’nın orijin hikâyesine odaklanacak bu yapımda, Charlie Bucket adlı çocuğa yer verilmeyecek.

Timothée Chalamet willy wonka başrol film dune

Başrole getirilen Timothée Chalamet, son dönemlerde sık sık izleyici ile buluşmaya başladı. Kendisi Call Me By Your Name, Lady Bird, Little Women gibi yapımlarda rol almıştı. Aynı zamanda bilimkurgu klasiği Dune’un Denis Villeneuve tarafından gerçekleştirilecek yeni uyarlamasında Paul Atreides’a hayat verecek.

Wonka filmi için açıklanan vizyon tarihi şu an için 17 Mart 2023 tarihini gösteriyor. Henüz önümüzde uzun bir zaman var. Haliyle yapımın yayın tarihi hakkında yeni güncellemelerin gelmesi de olası duruyor.

Sizin Wonka’dan beklentileriniz neler? Nasıl bir hikâye izlemek istiyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MURAT_arminius MURAT_arminius dedi ki:

    Sektörün yeni hamalı.Fazla çalışıp yorgunluk ve kalp krizinden ölmese bari.

  2. Avatar for Rena Rena dedi ki:

    İçimden bir ses pek iyi olmayacak diyor ama umarım iyi bir iş çıkarırlar.
    Willy Wonka’nın geçmişin anlatıyorsa “Çikolata fabrikası” kadar neşeli olmaz belki de.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Dexter 9. sezon oyuncu kadrosu

Dexter 9. Sezon Orijinal Kadroyu Geri Getirecek ve Daha Karanlık Bir Tonda Olacak

Marvel Çizgi Roman En Kötü Süper Kahraman Kostüm

Marvel Çizgi Roman Evreninin En Kötü 5 Süper Kahraman Kostümü