in ,

300 Milyon Dolara Netflix ile Anlaşmıştı: “American Horror Story”nin Yaratıcısı Ryan Murphy, Disney ile Anlaştı

Ryan Murphy, Netflix ile yolları ayırmaya hazırlanıyor. “American Horror Story”, “Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story” gibi yapımların yaratıcısı Disney ile anlaştı.

Ryan Murphy, Disney ile Anlaştı
- Reklam -
- Reklam -

Ryan Murphy’nin Netflix sonrası yeni evi Disney olacak. Özellikle American Horror Story dizisiyle adını geniş kitlelere duyuran isim, son dönemde ise Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story projesi ile konuşuldu.

Ryan Murphy yıllar boyunca pek çok başarıya imza attı. FX dizisi Nip/Tuck ile başlayan ve Glee gibi dizilerden antoloji dizileri American Horror Story ve American Crime Story’ye uzanan Murphy, televizyonda kendine iyi bir isim yaptı. Yapımcı 2018’de Netflix ile yaptığı 300 milyon dolarlık anlaşmadan önce, televizyon kariyerinin büyük bölümünde 20th Century ile çalışıyordu. Şimdi 5 yıllık bir aranın ardından yeniden Disney’e dönüyor gibi görünüyor.

The Hollywood Reporter’ın haberine göre Murphy, beş yıllık anlaşmanın sonunda Netflix’ten ayrılacak. Yazarın 20th Century ve Fox TV’de birlikte çalıştığı Dana Walden ile çalışmaya geri döneceği söyleniyor. Walden şu anda Disney Entertainment’ın eşbaşkanı, yani Murphy bir sonraki yayın evini devasa holdingin çatısı altında bulacak. Murphy’nin gideceği yer neşeli Disney+ dünyası olmayacak, bunun yerine muhtemelen FX’e ve dolayısıyla Hulu’ya geri dönecek. Gerçi Disney+ ve Hulu birleşmesi ufukta göründüğüne göre, Murphy gelecekteki projelerini pekâlâ önerilen birleşik platformda belirleyebilir.

- Reklam -

Ryan Murphy, Disney ile Anlaştı

Disney ile Anlaşan Ryan Murphy’nin Netflix Projeleri Ne Olacak?

Henüz Murpy ve Disney arasındaki anlaşma tamamlanmamış olsa da, ünlü senaristin eski evine geri dönmesine kesin gözle bakılıyor. Ancak Murphy’nin Monster 2. sezon da dahil olmak üzere Netflix için halihazırda yarattığı yapımlar üzerinde çalışmasına izin verileceği belirtiliyor.

Son dönemde The Watcher ve Monster: The Jeffrey Dahmer Story ile yakaladığı başarıya rağmen Murphy, Netflix’te pek de başarılı olamadı. İster yapımcı olarak isterse yazar ve yönetmen olarak doğrudan dahil olduğu projelerin çoğu ilk başta ilgi görse de kısa sürede popülerliğini yitirdi ve aboneler arasında yankı uyandıramadı. Bunlar arasında Hollywood, The Politician, Ratched, Halston ve yıldızlarla dolu The Prom filmi vardı. Monster ve The Watcher’ın başarısından önce Murphy için yapılan dokuz rakamlı anlaşmanın genel bir fiyasko olup olmadığı konusunda birçok söylenti de dolaşıyordu.

- Reklam -

300 Milyon Dolara Netflix ile Anlaşmıştı: "American Horror Story"nin Yaratıcısı Ryan Murphy, Disney ile Anlaştı

Ryan Murphy’nin Disney ile daha iyi bir performans göstereceğini düşünüyor musunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, benzer türde dizi ve sinema dünyası haberleri için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Secret Invasion Açılış Jeneriği Yapay Zekâya Emanet

Marvel Dizisi “Secret Invasion”ın Açılış Jeneriği Yapay Zekâ Aracılığıyla Hazırlandı

Extraction 2 Aksiyon Sahneleri ile Alay Konusu Oldu

Chris Hemsworth’lü Netflix Yapımı “Extraction 2” Filmindeki Aksiyon Sahneleri Alay Konusu Oldu