in , ,

Hayao Miyazaki’nin Son Filmi “How Do You Live?”in Süresi Belli Oldu

How Do You Live? süresi belli oldu. Hayao Miyazaki’nin son filmi, herhangi bir tanıtım fragmanı yayınlanmadan vizyona girmeye hazırlanıyor.

How Do You Live? Filmi Süresi Belli Oldu
- Reklam -
- Reklam -

How Do You Live? filminin süresi ortaya çıktı. Hayao Miyazaki’nin Studio Ghibli için yaptığı son çalışma olarak lanse edilen anime macerası yıllardır bekleniyordu. Ancak izleyiciler, film vizyona girene kadar kendisi hakkında pek bir şey bilemeyecek.

Film, Anime News and Facts tarafından açıklanan bilgilere göre How Do You Live? filmi 2 saat 4 dakika uzunluğunda olacak. Bu süre, Miyazaki’nin önceki çalışmalarıyla uyumlu bir şekilde, genellikle uzun metrajlı animasyon filmler sunan Studio Ghibli’nin diğer yapımlarıyla aynı seviyede bulunuyor.

Örneğin stüdyonun en popüler ve en beğenilen filmlerinden biri olan Spirited Away, How Do You Live? filminden sadece bir dakika daha uzun. Miyazaki’nin bir önceki filmi de bu süreye oldukça yakındı. 2013’te gösterime giren Rüzgâr Yükseliyor, 2 saat 6 dakika uzunluğundaydı.

- Reklam -

How Do You Live? Hayao Miyazaki

Daha önce de söylediğimiz üzere film hakkında pek bir ayrıntı yok. Geçen ay Miyazaki’nin filmle ilgili herhangi bir tanıtım materyali yayınlamama kararı aldığı ortaya çıkmıştı. Ancak film, Yuzo Yamamoto’nun 1937 tarihli aynı adlı romanına dayanıyor. Bu da 1941 doğumlu Miyazaki’nin hikâyeye duygusal bir bağlantısı olabileceğini düşündürüyor.

How Do You Live? Filminin Uyarlandığı Kitabın Konusu Ne?

Romanın hikâyesinde, babasını kaybeden bir genç olan Junichi Honda’nın amcasını bir baba figürü olarak görmesi ve amcasının ona yaşamla ilgili bilgileri öğretip her şeyi bir günlüğe yazması anlatılıyor. Eğer “How Do You Live?” uyarlaması aynı hikâyeyi anlatıyorsa, bu Studio Ghibli’nin filmografisiyle uyumlu bir seçim olacak. Çünkü Japon animasyon stüdyosu, unutulmaz -ve bazen trajik- deneyimler aracılığıyla çocuklar veya gençlerin yetişkin dünyasını keşfettikleri hikâyeleri anlatmasıyla tanınıyor.

- Reklam -

How Do You Live? Filmi Süresi Belli Oldu

How Do You Live? filmi Türkiye veya diğer ülkelerde henüz bir gösterim tarihi almadı. Japonya’da ise 14 Temmuz’da gösterime girecek. Bu nedenle uluslararası salonlara gelmesi birkaç ay sürebilir.

Miyazaki’nin son filminden beklentileriniz neler? Sizce aradan geçen yıllar sonrasında eski tadı yakalayacak bir yapımla izleyicilerin karşısına çıkabilecek mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, sinema dünyasından yen haberler için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Dune Serisi 3 Film

Denis Villeneuve’ün “Dune” Uyarlaması ‘Üçleme’ Olacak

Sylvester Stallone Hayatı Belgesel Sly

Sylvester Stallone’nin Hayatı Netflix Belgeseli Oldu: İşte “Sly”dan İlk Tanıtım