in

The Batman Çekimlerinin Dörtte Biri Tamamlandı

The Batman filminin şimdiye kadar dörtte biri çekildi. Yönetmen Matt Reeves, koronavirüs nedeniyle durdurulan setle ilgili yeni bilgiler paylaştı.

the batman matt reeves
- Reklam -
- Reklam -

The Batman filminin yönetmeni Matt Reeves, Koronavirüs pandemisi nedeniyle set çalışmaları durmadan önce çekimlerin sadece dörtte birini tamamlayabildiklerini açıkladı.

Yeni Batman filmi çekimleri geçen ay salgın nedeniyle, devam eden diğer birçok yapım gibi durdurulmuştu. Pandeminin dünya üzerindeki etkisi hızını kaybetmeden devam ediyor. Bu nedenle prodüksiyonun önümüzdeki Mayıs ayına kadar başlanması beklenmiyor. Birçoğuna göre bu tahmin bile oldukça iyimser. Sinema endüstrisi analistleri, normalde Haziran 2021’de vizyona gireceği açıklanan filmin 2022’ye erteleneceğini tahmin ediyorlar.

The Batman’in bu yıl başında çekimlerine başlandığını ve post prodüksiyona girmeden önce daha yapılması gereken birçok iş olduğunu hesaba katarsak bu tahminlerin hiç de asılsız olmadığını söyleyebiliriz. Yine 2021 yazında gelmesi beklenen bir başka DC filmi The Suicide Squad’ın aksine The Batman’in kurgu işlemlerine de elde yeterli veri olmadığı için başlanmadı.

- Reklam -

the batman corona virüsü

Deadline ile konuşan Reeves da, çekimlerin yeniden başlamasını beklenirken herhangi bir düzenleme yapılmadığını doğruladı.

“Şu anda resmi olarak bir düzenleme yapmıyoruz. Aslında filmin dörtte birini çektik. Günlük gazeteleri takip ediyorum, çekimlere ve ne olacaklarına bakıyorum.”

The Batman Senaryosu Belli Oldu mu?

Yapım 14 Mart’ta durduğunda çekimlerin Londra’dan Liverpool’a geçmesi bekleniyordu. Batman’ın nihayetinde İngiltere dışında tamamen dünyadaki daha güvenli bir yerleşim yerine taşınması gerekip gerekmediği sorulduğunda da Reeves şu şekilde cevap verdi.

“Söylemek için çok erken. Londra’da bitiremeyeceğimizi hayal bile edemiyorum. Durum oldukça muğlak. ”

- Reklam -

Tüm bunların yanında vizyon tarihinin erteleneceği kesin gibi gözüküyor. Deadline ayrıca yönetmenden filmin senaryosuyla ilgili de bilgi almaya çalıştı ancak kendisi şu an için buna bir cevap veremeyeceğini söyledi.

matt reeves the batman
Matt Reeves

“Bu hikâye üzerinde çalışmak iki yılımı aldı. Bu benim ve ortaklarım tarafından üzerinde çokça düşünülmüş özel bir gizemli kutu niteliğinde.”

Son olarak Reeves, tüm bu bekleyiş sürecinde senaryoda herhangi bir değişiklik yapılmayacağını ve pandemi sonrası aynı şekilde devam edeceğini de belirtiyor.

Sizce uzun süredir beklenen solo Batman filminin vizyon tarihi değişecek mi? Filmle ilgili beklentileriniz nelerdir? Kayıp Rıhtım Forum üzerinden yorumlarınızı bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Daredevil, Marvel Sinematik Evreni’ne Geliyor

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Brad Pitt - Plan B

Brad Pitt’in Yapım Şirketi Plan B, Warner Bros. ile Anlaştı

David Lynch - Koronavirüs

David Lynch, Koronavirüs Sonrası İnsanların Daha Kibar Olacağını Öngörüyor