in , ,

Stephen King Yıllar Sonra Yeni Bir “Talisman” Romanı ile Jack Sawyer’ın Maceralarıne Geri Dönmeyi Düşünüyor

Stephen King, “Talisman 3” romanı ile okurların karşısına çıkabilir. Ünlü yazar, Peter Straub’la beraber kaleme aldıkları Tılsım serisine geri dönmeyi düşünüyor.

Stephen King - Talisman 3 Roman
- Reklam -
- Reklam -

Stephen King uzak gelecekte Talisman 3 romanı ile okurların karşısına çıkabilir. Ünlü yazar, Türkçeye Tılsım adıyla kazandırılan kitaba ikinci bir devam macerası düşünüyor.

Şu sıralar birçok Stephen King uyarlaması izleyicilerle buluşmaya hazırlanıyor. Aralarında en çok dikkat çeken proje ise birçokları için Stranher Things’in yaratıcıları Matt ve Ross Duffer’ın imzasını taşıyacak The Talisman dizisi. Netflix’te yayınlanacak dizinin yapımcılığı Steven Spielberg’e ait olacak. Proje, şu sıralar devam eden Hollywood grevleri nedeniyle aktif olarak geliştirilmiyor. Ancak yapım için ön hazırlık çalışmaları sürdürülüyor.

Geçen gün Talking Scared Podcast’e konuk olan Stephen King yeni projeler hakkında konuşurken sürpriz bir şekilde The Talisman’a da değindi.

- Reklam -

Stephen King - Talisman 3 - Tılsım - Roman

Stephen King, Tılsım kitabını 1984 yılında Peter Straub ile birlikte kaleme aldı. İkili hikâyenin devamı niteliğindeki Black House (Kara Ev) kitabını ise 2001’de okurların beğenisine sundu. Peter Straub 2022 yılında yaşamını yitirse de Tılsım’ın adaptasyon hakları çoktan Netflix tarafından satın alınmıştı.

Stephen King, Olası “The Talisman 3″ün Uzun Bir Roman Olacağını Açıkladı

Stephen King, sohbet programında Tılsım ve Kara Ev ile başlayan seriyi bir üçlemeye tamamlayacak yeni bir kitap yazmayı tasarladığını açıkladı. King kendisine yöneltilen “bir daha The Stand (Mahşer), IT (O), Under The Dome (Kubbenin Altında) ya da 11.22.63 gibi yoğun ve büyük ölçekli bir roman yazıp yazmayacağı” sorusuna The Talisman 3 ile cevap verdi. Ünlü yazar olası devam kitabının bu tanıma kolaylıkla uyacağı görüşünde.

“Peter Straub ölmeden önce bana uzun bir mektup gönderdi ve, “Üçüncüsünü yazmalıyız,” dedi. Bana gerçekten harika bir fikir verdi. Benim de kendime göre bazı fikirlerim vardı. Eğer yazmak için gerekli enerjiyi toplayabilirsem bu uzun bir kitap olacak.”

Serinin ilk iki kitabı önemli farklılıklar içerse de Jack Sawyer adlı karakteri takip ediyor. Tılsım, Jack henüz 12 yaşındayken kanserden ölmek üzere olan annesini kurtarmak için çıktığı çaresiz yolculuğu konu alıyor. Kara Kule ile de bağlantılı The Territories adlı paralel evrene uzanan fantazi ve korku romanı, okurlara uzun soluklu bir deneyim sunuyor.

stephen king peter straub

- Reklam -

Kara Ev ise Jack Sawyer karakterini bir yetişkin olarak ele alıyor. Erken emekli olup Wisconsin’de bir kasabaya taşınan Jack, gençliğini polis memuru olarak geçiriyor. Karakterin kasabadaki huzurlu günleri bir seri katil nedeniyle bozuluyor ve Jack, bu kişinin de The Territories ile bağlantılı olabileceğini keşfediyor.

Olası Talisman 3 kitabının Jack Sawyer’ın hayatının hangi dönemini merkeze alacağı ise şimdilik bilinmiyor.

Serinin ilk kitabının Netflix tarafından ekrana taşınması ise dizi için daha fazla kaynak materyal anlamına gelebilir.

Yazar sohbet sırasında ayrıca We Think Not adlı yeni bir Holly Gibney macerasını ve You Like It Darker adlı yeni öykü koleksiyonunu duyurdu.

Siz Talisman 3 ihtimalini nasıl değerlendirirsiniz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Cinema Blend

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

7 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for BerkayBing BerkayBing dedi ki:

    Çok güzel haberler bunlar. Hepsini de dört gözle bekliyorum. :slight_smile:

  2. Avatar for narpal narpal dedi ki:

    Bu habere daha çok sevindim. King’in öykülerinin tadı daha başka oluyor.

  3. Avatar for EmrecanDogan EmrecanDogan dedi ki:

    Bir de We Think Not adlı yeni bir Holly Gibney romanı yazıyormuş. Yani şu an üç King çalışması var.

  4. Avatar for Lorien_archers Lorien_archers dedi ki:

    Allah’ım ver King’e bi 100 yıl daha ömür. Galiba bir kitap imza programında Jericho Tepesi savaşını daha ayrıntılı bir şekilde anlatan bir şeyler de yazacağını ya söylemişti ya da soruyu sorana olabilir aslında demişti. Kara Kule ile ilgili o da gelirse süper olur. Motor anasını satayım motor

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2 cevap daha var.

Okyanus Tabanın Altında Yeni Bir Ekosistem Keşfedildi

Pasifik Okyanusu’nun Karanlık Derinliklerinde Gizlenen Yepyeni Bir Ekosistem Keşfedildi

12 Hayvanlı Türk Takvimi

12 Hayvanlı Türk Takvimi Nedir? Nasıl Hesaplanır?