in ,

Stephen King’in Yeni Öykü Kitabı “You Like It Darker” 2024’te Okurlarla Buluşuyor

Stephen King yeni öykü kitabı “You Like It Darker” ile geliyor. 2024 yılında raflardaki yerini alacak kitap 600 sayfadan uzun olacak.

You Like It Darker Yeni Stephen King Oyku Kitabi
- Reklam -
- Reklam -

Stephen King yeni eserler üretmeye hız kesmeden devam ediyor. Yazar, geçen günlerde katıldığı bir programda yeni çalışmaları üzerine konuştu. Amerikalı korku yazarı yeni öykü koleksiyonu You Like It Darker’ın 2024 yılı içerisinde yayımlanacağını duyurdu.

Stephen King 1974 yılında yayımlanan Carrie (Göz) ile başladığı edebiyat yolculuğuna yaklaşık 50 yıldır kesintisiz bir şekilde devam ediyor.

Eserleri sayısız sinema ve TV yapımına konu olan yazar yeni kitap projelerini birbiri ardına açıklamaktan da çekinmiyor. Katıldığı Talking Scared Podcast programında okurlara sürpriz bir The Talisman 3 müjdesi veren yazar, ayrıca gelecek yıl yayımlanacak yeni öykü kitabından da bahsetti.

- Reklam -

Holly adını taşıyan ve Hohly Gibney karakterine odaklanan yeni kitabı için gün sayan yazar; 2022’de ise Fairy Tale adlı romanı ile okurların karşısına çıkmıştı. 75 yaşındaki yazar her zamanki üretkenliğine ara vermeden çalışmalarını sürdürüyor.

Stephen King Yeni Öykü Kitabı “You Like It Darker” Hakkında Detaylar Verdi

Net tarihi belli olmasa da 2024 yılı içerisinde You Like It Darker başlıklı yeni öykü koleksiyonunun yayımlanacağını duyuran Stephen King, eserinde “çoğunlukla yeni ve çoğunlukla uzun öyküler” yer alacağını ifade etti.

600 sayfayı sayfayı aşacak kitaptaki öykülerden birisinin ise Lovecraftvari bir çalışma olacağından bahsetti. The Dreamers adını taşıyan bu öyküde karakterler rüyaların ötesinde var olan “apokaliptik”, “karanlık” ve “sezgisel” bir gerçekliğe erişecekler.

Stephen King - Yeni Öykü Kitabı - You Like It Darker

King The Dreamers öyküsünün ortaya çıkış sürecini şu şekilde aktardı:

“Bir gece yatakta uzanıyordum. Uyumadan önce kendime hikâyeler anlatır ve uykuya bu şekilde dalarım. Aklımda bir tür uyuşturucu etkisinde olan bir adam vardı. Gözlerini açıyor, gözleri kararıyor ve gözbebeklerinden dallar çıkmaya başlıyor. Bu beni fena ürkütmüştü. Hakkında daha fazlasını düşünemiyordum. Onu öylece bir kenara bıraktım.

- Reklam -

“Ertesi gün kendi kendime dedim ki, o kitabı hatırlıyorum. Lovecraft’ın Beyond the Wall of Sleep (Uyku Duvarının Ardında) eseri. Sonra dedim ki ya bir adam uyku duvarından geçemez ya da onu aşamazsa… peki ya duvarın altı? Ya o duvarın ötesinde sahip olduğumuz gerçek rüyaların ötesinde bir şey varsa… Devasa, kıyamet gibi bir gerçeklik. Hissedilebilen, devasa bir karanlık varsa? Bunun dallar ve gözbebekleriyle uyumlu olduğunu düşündüm. İşte böyle bir hikâyem vardı. Ama bunu geceleri düşünemiyordum çünkü bana çok ürkütücü geliyordu.”

“Cujo”nun Devam Macerası “You Like It Darker”da Yer Alabilir

Öte yandan Stephen King Mayıs 2022’de Cujo (Kujo) romanıyla aynı ruhu paylaşan bir tür devam macerası yazdığını açıklamıştı. Rattlesnakes adını taşıyan ve novella formatında olan bu hikâyede bu defa bir St. Bernard ile mücadele eden bir aile yerine çıngıraklı yılanla aynı çukuru paylaşan dört yaşındaki ikiz kardeşlerin hayatta kalma hikâyesi anlatılıyordu.

Rattlesnakes stephen king kujo devam kitabı

Stephen King her ne kadar bu novellanın You Like It Darker’da yer alıp almayacağına dair bilgi paylaşmamış olsa da “uzun ve yeni metinler” vurgusu, Rattlesnakes’i bekleyen okurların iştahını kabartmış durumda.

Like It Darker yazarın 11. öykü kitabı olacak. King ayrıca We Think Not adını taşıyan yeni bir Holly Gibney eseri de yazdığını duyurdu.

Sizin You Like It Darker için beklentileriniz ne yönde? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, edebiyat dünyasından yeni gelişmeler için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Cinema Blend, Liljas Library

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Disney Plus Şifre Paylaşımı

Disney de Netflix’in İzinden Gidiyor: Disney Plus’ta Şifre Paylaşımı Engellenecek

Sydney Sweeney, Madame Web Filmi Kadrosunda

“Euphoria”nın Yıldızı Sydney Sweeney, “Madame Web” Filminde Julia Carpenter’ı Oynayacak