in ,

“Beterböcek 2” Filminde Detaylar Ortaya Çıkıyor: “İlk Yapımdan 30 Yıl Sonra Geçecek”

Beetlejuice 2’nin görüntü yönetmeni, 2024’te gösterime girmesi planlanan Tim Burton filminin hikâyesi ve temasıyla ilgili ipuçları verdi.

"Beterböcek 2" Filminde Detaylar Ortaya Çıkıyor: "İlk Yapımdan 30 Yıl Sonra Geçecek"
- Reklam -
- Reklam -

Beterböcek 2’nin görüntü yönetmeni Haris Zambarloukos, 1988 yapımı korku komedisinin hikâyesini devam ettirecek olan Tim Burton imzalı devam filminin detayları ve teması hakkında bilgi verdi.

Tam 35 yıl önce vizyondaki yerini alan orijinal film, yakın zamanda ölmüş bir çiftin eski evlerine taşınan yeni bir aileyle mücadelelerini ve karanlık, gürültülü ve abartılı bir biyo-şeytan kovucu ile olan ilişkilerini anlatıyordu. Şimdi bu macera yıllar sonra devam filmi ile geri dönmeye hazırlanıyor.

Winona Ryder ve Michael Keaton’ın Lydia Deetz ve Beetlejuice rollerini yeniden canlandıracakları doğrulanırken, Catherine O’Hara da Lydia’nın üvey annesi Delia Deetz olarak geri dönecek. Ayrıca son dönemde Wednesday dizisiyle adını geniş bir kesime duyuran Jenna Ortega, Lydia Deetz’in kızı olarak kadroda yer alacak.

- Reklam -

The Wrap’e konuşan filmin görüntü yönetmeni Haris Zambarloukos, Beetlejuice 2’nun devam filminde kilit rol oynayan temaları açıkladı. Oyuncuların (SAG-AFTRA) senaristler (WGA) ile birlikte greve gitmesi nedeniyle filmin çekimleri askıya alınmış olsa da, görüntü yönetmeni Burton’ın devam filmini aile temasının yönlendirdiğini, özellikle de sürekli değişen, öngörülemez bir dünyanın ortasında bile bir aileyi birbirine sıkı sıkıya bağlı ve birlik içinde tutan şeyin ne olduğunu belirtti.

"Beterböcek 2" Filminde Detaylar Ortaya Çıkıyor: "İlk Yapımdan 30 Yıl Sonra Geçecek"

“Beterböcek 2” Mümkün Olan En Çılgın Dünyada Geçiyor

Görüntü yönetmeni beklenen filmle ilgili olarak şunları söyledi:

“Özünde Beterböcek 2 bir aile hakkında bir hikâye. Ve şimdi aradan 30 yıl geçti. Peki mümkün olan en çılgın dünyada geçen onca zaman boyunca bir aileyi bir arada tutmanın incelikleri ve insanlık durumu nedir? İşte bu yüzden bu tarz projeleri seçiyorum. Benim için bu insani bağ her zaman ön planda.”

- Reklam -

Beterböcek 2’nin resmi senaryosu ve sinopsisi henüz bilinmese de, bazı ipuçları devam filminin karakterin orijinal filmden bu yana olan yolculuğunu nasıl sürdüreceğine dair ipucu verebilir. Beetlejuice 2’nun ilk set fotoğrafları, devam filminin yine Maitland ve Deetz’in memleketi Winter River, Connecticut’ta, orijinal filmdeki olaylardan 30 yıl sonra geçeceğini ortaya koyuyor. Willem Dafoe’nun ölüler arasında düzeni sağlayan ölümsüz bir kanun adamını canlandıracağı, Justin Theroux’nun ise açıklanmayan bir rolde yer alacağı filmde ayrıca ölümden sonraki yaşam da ele alınacak.

Beetlejuice 2 Tim Burton açıklama

Jenna Ortega’nın Lydia’nın kızı olarak rol almasıyla Deetz ailesinin kişisel hikâyelerine devam edeceği de tahmin ediliyor. Ayrıca Beetlejuice görünüşe göre aşkı bulmuş ve Monica Belucci tarafından canlandırılan bir karakterle evlenmiş duruma. Baş karakterlerden birinin kendi ailesini kurup her birinin hayatlarına devam etmeleriyle birlikte, bir sonraki film muhtemelen geri dönen bu yüzlerin bu yeni sorumluluklarla nasıl başa çıkacaklarını keşfedecek.

Beterböcek 2 filminden sizlerin beklentileri neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, yeni sinema haberleri için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Eski tadı vermez ama yine de -eğer batırmak için özellikle uğraşmamışlarsa- zevkle izleyebilirim. :slight_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

One Piece Dizi Uyarlamasına İlham Veren Filmler Belli Oldu

“One Piece” Dizi Uyarlamasının Klasik Filmlerden İlham Aldığı Ortaya Çıktı

Manisa Helios Kabartma Heykeli Bulundu

Manisa’da Güneş Tanrısı ‘Helios’a Ait Olduğu Düşünülen Kabartma Gün Yüzüne Çıkartıldı