in , ,

“One Piece” Sürpriz Bir ‘Ölümden Dönüş’ Sahnesine Ev Sahipliği Yapıyor

“One Piece” serisinde sevilen bir karakter ölümden dönüyor. Popüler manga serisi, sürpriz bölümleriyle okurlarını şaşırtmaya devam ediyor.

Jaguar D. Saul Ölümden Dönüyor: One Piece'ten Sürpriz Haber
- Reklam -
- Reklam -

One Piece serisi macerasına hız kesemeden devam ediyor. Popüler mangada yine oldukça sevilen bir karakterin yıllar sonra ölümden döndüğünün işaretleri verildi.

20 yıldan uzun bir süredir hem manga hem de anime formatında yayına devam eden One Piece, tarihin en uzun soluklu maceralarından biri. Hayranlar yıllardır bıkıp usanmadan yeni bölümleri beklemeye devam ediyor. Yaratıcısı Eiichiro Oda henüz final için bir tarih vermediğinden en azından birkaç yıl daha Luffy ve Hasır Şapka Korsanları’nın maceraları devam edecek gibi duruyor. Sonuçta asıl amaç One Piece’i bulmak ve belli ki bu aşamaya daha çok zaman var.

Kısa bir süre önce manganın yayımlanan 1107. sayısında iki dev karakter Oimo ve Kashii, 19 yılın ardından seriye Dev Savaşçı Korsanlar olarak geri dönüş yapmış ve bu okurları oldukça mutlu etmişti. Ancak belli ki Oda’nın sürprizleri sadece bu karakterlerle sınırlı değil. Şimdi belki de ikisinden daha da önemli bir karakteri ölümden döndürüyor.

- Reklam -

NOT: Buradan sonrası mangayı okumamış kişiler için SPOILER içerir!


Jaguar D. Saul Ölümden Dönüyor: One Piece'ten Sürpriz Haber

One Piece dünyasının dokunaklı bir bölümünde, eski bir Deniz Kuvvetleri Amirali olan Jaguar D. Saul, Ohara Trajedisi olarak da bilinen Ohara Olayı’nda kilit bir figür olarak ortaya çıkmıştı. Bu feci olay adanın yok olmasıyla sonuçlandı ve Karanlık Yüzyıl’da gizlenen esrarengiz gerçekleri araştıran Profesör Clover ve Nico Olivia da dahil olmak üzere önde gelen bilim insanlarının hayatına mal oldu.

Saul’un cesareti, aksi takdirde tamamen yok olacak olan Nico Robin’in hayatta kalmasını sağlamada çok önemli bir rol oynadı. Herkesi kurtaramamış olsa da Saul’un müdahalesi, Ohara’nın bilginlerinin hayallerinin ve özlemlerinin, yardım etmeyi başardığı kişiler aracılığıyla devam etmesini sağladı. Bu trajik bölümün merceğinden Saul, ezici zorluklar karşısında dirençli duran insanlığın nadir bir görüntüsünü sergiledi.

One Piece Karakteri Jaguar D. Saul Ölümden Dönüyor

Ohara’daki yıkıcı Buster Çağrısından sonra Saul görevi devraldı ve Elbaf’tan adaya gelen Devleri, bilginlerin korumak için hayatlarını tehlikeye attıkları paha biçilmez kitapları kurtarmaya yönlendirdi. Bu kitaplardaki bilgileri merak eden Dr.Vegapunk gizlice Elbaf’a gitti. Orada, Aokiji’nin kendisine verdiği hasarın hâlâ iyileşmekte olduğu Jaguar D. Saul ile karşılaştı. Jaguar D. Saul, yardımına gelen Devler ve yaşadığı korkunç yaralara rağmen hayatta kalma konusundaki güçlü iradesi sayesinde hayatta kaldı.

Jaguar D. Saul One Piece

Jaguar D. Saul’un Devlerin müdahalesi ve sarsılmaz dayanma gücü sayesinde hayatta kalması, Luffy’nin One Piece hazinesini arayışındaki potansiyel rolü hakkında soru işaretleri doğurdu. Taktığı bandajlar, Aokiji tarafından aldığı yaraları sürekli hatırlatıyor ve tam iyileşmeye giden zorlu yolu işaret ediyordu.

- Reklam -

Jaguar D. Saul’un One Piece Serisine Katkıları

Eski bir Deniz Kuvvetleri Amiral Yardımcısı olan Saul, kendisini Hasır Şapka Korsanları’nın arkeoloğu Nico Robin’e karmaşık bir şekilde bağlayan önemli bir pozisyona sahipti. Hem Robin’in hem de Ohara’nın geçmişlerindeki karanlık bir dönemde gösterdiği şefkatli davranışlar beklentileri boşa çıkardı. Saul’un Deniz Piyadeleri’nden ayrılması, Dünya Hükümeti tarafından işlenen zulümlere tanık olmasından kaynaklanıyordu.

Dünya Hükümeti’nin amansız takibine rağmen Saul, Robin’in annesi Nico Olvia ile güçlü bir bağ kurdu ve onun Karanlık Yüzyıl’ın gizli gerçeklerini ortaya çıkarma arayışına yardımcı oldu. Aralarındaki dostluk, Saul’un Olvia’nın kızı Nico Robin’i kurtarmak için kendi hayatını feda etmesine yol açtı. Ancak karakter aslında ölmemiş, ağır şekilde yaralanmıştı.

Jaguar D. Saul One Piece


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: “One Piece” Evreninde Tanrısal Güçlere Sahip 4 Karakter


Ohara’daki Yıkım Çağrısı’ndan sağ kurtulan Saul’un Elbaf’taki mevcut iyileşme süreci, hayranlarına Karanlık Yüzyıl’ın gizemlerini çözme umudu vererek, One Piece hikâyesindeki gelecekteki rolü için olasılıklar sunuyor. Saul’un karakteri gerçeği arayanların gücünü ve kararlılığını örneklerken, Nico Olvia ve Ohara ile olan bağlantıları olayın trajik alt tonlarını derinleştiriyor.

Jaguar D. Saul’un hayatta kalmış olmasıyla ilgili yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Otaku Art

Ethem Yekta Ulaş

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Demon Slayer 4. Sezon 1. Bölüm Süresi Belli Oldu

Demon Slayer 4. Sezon Açılışı 1 Saatlik Özel Bir Bölüm ile Yapacak

Kâğıt Adamlar - William Golding

William Golding’in Hiciv Dolu Romanı “Kâğıt Adamlar” Türkçe Raflarında