in , ,

Hayao Miyazaki’nin Beklenen Filmi “How Do You Live?” İçin Vizyona Girmeden Önce Herhangi Bir Tanıtım Yapılmayacak

“How Do You Live?” fragmanı yayınlanmayacak. Hayao Miyazaki’nin yıllardır beklenen filmi için vizyon öncesi herhangi bir tanıtım yapılmayacak.

How Do You Live? Fragmanı Yayınlanmayacak - Yeni Hayao Miyazaki Filmi
- Reklam -
- Reklam -

How Do You Live? fragmanı veya tanıtım görseli, film vizyona girmeden önce yayınlanmayacak. Hayao Miyazaki’nin yeni yapımı için Studio Ghibli farklı bir yöntem deniyor.

Efsanevi film yapımcısı Hayao Miyazaki ve Studio Ghibli’deki ekibi 2016’dan bu yana How Do You Live? filmi üzerine çalışıyor. Hayranlar uzun süredir yeni filmi beklerken, ne yazık ki şu ana kadar elimizde Japonya’daki gösterim tarihi gibi çok az bilgi bulunuyor.

Şimdi de kısa bir süre önce Catsuka sitesinin paylaştığı bilgiye göre, bir YouTube programına katılan filmin yapımcısı konumundaki Toshio Suzuki, How Do You Live? için vizyona girmeden önce herhangi bir görüntü / fragman / reklam yayınlamayacağını açıkladı. Yani hayranlar, filmin sinema salonlarına geliş tarihi olan 14 Temmuz’dan önce sadece geçen yıl yayınlanan posterle yetinmesi gerekecek.

- Reklam -

How Do You Live? Posteri - Hayao Miyazaki

İşte How Do You Live? Filmi Hakkında Son Bilgiler

How Do You Live? 2016’dan beri yapım aşamasında ve bu da onu Studio Ghibli’nin bugüne kadar üzerinde uğraştığı en yoğun projelerden biri yapıyor. Üzerinde çalışılan bu uzun süreye rağmen filmle ilgili haberler oldukça seyrekti. Filmle ilgili son büyük duyuru, resmi vizyon tarihinin açıklandığı Aralık 2022’de yapıldı.

Miyazaki için bu film, sonsuza kadar yaşamayacağını bildiğinden dolayı torununa bir hediye olarak tasarladığı kişisel bir çaba olarak tanımlanıyor. Filmin 125 dakika uzunluğunda olduğu söyleniyor ki bu bir anime filmi için oldukça uzun bir süre.

How Do You Live? filminin seslendirme kadrosuna veya müziklerine ilişkin de şimdiye dek herhangi bir bilgi açıklanmadı. Bu da anime filmini, hayranları için büyük bir gizem hâline getiriyor.

How Do You Live? filmi Hayao Miyazaki

- Reklam -

Studio Ghibli’nin İngilizce Twitter hesabında duyurulduğu üzere How Do You Live?, 14 Temmuz 2023’te Japonya’da vizyona giriyor. Henüz uluslararası bir vizyon tarihi belirlenmedi, ancak filmin Türkiye dahil diğer ülkelere de gösterim almasına kesin gözle bakılıyor. Film herhangi bir bilgisayar desteği olmadan, klasik elle çizim tekniğiyle hazırlanıyor. Bu da uzun yapım döngüsünü kısmen açıklıyor.

How Do You Live? Hikâye Detayları

Filmin hikâyesi 1937 yılında aynı adlı Japonca bir kitaptan esinlendi. Ancak doğrudan bir kitap uyarlaması olmayacak. Bunun yerine, roman filmin dünyası içinde var olacak ve hikâye daha çok kitabın karakterlerin hayatlarını nasıl etkilediğiyle ilgili. Ghibli filmleri genellikle uyarlama olsa da, nadiren doğrudan uyarlama şeklinde ele alınıyor.

Filmle ilgili tanıtım yapılmayacağını açıklayan yapımcı Toshio Suzuki, 2020 yılında Entertainment Weekly’ye verdiği bir röportajda How Do You Live? filmini “büyük, fantastik bir hikâye” olarak tanımlamıştı. Filmin uyarlandığı kitap amcasının günlük kayıtları aracılığıyla babasının kaybıyla başa çıkmaya çalışan bir çocuğun hayatta neyin önemli olduğunu anlamaya çalışırken büyük felsefi sorulara kafa yormasını konu alıyor.

How Do You Live?

How Do You Live? için bir fragman gelmeyecek olması konusunda sizler ne düşünüyorsunuz? Sizce yapım buna rağmen başarılı olabilir mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, yeni anime filmi haberleri için bizi Google News üzerinden takip edebilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Nefrayto Nefrayto dedi ki:

    Genelde böyle değişik tanıtım stratejileri izleyen filmler, içi boş çıkıyor ve o yönetmeni - oyuncuları seven seyirciler için hayal kırıklığı yaratıyor. Umarım bu film, o tarz hayal kırıklığı yaratan filmler arasına girmez :frowning:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

"Kitapçı" Belgeseli Geliyor

Bağımsız Okurluğun, Yayıncılığın ve Kitapçılığın İnsan Hikâyeleriyle Buluştuğu “Kitapçı” Belgeseli Yolda

İstanbul Kazıları Tanrı Pan Heykeli

İstanbul’daki Kazılarda 1.700 Yıllık Tanrı Pan Heykeli Gün Yüzüne Çıkartıldı