in ,

Corona Virüsü Sonrası Ertelenen Tüm Filmler

Corona Virüsü sonrası yerli ve yabancı pek çok filmin vizyon tarihi ertelendi. No Time to Die, Mulan ve 9 Kere Leyla onlardan bazıları. Güncel liste sizlerle!

Corona Virüsü Ertelenen Filmler
- Reklam -
- Reklam -

Çin’in Wuhan kentinden tüm dünyaya yayılan Corona Virüsü, canlar almaya devam ediyor. Dünya çapında 100 binden fazla kişiye bulaşan ve 4 bini aşkın kişinin ölümüne sebep olan Koronavirüs; tüm bunların yanında ekonomiyi de sarsmayı sürdürüyor. Salgın nedeniyle etkinlikler, turnuvalar, fuarlar iptal ediliyor ya da erteleniyor. Bununla birlikte filmlerin vizyon takvimleri de iyice darbe almaya başladı.

İşte Corona Virüsü salgını nedeniyle ertelenen tüm filmler!

Fast & Furious 9

Hızlı ve Öfkeli serisinin yeni filmi Fast & Furious 9, 22 Mayıs 2020’de vizyona girecekti. Coronavirus sonrası yapımın vizyon tarihi neredeyse 1 yıl ileri atıldı. Yeni tarih 2 Nisan 2021 olarak duyuruldu.

- Reklam -

No Time to Die - James Bond - Yeni Vizyon Tarihi

James Bond #25: No Time to Die

Yılın merakla beklenen filmlerinden birisi olan James Bond – No Time to Die filmi de ertelenen yapımlar arasında. Daniel Craig’i Bond rolünde son defa izleyeceğimiz yapımda, kötü karakter olarak da Oscar ödüllü Rami Malek yer alıyordu. 3 Nisan 2020 tarihinde vizyona gelmesi beklenen film, 7 aylık bir rötarla karşımıza çıkacak. No Time to Die filminin yeni vizyon tarihi 25 Kasım 2020 olarak duyuruldu.

A Quiet Place Part II

Emily Blunt’ın başrolünde yer aldığı John Krasinski imzalı film 20 Mart 2020 tarihinde vizyona girecekti. Gelen son haberler, ses getiren filmin devam bölümünün 22 Mayıs 2020’ye ertelendiğini gösteriyor. A Quiet Place 2 filmi, geçen aylarda bir fragman da yayınlamıştı.

Peter Rabbit 2: The Runaway

Sony’nin yeni Peter Rabbit filmi The Runaway, 27 Mart 2020’de vizyona girmeyi planlıyordu. Erteleme kararından kurtulamayan tavşanlar için yeni tarih Türkiye için 7 Ağustos 2020 olarak gösteriliyor.

Mulan Disney Corona Virüsü

Disney Cephesi: Mulan, New Mutants ve Antlers

Disney’in oldukça güvendiği yapımları arasında yer alan Mulan filmi de Corona Virüsü sonrası alınan erteleme kararlarından payını aldı. 27 Mart 2020’de vizyona girmesi beklenen filmin tarihi belirtilmeyen bir zamana ertelendi.

3 Nisan 2020’de vizyona girmesi beklenen The New Mutants filmi de bir kez daha ertelendi. Yapım, halihazırda sorunlu bir prodüksiyon sürecini geride bırakmıştı.

17 Nisan 2020’de vizyona girmesi beklenen Scott Cooper imzalı Antlers için de erteleme kararı gecikmedi. Böylece Disney programını oldukça değiştirmiş oldu.

Üç film için de yeni bir takvim açıklanmadı.

Bununla birlikte son fragmanı yayınlanan Black Widow filminin vizyon tarihi hâlâ 1 Mayıs 2020 olarak gösteriliyor. Ancak beklentiler bu filmin de erteleneceği yönünde.

- Reklam -

The Lovebirds

Michael Showalter’ın yönetmenliğini üstlendiği ve Issa Rae, Kumail Nanjiani, Anna Camp gibi oyuncuların oynadığı The Lovebirds filminin 3 Nisan 2020’de vizyona girmesi bekleniyordu. Paramount, filmin vizyon tarihini henüz açıklamadığı ileri bir tarihe aldı.

9 Kere Leyla Corona Virüsü

9 Kere Leyla

Ezel Akay’ın yeni filmi 9 Kere Leyla da ülkemizde Koronavirüs vakasının açıklanması ile birlikte ertelendi. 20 Mart 2020’de vizyona girmesi beklenen yapımın yeni tarihi henüz duyurulmadı. Film kadrosundaki Haluk Bilginer, Demet Akbağ ve Elçin Sangu, Fırat Tanış gibi isimlerle dikkat çekiyor.

Aslan Hürkuş: Kayıp Elmas

Ertelenen yapımlar arasında Hakan Bol ve H. Sinan Güngör’ün yönetmenliğini üstlendiği yerli animasyon filmi Aslan Hürkuş: Kayıp Elmas da var. Galası geçen günlerde gerçekleştirilen yapım henüz açıklanmayan bir tarihe ertelendi.

Malazgirt 1071

Mehmet Bozdağ’ın yapımcılığını üstlendiği Malazgirt 1071 filmi de önümüzdeki günlerde beyaz perdeye konuk olacak yapımlar arasındaydı. Vildan Atasever ve Cengiz Coşkun gibi oyuncuları kadrosunda barındıran film 18 Eylül 2020 tarihine ertelendi.

Adanış: Kutsal Kavga Corona Virüsü

Adanış: Kutsal Kavga

Emir Khalilzadeh’in yeni filmi Adanış: Kutsal Kavga filmi de yerli sinemamızda ertelenen bir başka yapım oldu. Filmin yeni vizyon tarihi 18 Aralık 2020 olarak açıklandı.

39. İstanbul Film Festivali, 16. Akbank Kısa Film Festivali ve 18. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali ülkemizde ertelenen film festivalleri arasında yer alıyor.

Siz bu durumu nasıl yorumluyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşmayı unutmayın.


* Asterix Çizgi Romanı Corona Virüsü’nü Konuk Etmiş

Kaynak: ScreenRant

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Expelliarmus Expelliarmus dedi ki:

    Bununla birlikte son fragmanı yayınlanan Black Widow filminin vizyon tarihi hâlâ 1 Mayıs 2020 olarak gösteriliyor. Ancak beklentiler bu filmin de erteleneceği yönünde

    Tek düşündüğüm bu. Sinemalar da kapanır mı acaba?

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Star Wars: Yeni Bir Umut

Star Wars İçin Yeni Bir Umut Zamanı

Agatha Christie Hakkında Gizem Romanları Tadında 13 Gerçek

Agatha Christie Hakkında Gizem Romanları Tadında 13 Gerçek