in ,

Denis Villeneuve’ün “Dune” Uyarlaması ‘Üçleme’ Olacak

Dune serisi 3 filmden oluşacak. Denis Villeneuve’ün beyaz perdeye taşıdığı Frank Herbert klasiğinin üçleme olacağı öne sürüldü.

Dune Serisi 3 Film
- Reklam -
- Reklam -

Dune serisi 3 filmlik bir macera olacak. Hikâye, Frank Herbert’ın Dune Mesihi kitabıyla son bulacak.

Frank Herbert’ın kült bilimkurgu kitabı, sinema tarihinde daha önce David Lynch imzasıyla 1984 yılında perdeye uyarlanmıştı. Ondan önce ise 70’li yıllarda Jodorowsky, bu yapımı adapte etmek için projeye girişmiş ancak nihayete erdirememişti.

Arrival, Blade Runner 2049 ve Sicario gibi yapımlarla tanınan Denis Villeneuve, Dune’un beyaz perde macerasında sıradaki adımı üstlenen kişi oldu. İlk filmi 2019’da yayınlanan ve birinci kitabın ilk yarısına odaklanan yapım, 10 dalda Oscar’a aday gösterilirken 6 dalda ödülü kucaklamayı bilmişti.

- Reklam -

İlk kitabın ikinci yarısına odaklanacak Dune: Part Two ise tanıtım faaliyetlerini sürdürüyor. Timothée Chalamet tarafından canlandırılan Paul Atreides’in hikâyesi ikinci film için gün sayarken Deadline’ın haberine göre Denis Villeneuve, serinin geleceğine dair önemli bir detay paylaştı.

Dune Serisi 3 Film - Üçleme

Dune Film Serisi 3 Bölümden Oluşacak

Serinin üç filmden oluşabileceği 2021 yılından beri gündemde olan bir durumdu. Ancak şimdi ilk defa 1969’da yayımlanan Dune Messiah romanının da perdeye taşınacağı netleşmiş oldu.

3. filmin senaryosunu Villeneuve ve senarist Jon Spaihts’in birlikte kaleme alması bekleniyor. Final bölümü resmi olarak onaylanmasa da son gelişmeler hayranlara umut verecek türden.

Öte yandan Dune Mesihi romanı daha önce 2003 tarihli mini dizi Children of Dune’da da ele alınmıştı. Serinin üçüncü filminin kaderi ise Bölüm İki’nin gişe performansına bağlı olacak. İlk yapım, Koronavirüs pandemisi kısıtlamaları altında vizyona girmiş ve 402 milyon dolar gişe hasılatı elde etmeyi başarmıştı.

- Reklam -

İkinci filmde Paul Atreides’in Chani (Zendaya) ve Fremenlerle ittifak kurarak ailesini yok edenlere karşı girişeceği intikam mücadelesi konu alınacak.

Dune Filmleri 3

Denis Villeneuve için bir “çocukluk rüyası” olan seri, yönetmenin kaynak materyalle olan derin kişisel bağı nedeniyle şimdilik emin ellerde görünüyor. Ünlü yönetmen, ilk filmin Venedik prömiyerinden önce yapımcı Warner Bros.’tan habersiz olarak Çöl Gezegeni’nin jeneriğine “Birinci Bölüm” ibaresini eklemişti.

Serinin ikinci filmi 3 Kasım 2023 tarihinde vizyondaki yerini alacak. Üçüncü ve son bölüm için ise henüz resmi bir tarih açıklanmadı.

Denis Villeneuve’ün bu kararı hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Frank Herbert’ın diğer kitapları da perdeye taşınmalı mıydı? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, sinema dünyasından yeni gelişmeler için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for yates232 yates232 dedi ki:

    Ona da demekki diger kitaplar sıkıcı gelmiş :crazy_face:

  2. Avatar for MURAT_arminius MURAT_arminius dedi ki:

    Romanları çok yanlış oyuncu seçimleriyle katletmeye devam edecekler.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Özkan Uğur Sağlık Durumu

Yoğun Bakıma Alınmıştı: Özkan Uğur’un Sağlık Durumu İyiye Gidiyor

How Do You Live? Filmi Süresi Belli Oldu

Hayao Miyazaki’nin Son Filmi “How Do You Live?”in Süresi Belli Oldu