in ,

Netflix’te Şifre Paylaşımı Dönemi Sona Erdi

Netflix, bir süredir farklı ülkelerde test ettiği hane dışı şifre paylaşım özelliğini tüm dünyada uygulama kararı aldı.

Netflix Şifre Paylaşımı
- Reklam -
- Reklam -

Netflix uzun süredir hane dışında şifre paylaşımının önüne geçmek için çeşitli çalışmalar yürütüyordu. Bugün atılan yeni bir adımla birlikte kararın küresel çapta uygulanmaya başladığı ortaya çıktı. Bu hamleden Türkiye’deki kullanıcıların da etkilenmesi bekleniyor.

Netflix Koronavirüs pandemisi sırasında elde ettiği yeni aboneleri, salgının sona erdiği dönemde korumakta güçlük çekmişti. Dijital yayın platformu Rusya – Ukrayna savaşı sırasında ülkedeki faaliyetlerini sonlandırması; Disney Plus, Prime Video ve HBO Max gibi platformların yarışta ciddi atılımlar yapması gibi nedenlerle abone kaybı yaşamıştı. Bu süreçte hisse değeri kaybı da yaşayan şirket, birçok dizi ve filmini iptal etmek zorunda kalmıştı.

Platform kaybettiği aboneleri geri kazanmak için çeşitli stratejiler geliştirirken bunlar arasında uygulamaya en hızlı geçen hane dışında şifre paylaşımı oldu. 2022 sonlarında bazı ülkelerde hayata geçirilen kararla birlikte platform abone sayısını yeniden artırmayı bilmişti.

- Reklam -

Netflix Şifre Paylaşım Sona Erdi

Netflix Şifre Paylaşım Özelliğini Sonlandırıyor

Bugün itibarıyla Hindistan ve diğer bölgelerde de uygulanmaya başladığı belirtilen şifre paylaşım engeli, henüz Türkiye genelinde gözlemlenmese de Türkiye’den de birçok kullanıcının konu hakkında bilgilendirme e-postası aldığı belirtiliyor.

Platform, kalan ülkelerin neredeyse tamamında haneler arası hesap paylaşımını durdurmaya başlayacağını duyururdu. Platform bir zamanlar şifre paylaşımını desteklerken şimdilerde bunun iş beklentileri için karmaşık zorluklar oluşturduğu görüşünde.

Netflix, bu uygulamasını 2023 yılında Kanada, Yeni Zelanda, Portekiz, İspanya ve ABD’nin de aralarında bulunduğu bir dizi ülkeyi kapsayacak şekilde genişletmişti.

Şirket hissedarlarına gönderdiği mektupta bu kararın arkasında yatan nedenini şu sözlerle açıkladı:

“Yakın zamanda bu ülkelerin çoğunda (örneğin Endonezya, Hırvatistan, Kenya ve Hindistan) fiyatları düşürdüğümüz ve etkinin hâlâ nispeten düşük olduğu için ekstra bir üye seçeneği sunmuyoruz. Bu nedenle ek karmaşıklık yaratmadan çok fazla hareket alanımız var. Netflix’i ödünç kullanan haneler mevcut profillerini yeni ve mevcut hesaplara aktarabilecekler.”

- Reklam -

Netflix Şifre Paylaşımı Sonlandı

Abone Sayıları Artmaya Başladı

Şirket dün yaptığı açıklamada, Netflix’in şifre paylaşımını engellemesinin haziran ayında sona erecek çeyrekte güçlü bir abone artışıyla karşılanacağını söyledi. Geçen yılın aynı çeyreğinde yaklaşık 1 milyon abone kaybeden şirket; bu dönem 5,9 milyon abone kazandığını söyledi. Bu artış büyük ölçüde artık hizmeti ücretsiz olarak paylaşamayan ve kendi hesapları için ödeme yapmayı seçen bireylerden kaynaklanıyor.

Netflix’in Finans Müdürü Spence Neumann, firmanın gelir artışının “büyük ölçüde ücretli paylaşım sunumumuzdan kaynaklandığını” söyledi. Neumann sözlerine şöyle devam etti:

“Bu yılki birincil gelir hızlandırıcımız bu ve bu etkinin… birkaç çeyrek boyunca devam etmesini bekliyoruz.”

Siz bu kararı nasıl yorumluyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Tech Crunch

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Roald Dahl Antisemit

Roald Dahl Müzesi, Roald Dahl’ı Kınadı: Müze, Yazarın Antisemit Olduğunu Kabul Etti

Aynı Yörüngeyi Paylaşan 2 Gezegen Keşfedildi

Uzay Araştırmalarında Bir Dönüm Noktası: Aynı Yörüngeyi Paylaşan İki Gezegen Keşfedildi