in

The Batman ve Matrix 4 Gibi Filmler Erteleniyor mu?

Merakla beklenen The Batman, Matrix 4 ve Mission: Impossible 7 gibi filmlerin vizyon tarihleri Koronavirüs nedeniyle ertelenebilir.

The Batman, Matrix 4, Mission: Impossible 7
- Reklam -
- Reklam -

Hayranların merakla beklediği The Batman, Matrix 4, Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings ve Mission: Impossible 7 gibi filmlerin çıkışı, koronavirüs salgını nedeniyle ertelenebilir.

Dünyayı neredeyse tamamıyla etkisi altına alan Corona Virüsü salgını yüzünden eğlence sektörü büyük kayıplar yaşamaya devam ediyor. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de birçok anlamda ekonomik sorunlar yaratan virüs yüzünden gelen son üzücü haber, Kadıköy’ün sembol mekanlarından Rexx Sineması’nın tamamen kapatılması oldu.

Virüs salgınının batıda da etkisini göstermesiyle birlikte neredeyse bütün çekimler geçici süre iptal edildi. Başlangıçta 2-3 hafta gibi söylenen ertelemenin daha da uzayacağı birçok stüdyo tarafından açıklandı. Yayılımın devam ettiği virüsle alakalı olarak birçok ülkede sokağa çıkma yasağı ilan edilmişken dünyanın genelinde de sinema salonları kapatılmış ve tüm etkinlikler iptal edilmiş durumda.

- Reklam -

The Matrix 4

Ertelenen Filmler Sonradan Çıkacak Yapımları da Etkileyecek

Özellikle kalabalık mekanlarda virüsün daha çabuk yayılması nedeniyle daha sinemalar devletler tarafından resmi olarak kapatılmadan önce bile birçok büyük Hollywood yapımı gösterim tarihlerini ileriye çekmişti. Bazı filmlerin vizyon tarihleri yıl sonuna doğru ertelenirken bazıları da neredeyse bir yıl sonrasında gösterime girecek şekilde ayarlandı. Pek tabii bu ertlemelerin ister istemez, hemen sonrasında gelecek filmlere de bir yansıması oluyor.

Variety’nin haberine göre işe geri dönüş haftalar ve hatta aylar alabilir. Sitenin ulaştığı kaynaklar, çoğu stüdyoya ait film çekimleri en erken mayıs ortasında başlayacağını gösteriyor. Salgın etkisini yitirene kadar gerekise bu sürenin uzatılacağı da konuşuluyor. İlk olarak bu ertelemenin nisan ayında son bulacağı düşünülüyordu. Bu nedenle ileride gelmesi beklenen hiçbir filmin vizyon tarihinde erteleme yapılmadı. Ancak şu an mayıs ayı bile, çekimlerin başlangıcı için iyimser bir tahmin olarak düşünülüyor.

- Reklam -

the batman corona virüsü

Mayıs ayında da virüs salgını kontrol altına alınamaz ve yasaklar devam ederse şu an gelmesini bekldiğimiz birçok büyük yapımın vizyon tarihinin değişmesine kesin gözüyle bakılıyor. Halihazırda çıkması beklenen ancak ertelenen filmler de, ileride çıkacak büyük yapımlarla çakışabilir. Filmlerin art arda vizyona girmesini istemeyen Hollywood stüdyoları da çareyi sonradan gelecek filmleri ertelemekte buluyor.

Anlayacağınız, heyecanla beklediğimiz The Matrix 4, The Batman, Red Notice, Mission: Impossible 7 ve Marvel filmleri çok daha ileri tarihlerde beyaz perdedeki yerini alabilir. Sinemanın gidişatı konusunda sizler ne düşünüyorsunuz? Sizce beklenen filmler için bir erteleme kararı çıkacak mı?

Kayıp Rıhtım Forum’da yorumlarınızı paylaşabilirsiniz.


* Spider-Man 3 Filminin Adı ve Kötüleri Belli Oldu

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for mit mit dedi ki:

    Ertelenmese bile kim gidecek ki izlemeye? Durumun ciddiyetini kavrayan hiç kimse şu durumda kalkıp da yüzlerce kişiyle aynı sinema salonuna girmez.

  2. Avatar for Akahige Akahige dedi ki:

    Zaten yüzlerce kişi gitmez bence. Hiç kimse filme gitmesin ben de gidip sinema salonunda tek kişi olarak izleyeyim. :grin:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Robert Louis Stevenson - Kaçırılan

Robert Louis Stevenson Klasiği “Kaçırılan” Türkçede

Angry Birds: Summer Madness - netflix

Angry Birds, Netflix Dizisi Oluyor