in ,

Disney de Netflix’in İzinden Gidiyor: Disney Plus’ta Şifre Paylaşımı Engellenecek

Disney Plus şifre paylaşımını kısıtlamak için harekete geçti. Disney CEO’su Bob Iger, gelir elde etmek için yeni stratejiler kurguladıklarını açıkladı.

Disney Plus Şifre Paylaşımı
- Reklam -
- Reklam -

Disney Plus şifre paylaşımı özelliğini kısıtlamaya hazırlanıyor. Disney’deki CEO’luk görevine geri dönen Bob Iger; şirket politikalarında ses getiren düzenlemeler yapmayı sürdürüyor.

Netflix son iki yıldır hane dışı şifre paylaşımını engellemeye yönelik bir stratejiyi test etmeye başlamıştı. Temmuz ayında ise dünyanın büyük bir kısmı için bu paylaşımı engellediğini duyurmuştu. Bir süredir abone kaybı açıklayan Netflix bu stratejiyle birlikte yeniden yükselişe geçmiş ve 5,9 milyon yeni abone açıklamıştı.

Dijital yayın dünyasına sonradan giren ancak bünyesindeki Marvel, Star Wars, National Geographic ve 21st Century Fox gibi markalar sayesinde geniş bir kütüphaneyle hizmete başlayan Disney; abonelik sisteminde kritik bir karar alacağını duyurdu.

- Reklam -

Disney Plus Şifre Paylaşımını Engellemek için Harekete Geçti

Disney CEO’su Bob Iger, çarşamba günü şirketin üçüncü çeyrek mali sonuçlarını açıkladığı toplantıda platformun 2024 yılında para kazanma opsiyonlarını artırmak için şifre paylaşımını engellemeye başlayacaklarını duyurdu.

“Hesap paylaşımını ele almanın yollarını ve ödeme yapan abonelerin hesaplarını arkadaşları ve aileleriyle paylaşmaları için en iyi seçenekleri aktif olarak araştırıyoruz. Bu yılın ilerleyen dönemlerinde abone sözleşmelerimizi ve paylaşım politikalarımızı güncellemeye başlayacağız. Ve 2024 yılında para kazanmaya yönelik stratejiler geliştireceğiz.”

Disney Plus Şifre Paylaşımı Kısıtlama

Bob Iger ayrıca bu güncellemenin 2024 yılı içerisinde tamamlanmasının mümkün olduğuna dikkat çekti ve şöyle konuştu:

“Bunu kesinlikle gerçek bir öncelik olarak belirledik. Paylaşımın önüne geçmeyi işimizi büyütmemize yardımcı olacak bir fırsat olarak düşünüyoruz.”

- Reklam -

Iger kaç abonenin şifre paylaşımı yaptığını açıklamamayı tercih ederken “bu hesapların çoğunu takip edecek teknik kapasiteye sahip olduklarını” ifade etti.

Disney+ bu çeyrekte ABD ve Kanada’da 300.000 abone kaybetti. Ancak yeni geçilen reklamlı model sayesinde ortalama Disney+ geliri 7,14 dolardan 7,31 dolara yükseldi.

Disney Plus Şifre Paylaşım

Platform ayrıca yayın yaptığı ülkelerdeki yerel içerik anlaşmalarını sonlandırmış ve bütçelerde ciddi kısıtlamalara gitmişti. Kanalın Türkiye’de Atatürk dizisini platformundan çekip Fox TV’de yayınlamaya karar vermesi ise ülke genelinde ciddi bir tepkiyle karşılanmıştı.

Dijital yayın platformlarının birbiri ardına aldığı şifre paylaşımının önüne geçme kararını siz nasıl değerlendiriyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, yeni gelişmeler için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: The Wrap

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Lorien_archers Lorien_archers dedi ki:

    Saçmalığın daniskası. Valla ben 2 yeğenle çıktığı ilk günden beri ortak kullanıyorum. Zam yemesine rağmen çıkış yapmadık. Ben pek izlemesem de yeğenler için devam ediyorum. Zaten 20 lira bir şey değil ama şimdi şifre paylaşımı kalkarsa ben zaten çıkarım. Yeğenler de hayatta 65 lira vermez. Hele 2024’te zam yaparsa hiç vermez. Merhaba pirate dünyası. Ordan paylaşımlı izleriz biz de madem yeğenlerle.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Continental Fragmanı - Yeni John Wick Dizisi

Mel Gibson’lı “John Wick” Dizisi “The Continental”dan Yeni Fragman

You Like It Darker Yeni Stephen King Oyku Kitabi

Stephen King’in Yeni Öykü Kitabı “You Like It Darker” 2024’te Okurlarla Buluşuyor