in ,

“One Piece” Dizi Uyarlamasının Klasik Filmlerden İlham Aldığı Ortaya Çıktı

One Piece yapım tasarımcısı Richard Bridgland, diziyi uyarlarken ilham aldıkları klasik filmler hakkında konuştu.

One Piece Dizi Uyarlamasına İlham Veren Filmler Belli Oldu
- Reklam -
- Reklam -

Netflix’in One Piece dizisi sadece uyarlandığı popüler manga ve anime serisini değil, aynı zamanda bazı tanıdık klasik filmlerden de ilham aldı.

1000’den fazla bölümden oluşan ve 20 yılı aşkın süredir devam eden bir eseri uyarlamak söz konusu olduğunda yapım ekibinin ilham için ihtiyaç duyduğu her şeye sahip olduğunu düşünürsünüz. Ancak canlı aksiyon formatında sadece kaynak materyal işe yaramaz ve profesyoneller hikâyeye kendi vizyonlarını getirmek isterler. İşte Netflix’in One Piece dizisinde de benzer bir durum yaşandı ve yapım tasarımcısı Richard Bridgland, diziyi son şekline getirmek için Alice Harikalar Diyarında ve Güzel ve Çirkin gibi filmlerden de ilham aldıklarını dile getirdi.

Collider’a konuşan Bridgland, yapım ekibinin dizinin çekildiği yer olan Cape Town’da yaptığı eğlenceli şeylerden birinin, herkesin One Piece uyarlamasında yaratıcı bir şekilde kullanacakları referans türlerini görebilmesi için yerel bir bağımsız sinemada bir film kulübü kurmak olduğunu açıkladı. Kung fu filmlerinden ünlü klasik romanslara kadar birçok şey izlediler ve izledikleri her şey bir araya gelerek bir etkiler karışımı oluşturdu.

- Reklam -

"One Piece" Dizi Uyarlamasının Klasik Filmlerden İlham Aldığı Ortaya Çıktı

Richard Bridgland şunları söyledi:

“Güzel ve Çirkin’in 1940’lardan kalma çok güzel bir versiyonu var; Jean Cocteau’nun La Belle et La Bête’si, ona baktık. Farklı referanslar içindi ya da sadece atmosfer için olabilirdi. Bu tür şeylerin hepsi. ‘Ah, işte bunu başarmaya çalışıyoruz,’ diyebileceğimiz tek bir film referansı yoktu çünkü başarmaya çalıştığımız şey benzersizdi ama her türden farklı filmden bir şeyler alıyorduk.”

Netflix’in “One Piece” Dizisi, Film Klasikleri, Manga ve Anime’den Oluşan Bir Karışım

Bridgland ayrıca bazen bir filmin -setlerin her birinin arkasındaki hikâyeler gibi- küçük ayrıntıları etkileyebileceğini, bazen de belirli ve küçük bir mekânın tüm bir filmden ilham alabileceğini söyledi. Yapım tasarımcısı dizi boyunca bahçe sahnelerinde “biraz” Alice Harikalar Diyarı var ve yapım tasarımcısı bu kombinasyonun ve serinin yaratıcısı Eiichiro Oda’nın yazıp çizdiklerinin “oldukça benzersiz” setler oluşturduğunu belirterek sözlerini tamamlıyor.

- Reklam -

One Piece Dizi Uyarlamasına İlham Veren Filmler Belli Oldu

Tüm bu ilham kaynaklarına rağmen One Piece’in kendisinin de asıl ilham kaynağı olduğu unutulmamalı. Serinin kendine özgü korsan gemileri, her geminin kaptanının kişiliğini yansıtmak için yapılan küçük değişikliklerle çoğunlukla manga serisinden doğrudan bir uyarlama şeklinde hazırlandı. Ayrıca deniz canavarları, şeytan meyveleri ve salyangoz telefon gibi küçük unsurlar da ekrana taşındı. Bu nedenle One Piece ekranı dolduran manga, anime ve film referanslarının büyük bir karışım olarak izleyicilerin karşısına çıktı.

Netflix uyarlamasını izlemeye başladınız mı? Başladıysanız nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, dizi dünyasından yeni haberler için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Ethem Yekta Ulaş

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yüzler ve Sözler - Gülten Dayıoğlu

Gülten Dayıoğlu “Yüzler ve Sözler” Kitabıyla Okuru Hayatının Arka Bahçesine Davet Ediyor

"Beterböcek 2" Filminde Detaylar Ortaya Çıkıyor: "İlk Yapımdan 30 Yıl Sonra Geçecek"

“Beterböcek 2” Filminde Detaylar Ortaya Çıkıyor: “İlk Yapımdan 30 Yıl Sonra Geçecek”