in ,

William Golding’in Hiciv Dolu Romanı “Kâğıt Adamlar” Türkçe Raflarında

William Golding imzalı “Kâğıt Adamlar” kitabı Türkçe okuruyla buluşuyor. Eser, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları tarafından yayımlanıyor.

Kâğıt Adamlar - William Golding
- Reklam -
- Reklam -

William Golding’in başarılı bir yazarla takıntılı bir akademisyenin arasındaki gerilim dolu ilişkiyi anlattığı Kâğıt Adamlar kitabı Türkçe raflarında. Kitabın yayıncılığını Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları üstleniyor.

Sineklerin Tanrısı kitabıyla hafızalara kazınan William Golding’in kendi dilinde ilk defa 1984 yılında The Paper Men adıyla yayımlananKâğıt Adamlar kitabı Türkçede.

İngiliz edebiyatının önde gelen yazarlarından William Golding (1911 – 1993) edebiyat tarihine birçok klasik eser bıraktı. Başta Sineklerin Tanrısı olmak üzere Serbest Düşüş, Yan Yana, Ceberut Martin, Görünür Karanlık, Piramit, Kule ve Geçiş Ayinleri gibi kitaplarla adından söz ettiren Golding; distopya, hiciv, macera, tarihi kurgu ve şiir türünde eserler verdi.

- Reklam -

İngiliz yazar Golding’in Kâğıt Adamlar kitabı, başarılı bir yazar olan Wilfred Barclay’nin, hayat hikâyesini yazmak isteyen Amerikalı akademisyen Rick Tucker ile olan rahatsız edici ilişkisini konu alıyor.

Kâğıt Adamlar – William Golding | Arka Kapak Tanıtımı

Kâğıt Adamlar - William Golding

Wilfred Barclay kariyeri boyunca şöhreti, başarıyı ve serveti tatmış bir İngiliz yazardır. Artık yaşı ilerlemiş, evliliği çökmüş, içkiye düşkünlüğü alkolizmin sınırlarında gezinmeye başlamıştır. Hayatındaki bu krizler yetmiyormuş gibi, bir de biyografisini kaleme almak isteyen Amerikalı akademisyen Rick Tucker’ın tacizleriyle uğraşmak zorunda kalır. Tucker, Barclay’nin kendisini resmi biyografi yazarı tayin etmesi talebinde ısrarlıdır. Üstelik yazarın ölümünden sonra bir kâğıt yığını halinde duran anı ve mektuplarının kontrolünün de kendisinde olmasını talep etmektedir. Tucker kariyerini ve geleceğini bağladığı bu projeyi hayata geçirmek için her yolu denemekten çekinmez. Barclay Avrupa’ya kaçarak izini kaybettirmeye çalışırken, Tucker’ın da peşine düşmesiyle bir kovalamaca oyunu başlar.

Golding’in olgun bir yazarla onu saplantı haline getirmiş genç akademisyen arasındaki gerilimli ilişkiyi hicvettiği 1984 tarihli bu romanı, sürprizli finaliyle de dikkat çekiyor.

- Reklam -

Toplamda 232 sayfadan oluşan eserin tercümesini Didar Zeynep Batumlu üstleniyor. Romanın editörlüğü Gamze Varım, düzeltisi Ahmet Batmaz, görsel yönetimi Birol Bayram imzalarını taşıyor. Kitap Şubat 2024 tarihi itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

İlginizi çekebilir: Sineklerin Tanrısı Gerçek Oldu: İşler Golding’in Anlattığı Gibi Değilmiş

William Golding kitapları ve yazarın Türkçedeki son eseri Kâğıt Adamlar hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


Daha fazlası için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Jaguar D. Saul Ölümden Dönüyor: One Piece'ten Sürpriz Haber

“One Piece” Sürpriz Bir ‘Ölümden Dönüş’ Sahnesine Ev Sahipliği Yapıyor

One Punch Man 3. Sezon ile Dönüyor | Fragman

“One-Punch Man” Yıllar Sonra 3. Sezon ile Geri Dönüyor: İşte İlk Fragman