in ,

“Dune 2” Filminin Vizyon Tarihi Yine Değişti (Bu Sefer İyi Yönde)

Dune 2 filmi için vizyon tarihi bir kez daha değişti. Warner Bros., izleyenleri mutlu edecek şekilde bilimkurgu uyarlamasını daha önce ertelediği tarihten öne çekti.

"Dune 2" Filmi Vizyon Tarihi Değişti
- Reklam -
- Reklam -

Dune 2 filminin vizyon tarihi öne çekildi. Warner Bros. oyuncu grevinin tamamlanmasının ardından beklenen yapımını daha erken bir şekilde izleyicilerle buluşturma kararı aldı.

Denis Villeneuve’ün yönettiği film, Frank Herbert’ın ikonik bilimkurgu romanının ikinci yarısını beyaz perdeye taşıyacak. Paul Atreides’in Harkonnen Hanedanı’na karşı intikamını alıp Fremen için Arrakis’i özgürleştirdiği bu devam filminde Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Josh Brolin, Javier Bardem, Florence Pugh, Austin Butler ve Christopher Walken gibi birçok önemli isim yeniden kamera karşısına geçecek.

Güncel haberlere göre film artık beklenenden daha erken bir vizyon tarihiyle geliyor. Önceden planlanan Kasım 2023 tarihinden birkaç hafta önce izleyiciyle buluşacak olan devam filminin yeni tarihi, SAG-AFTRA grevinin sona ermesinin ardından aktörlerin projelerini tanıtılabilmesi amacıyla duyuruldu.

- Reklam -

"Dune 2" Filmi Vizyon Tarihi Değişti

Dune: Part Two’nun yeni vizyon tarihi, önceki planlanmış mart tarihine benzer şekilde, açılış haftasında tek yeni film olma özelliği taşıyor. Önceki hafta Cohen Kardeşler’in Drive-Away Dolls filmi, sonraki haftalarda ise Kung-Fu Panda 4 ve Blumhouse’un Imaginary filmi gösterime girecek. Devam filmi bu ikisine karşı yarışırken eğer ilk ertelemede belirlenen 15 Mart 2024’te gösterime girseydi o zaman da Mark Wahlberg’ün başrolde olduğu Arthur the King ve Ghostbusters: Frozen Empire gibi yapımlarla rekabet etmek zorunda kalacaktı.

Dune 2 Filmi Ne Zaman Gösterime Girecek?

O aralıkta gösterime girecek tek gişe filmi olma avantajı, özellikle önceki filmi No Time to Die ve Halloween Kills gibi yapımlarla rekabet etmek zorunda kalan, ancak yine de dünya çapında 402 milyon doların üzerinde gişe hasılatı elde eden ilk bölüme kıyasla, devam filminin gişede çok daha başarılı olabileceği anlamına geliyor. Devam yapımının bir diğer büyük avantajı ise önceki film gibi HBO Max platformunda eşzamanlı yayınlanmaması. Bu da izleyicilerin sinemalara daha çok gitmesine katkı sağlayabilir.

- Reklam -

"Dune 2" Filmi Vizyon Tarihi Değişti

Dune 2 filmi artık 15 Mart’ta değil, 1 Mart 2024 tarihinde sinema salonlarındaki yerini alacak. İyi bir gişe başarısı elde etmesi halinde bu Warner Bros. için 2024’e iyi bir başlangıç anlamına gelebilir. 2023’te Margot Robbie’nin Barbie filmiyle yaz aylarında gişede üstünlük kurmuş olan stüdyo, 2024’ün geri kalanında Godzilla x Kong: The New Empire, Mad Max: Furiosa, Kevin Costner’ın yeni Western franchise’ı Horizon: An American Saga’nın ilk iki bölümü, Beetlejuice 2 ve Joker: Folie à Deux gibi yapımları izleyiciyle buluşturacak.

Dune 2’nun beklenenden iki hafta daha erken gösterime girecek olması hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, sinema dünyasından güncel gelişmeler için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    İthaki de yavaş yavaş harekete geçsin artık :slight_smile:

  2. Avatar for aesopwalt aesopwalt dedi ki:

    Haber metninin en sonuna yerleştirilmiş başlığın cevabı. En sinir bozucu içerik şekli. Tıklamayın arkadaşlar be söyleyeyim: 15 MART’TAN 1 MART’A ÇEKİLMİŞ GÖSTERİM.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Albert Einstein Hayatı Hakkında Bilgi

Albert Einstein Hakkında Az Bilinen 9 Gerçek

A. S. Byatt

Booker Ödüllü Yazar A. S. Byatt 87 Yaşında Hayatını Kaybetti