in

Stephen King’in Yeni Romanı “Holly” Ufukta Gözüktü: Dedektif Holly Gibney, Maceraya Devam Edecek

Stephen King yeni romanı “Holly” ile okurların karşısına çıkıyor. Holly Gibney’nin maceralarını anlatacak romandan ilk detaylar belli oldu.

Holly - Stephen King Yeni Kitap
- Reklam -
- Reklam -

Stephen King yeni romanı Holly ile üretmeye devam ediyor. Edebiyat dünyasının sevilen kalemi, ünlü karakterlerinden Holly Gibney’nin maceralarına bir yenisini ekliyor.

Korku, fantazi, bilimkurgu, polisiye dahil birçok farklı türde kalem oynatan 75 yaşındaki Amerikalı yazar Stephen King yeni kitabını duyurdu. Holly adını taşıyacak kitap hakkında ilk detaylar, eserin yayıncısı tarafından paylaşıldı.

ABD’de Scribner Yayınevi tarafından yayımlanacak romanın konusu, kapağı ve çıkış tarihi gibi detayları belli oldu.

- Reklam -

Stephen King’in daha önce Bill Hodges Üçlemesi (Bay Mercedes, Kim Bulduysa Onundur ve Son Nöbet), Yabancı ve Kan Varsa kitaplarında okurların karşısına çıkan Holly Gibney karakteri; şimdi yeni bir maceraya atılmaya hazırlanıyor.

Holly Gibney

Gibney, daha önce Audience Network tarafından ekrana adapte edilen Mr. Mercedes dizisinde Justine Lupe; HBO dizisi The Outsider’da ise Cynthia Erivo tarafından canlandırılmıştı.

Stephen King’in Yeni Romanı “Holly” Polisiye/Suç Türünde Olacak

Stephen King özellikle Bill Hodges Üçlemesi ile birlikte son dönemlerde polisiye/suç edebiyatı türünde ürettiği eserlerle dikkat çekiyor. Yazarın yeni kitabı Holly de yine bu türde olacak.

Finders Keepers dedektiflik bürosundan Gibney’nin yeni macerası, kaybolan küçük bir kızın peşinde korkunç bir gerçeğe sürüklenen bir hikâyeyi takip ediyor.

King, karakterden neden vazgeçemediğini şu sözlerle açıklıyor:

“Holly Gibney’yi asla bir kenara atamazdım. Holly’nin Bay Mercedes’te figüran bir karakter olması gerekiyordu ama o, hem kitabı hem de benim kalbimi çaldı. Holly, tamamen ona ait (bir kitap).”

Kitabın konusu ise şu şekilde:

Holly - Stephen King

- Reklam -

Stephen King’in en çekici ve becerikli karakterlerinden biri, Holly Gibney, bir Orta Batı kasabasında meydana gelen kayıp vakalarının ardındaki korkunç gerçeği bulmak üzere geri dönüyor.

“Bazen evren sana bir ip atar.” – Bill Hodges

Stephen King’in yeni romanı Holly, sevilen King karakteri Holly Gibney’in muhteşem dönüşünü müjdeliyor. Okurlar, Holly’nin adım adım Bay Mercedes’teki utangaç (ama cesur ve ahlaklı) münzeviden Kim Bulduysa Onundur’daki Bill Hodges’in ortağına ve sonrasında Yabancı’daki tam teşekküllü, akıllı ve bazen sert olan bir özel dedektife dönüşümüne tanıklık ettiler. King’in yeni romanında Holly, bir başına ve hayal edilemeyecek kadar ahlaksız ve zekice gizlenmiş düşmanlarla karşı karşıya.

Penny Dahl, kaybolan kızını bulmasına yardım etmeleri ümidiyle Finders Keepers dedektiflik bürosunu aradığında Holly vakayı kabul etmeye pek de istekli değildir. Holly’nin ortağı Pete Covid’e yakalanmıştır. Annesi ise henüz ölmüştür ve Holly’nin izinde olması gerekmektedir. Fakat Penny Dahl’ın sesindeki çaresizlik, Holly’nin onu geri çevirmesine izin vermez.

Bonnie Dahl’ın kaybolduğu yerden birkaç blok ötede Profesör Rodney ve Profesör  Emily Harris yaşamaktadır. İkili, burjuva saygınlığının vücut bulmuş hâlidir: evli, birbirine adanmış ve yarı-emekli ömürlük akademisyen seksenlikler! Ancak bakımlı ve kitaplarla dolu evlerinin bodrumunda Bonnie’nin ortadan kaybolmasıyla ilgili olabilecek nahoş bir sır saklıyorlar. Neyin peşinde olduklarını bilmek neredeyse imkansız olacak: anlayışlı, sabırlı ve acımasızlar.

Stephen King’in tüyler ürperten yeni şaheserinde Holly, şaşırtıcı derecede kaçık bu profesörleri alt edebilmek için hayranlık uyandıran tüm yeteneklerini seferber etmek zorunda.

Toplamda 464 sayfadan oluşan Holly, 5 Eylül 2023 tarihinde orijinal dilinde raflarda olacak. Eserin Türkiye’de ne zaman yayınlanacağı ise şu an için belirsizliğini koruyor.

Siz yeni Stephen King kitabı hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazla edebiyat içeriği için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Simon and Schuster

M. Yusuf Kaba

2002 yılında İstanbul'da doğdum. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde öğrenim hayatıma devam ediyorum. İlgi alanlarım arasında kitaplar, animasyon yapımları ve oyunlar yer alıyor. Aynı zamanda amatör olarak fotoğrafçılıkla uğraşıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for alper alper dedi ki:

    Bill Hodges üçlemesi oldu Holly altılaması :slight_smile: Gerçi uzun öyküyü saymazsak bu roman olarak Hooly’nin beşinci macerası oluyor galiba.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2023 Altın Ahududu Adayları Belli Oldu

Yılın Kötülerini Belirleyen Altın Ahududu’nun 2023 Adayları Ortaya Çıktı: Jared Leto Yine Listede…

Dungeons and Dragons: Honor Among Thieves Fragmanı

D&D Filmi “Dungeons and Dragons: Honor Among Thieves”ten Yeni Fragman