in

The Batman Dahil Birçok Warner Bros. Filminin Vizyon Tarihi Değişti

The Batman, Shazam 2 ve The Flash filmlerinin vizyon tarihi değişti. Warner Bros. Koronavirüs pandemisi nedeniyle prodüksiyon süreci aksayan yapımların yeni çıkış tarihlerini duyurdu.

the batman the flash shazam 2
- Reklam -
- Reklam -

The Batman, The Flash ve Shazam 2 gibi DC Sinematik Evreni filmlerini izlemek için bir süre daha beklememiz gerekecek. Warner Bros., halihazırda prodüksiyonları devam eden ancak Koronavirüs salgını sebebiyle çekimlerini durdurmak zorunda kaldığı birçok filmin vizyon tarihini ileri attı.

Gerek ülkemizde, gerekse birçok ülkede Koronavirüs pandemisiyle verilen savaş devam ediyor. Milyonlarca insanın enfekte olduğu ve yüz binlercesinin hayatını kaybettiği salgının bir süre daha devam etmesi bekleniyor. Bilim insanları aşı çalışmalarına ara vermeksizin devam ederken bir yandan sağlık çalışanları da enfekte olmuş insanları kurtarmak adına canla başla çalışıyorlar.

Tüm dünyada ekonominin her geçen gün kötüye gittiği gerçeği bir yana, bir buçuk aydır kapalı kalan eğlence sektörü de bu açıdan büyük bir darbe aldı. Önce Mayıs sonra Haziran olarak verilen açılış tarihleri şimdilerde Temmuz ayına kaymış durumda. Bu şekilde devam ettiği takdirde de büyük ihtimalle uzayacağı öngörülüyor.

- Reklam -

the batman koronavirüs

İşte bütün bunlar olurken bir yandan heyecanla beklediğimiz ve aylar önce vizyon tarihleri açıklanmış birçok filmin çekimleri de durduruldu. İlk başta 1-2 haftalık olarak düşünülen bu çekim arası aylarca sürebilir ve bu da özellikle post prodüksiyon ekibini zora sokabilir. Yakın tarihli birçok filmin ertelendiğini daha önceki haberlerimizde duyurmuştuk. Şimdi de çıkışına normalde bir yıldan fazla süre olan yapımlar için de benzer bir haber geldi.

The Batman ve Shazam 2 Ertelendi, The Flash Öne Alındı

Normalde 25 Haziran 2021’de yayınlanacak The Batman filminin yeni vizyon tarihi 1 Ekim 2021’e çekildi. İlkiyle olumlu eleştiriler alan Shazam’ın devam filmi Shazam 2 de normalde 1 Nisan 2022’de çıkacakken 7 aylık bir gecikmeyle 4 Kasım 2022 tarihinde beyaz perdedeki yerini alacağı açıklandı.

- Reklam -

Her iki film de aylar sonrasına ertelenirken çıkışı arapsaçına dönen ve defalarca erteleme alan The Flash için bu sefer bu sefer ilginç bir karar alındı. Normalde 1 Temmuz 2022’de çıkacak film bir ay öne alındı ve yeni vizyon tarihi 3 Haziran 2022 oldu.

the flash

Bu üç filmle birlikte Warner Bros., şimdilik adı belli olmayan Elvis Presley filmini, The Sopranos öncesini anlatan The Many Saints of Newark’ı, Will Smith’in başrolünde oynadığı King Richard’ı ve Hugh Jackman’lı bilimkurgu filmi Reminiscence’ın vizyon tarihlerini de değiştirdi.

Sizce bu süreç daha ne kadar devam edecek ve sinemalar ne zaman açılacak? Kayıp Rıhtım Forum üzerinden yorumlarınızı paylaşabilirsiniz.


* San Diego Comic-Con 2020 İptal Edildi

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Neil Gaiman Marvel Dizisi

Neil Gaiman, Sandman Senaryosunu Koronavirüs Sayesinde Tekrar Gözden Geçiriyor

Mulan Disney+

Mulan 2, İlk Film Daha Vizyona Girmeden Gündeme Geldi