in

Don’t Look Up’taki Jenerik Sonrası Sahne Meryl Streep’in Doğaçlama Performansıyla Ortaya Çıkmış

Don’t Look Up filmi jenerik sonrası sahnesi ile de çokça konuşulmuştu. Yönetmen Adam McKay, son kısımdaki fikrin Meryl Streep’in doğaçlamasıyla ortaya çıktığını açıkladı.

Don't Look Up Jenerik Sonrası Sahne Meryl Streep
- Reklam -
- Reklam -

Don’t Look Up filmi gündemdeki yerini koruyor. Oscarlı yönetmen Adam McKay imzalı yapım için ünlü sanatçıyla yeni bir söyleşi gerçekleştirildi. McKay, filmin jenerik sonrasında yer alan sahnesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Başrollerinde Leonardo DiCaprio ve Jennifer Lawrence’ın bulunduğu Don’t Look Up, 24 Aralık 2021’de Netflix ekranlarındaki yerini aldı. Film hem oyuncu kadrosu hem de ele aldığı karanlık gelecek tasarısıyla çokça gündem oldu. Yapım yayınlandığı günden beri platformun Çok İzlenenler listesinde ilk sıralardan inmemeyi başardı.

Eleştirmenlerden tartışmalı yorumlar alan Don’t Look Up, 2021’in de en çok konuşulan filmleri arasında anlıyor. İki bilim insanının “gezegen katili” bir kuyruklu yıldızın Dünya’ya çarpmak üzere olduğu bilgisini ABD Başkanı’na vermesiyle başlayan yapım; medyaya, iktidarlara ve kolayca manipüle edilen halka dair önemli eleştiriler barındırıyor.

- Reklam -

don't look up trump

The Iron Lady, Sophie’s Choice ve Kramer vs. Kramer filmleriyle Oscar’a layık görülen Meryl Streep, Don’t Look Up’ta Amerikan Başkanı Janie Orlean karakterine hayat veriyor.

Don’t Look Up Jenerik Sonrası Sahnesi İlhamını Meryl Streep’ten Almış

Uyarı: Haberin bu satırdan sonraki kısmı, filmin sonuna dair spoiler (sürprizbozan) içeriyor.

Janie Orlean, Dünya’nın sonu hızla yaklaşırken Mark Rylance’ın canlandırdığı teknoloji girişimcisi milyarder Peter Isherwell’e kendisinin nasıl öleceğini soruyor. Isherwell, algoritma aracılığıyla Orlean’e “bir brontaroc tarafından yenileceğini” söylüyor.

Adam McKay’in yaptığı açıklamaya göre, ABD Başkanı’nın kendisinin nasıl öleceğini sorması tamamen Meryl Streep’in doğaçlaması sonrası ortaya çıkmış.

Filmin yaratıcı ekibi, bu hamle sonrasında jeneriğin ardından yer alan orijinal sahneyi çıkartarak brontaroc’lu yeni bir sahne çekmeye karar vermiş.

McKay, Variety’ye verdiği söyleşide konuyu şu sözlerle açıklıyor:

- Reklam -

“İkinci fırlatma için BASH’ın kontrol odasında Rylance, Meryl ve Jonah’ın olduğu sahneyi çekiyorduk. ’Oyalanmalıyız. Neden bir şeyler hakkında konuşmuyorsunuz? Asla bilemezsiniz. Ortaya bir şeyler çıkabilir,’ dedim. Ve harika bir doğaçlamacı olan Meryl, ’Nasıl öleceğimi bilmek istiyorum!’ dedi.”

dont look up jenerik sonrası bronteroc

McKay, sözlerini şöyle tamamladı:

“Mark, Meryl ve ben bunu biraz düzelttik. Sanırım yaratığın adını her söylediğimizde değişti ve kullandığımız çekimdeki hâli brontaroc’tu. Ve çekimi yaptıktan sonra, ’Bu gerçekten komik. Janie’nin hikâyesini bir brontaroc’un onu yemesiyle bitirmeliyiz,’ dedim.”

Filmin oyuncu kadrosunda Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence ve Meryl Streep ile birlikte yer alan diğer isimlerden bazıları şu şekilde: Cate Blanchett, Tyler Perry, Ariana Grande, Kid Cudi, Timothée Chalamet.

Siz filmin final sahnesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Independent

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Miracleman kimdir Marvel Comics

Miracleman Çizgi Roman Serisi Marvel Comis ile Yeniden Raflara Geliyor

Carrie-Anne Moss, John Wick Keanu Reeves

Carrie-Anne Moss, John Wick Filmlerinde Rol Almak İstediğini Açıkladı