in

The Batman Çekimleri Corona Virüsü Sebebiyle Durduruldu

The Batman film çekimleri de Corona Virüsü nedeniyle ertelendi. Küresel pandemi nedeniyle yapımın prodüksiyonu iki haftalığına durduruldu.

The Batman
- Reklam -
- Reklam -

Büyük prodüksiyonlu yapımlardan Koronavirüs endişesiyle erteleme haberleri gelmeye devam ediyor. Dünya sağlık örgütü tarafından küresel pandemi ilan edilen virüs salgını, son olarak The Batman çekimlerinin ertelenmesine yol açtı. Warner Bros. tarafından çekilen film -şimdilik- 2 haftalık bir ara verdi.

Dünyayı etkisi altına almış olan koronavirüsü yayıldıkça sektördeki çeşitli prodüksiyonların devam etmesine de engel oluyor. İnsanların sağlığını korumak ve virüse yakalanmalarını önlemek adına şu an birçok şirket ve televizyon ağı, film ve dizi projelerinin çekimlerini erteliyor. Yalnızca son birkaç gün içinde, halen çekilmekte olan çok sayıda televizyon dizisi ve sinema filmi geçici olarak durduruldu. Daha da kötüsü prodüksiyonlara ne zaman devam edeceği konusunda kesin bir bilgi yok.

Özellikle yüksek bütçeli ve beklenen süper kahraman temalı yapımlarda işler daha da kötüye gidiyor. Birbiriyle bağlantılı işlerin birkaç haftalık ertelenme haberi bile hem şirketlere maddi anlamda kayıp sağlıyor hem de kendisinden sonra gelecek yapımların vizyon tarihlerinin ileri atılmasına sebebiyet veriyor. Örneğin son olarak Marvel Stüdyoları, Shang-Chi and The Legend of the Ten Rings çekimlerini yönetmeni Destin Daniel Cretton’ın COVID-19 virüsüne yakalandığı endişesiyle şimdilik durdurmak zorunda kaldı. Mayıs başında beyaz perdeye gelmeye hazırlanan Black Widow’un da yüksek ihtimalle erteleneceği konuşuluyor.

- Reklam -

the batman corona virüsü

Warner Bros.’a gelince şu anda çekimleri devam eden tek DC yapımı The Batman gibi gözüküyor. Koronavirüs krizine rağmen Wonder Woman 1984 için çıkış tarihi anlamında herhangi bir erteleme şimdilik açıklanmadı. Ancak işler yaklaşmakta olan Kara Şövalye için pek de iyi değil.

The Batman Vizyon Tarihi Ertelenecek mi?

Deadline’ın paylaştığı bilgilere göre Warner Bros., oyuncu ve ekibin güvenlik endişesi nedeniyle The Batman prodüksiyonu resmi olarak iki haftalığına durdurdu. Prodüksiyonun Londra’dan Liverpool’a taşınması gerekiyordu, ancak mevcut durumdan dolayı stüdyo şimdilik çekimlerin durmasına karar verdi. Şirket sette çalışan kimsenin Corona Virüsü’nden etkilenmediğini de vurguladı. Yayınlanan açıklamada Warner Bros., “durumu yakından izlemeye devam edecekleri” için belirtilen aranın yürürlüğe girdiğini doğruladı.

the batman

- Reklam -

The Batman ile birlikte Matrix 4 çalışanlarının da herhangi bir şekilde virüsten etkilenmediği belirtildi. Şimdilik Keanu Reeves’in başrolünde oynadığı film için ertelenme haberi gelmedi ancak benzer bir askıya alınma sürecinin yaşanabileceği belirtiliyor. Birkaç gün öncesinde her iki yapım için de herhangi şekilde ertelenme olmayacağı ve film çekimlerinin devam edeceği söyleniyordu. Fakat The Batman için öyle olmadı. Bakalım The Matrix 4 da benzer bir ertelemeyle karşılacak mı?

Ertelenme olmadığı takdirde The Batman filmi 25 Haziran 2021 tarihinde sinemalarda olacak.

Çekimlerin durdurulma kararını sizler nasıl buluyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden paylaşabilirsiniz.


* Fast & Furious 9 Vizyon Tarihine Corona Virüsü Darbesi

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Arrowverse Supernatural Legends of Tomorrow

Arrowverse ve Supernatural Evrenleri Legends of Tomorrow’da Buluşuyor

Romalı Asker Hançer

Romalı Askerin İki Bin Yıllık Gümüş Hançeri Restore Edildi