in ,

Marvel Dizisi “Secret Invasion”ın Açılış Jeneriği Yapay Zekâ Aracılığıyla Hazırlandı

Secret Invasion dizisinin açılış jeneriğinde yapay zekânın imzası bulunuyor. Disney+ platformu üzerinden yayınlanan Marvel yapımı, ‘yenilikçi’ hamlesiyle dikkat çekti.

Secret Invasion Açılış Jeneriği Yapay Zekâya Emanet
- Reklam -
- Reklam -

Secret Invasion dizisi, açılış jeneriğinde yapay zekâ kullandı. Marvel Studios’un Disney+’ta yayınlanan yeni yapımı için sanatçılara çalışmak yerine farklı bir yola gitmesi tepkiyle karşılandı.

Hayranları tarafından uzun bir süredir beklenen yeni Disney+ ve Marvel Sinematik Evreni projesi Secret Invasion kısa bir süre önce prömiyerini yaptı. Ancak dizinin evrensel olarak çok beğenilmeyen bir yönü, Deadline tarafından da doğrulandığı üzere, dizinin yapay zekâ tarafından üretilen açılış jeneriği kullanmasıydı.

Dizidin başrolünde Avengers’ın kurucusu ve S.H.I.E.LD. ajanı Nick Fury rolünde Samuel L. Jackson yer alıyor. Secret Invasion, Fury’nin insan toplumunu devirmek amacıyla şekil değiştirerek S.H.I.E.L.D.’ın içine sızan kötü Skrull’ları avlama girişimini gösteriyor ki bu da yapay zekâ teknolojisinin kullanımını en hafif tabirle biraz ironik hale getiriyor.

- Reklam -

Secret Invasion Açılış Jeneriği Yapay Zekâya Emanet

Disney’in yeni projelerinden birinin açılış jeneriğini oluşturmak için yapay zekâ kullanması, devam eden senarist grevinin tam ortasına denk geliyor. Grev, istihdam koşulları ve yapay zekâ teknolojisinin kullanımı da dahil olmak üzere bir dizi konuya dayanıyor. Devam eden grevin en önemli yönlerinden biri, Disney gibi büyük medya şirketlerinin yazarların ve yaratıcıların yerini almak için YZ’yi kullanacağı endişesinden oluşuyor. Secret Invasion’daki duruma bakılırsa bu endişe pek de temelsiz değil gibi görünüyor.

Yapay Zekâ ile Oluşturulan Secret Invasion Açılış Jeneriğinden Bir Kesit

Secret Invasion yapay zeka

Dizinin yönetmeni Ali Selim , pek çok insan gibi YZ’nin çalışma mantığını gerçekten anlamadığını ancak dizi için istediği önsezi duygusunu tercüme edebileceği bu tür yeni yollardan etkilendiğini söyledi. Ayrıca Method Studios tarafından hazırlanan giriş jeneriğinin, şekil değiştiren dünyasına uygun bir yol olduğunu söylemekle yetindi.

- Reklam -

Method Studios ise söz konusu sahnelerin tam olarak nasıl tasarladığına ilişkin bir açıklamada bulunmadı. Jenerik için çalışan ekipte yapımcılar, tasarımcılar ve bir yapay zekâ teknisyeninin yer aldığı biliniyor. Ancak şirket daha önce Ms. Marvel, Loki ve Moon Knight gibi Marvel dizilerinin yanı sıra Game of Thrones’un Battle of the Bastards ve For All Mankind 2. ve 3. sezonlarında da çalışmıştı.

Secret Invasion Açılış Jeneriği Yapay Zekâya Emanet

Secret Invasion gibi büyük bütçeli dizilerin arkasındaki şirket olan Marvel Stüdyoları’nın bile artık yapay zekâ kullanarak hareket etmesi konusunda neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, dizi dünyasından yeni haberler için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Polygon, Collider

Ethem Yekta Ulaş

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Papirüs: Antik Dünyada Kitapların İcadı - Irene Vallejo

Antik Dünyada Kitapların İcadından Günümüze Yolculuklarını Konu Alan “Papirüs” Türkçe Raflarında

Ryan Murphy, Disney ile Anlaştı

300 Milyon Dolara Netflix ile Anlaşmıştı: “American Horror Story”nin Yaratıcısı Ryan Murphy, Disney ile Anlaştı