in ,

Barbie’den Sonraki Projesi Belli Oldu: Greta Gerwig, Yeni “Narnia Günlükleri” Filmlerinin Başına Geçti

Greta Gerwig, yeni “Narnia Günlükleri” filmlerini yönetecek. Son dönemlerde “Barbie” ile adını duyuran isim Netflix’le anlaştı.

Greta Gerwig Yeni Narnia Günlükleri Filmlerini Yönetecek
- Reklam -
- Reklam -

Barbie’nin yönetmeni Greta Gerwig, Netflix’in bir süredir üzerinde çalıştığı yeni Narnia Günlükleri filminin başına geçti. C.S. Lewis’in fantastik kurgusu, yeni bir ekiple bir kez daha ekrana uyarlanıyor.

Toplamda 7 kitaptan oluşan ve orijinal adı The Chronicles of Narnia olan fantastik roman serisi, bugüne dek 40’tan fazla dile çevrilmiş ve yüz milyonlarca kopya satmıştır. Aynı zamanda İnklingler grubunun üyesi olan İngiliz yazar C.S. Lewis’in ilki 1950’de yayımlanan ve 1956’da sona eren serisi 2005’te başlayan ve toplamda üç film süren bir beyaz perde yolculuğuna da sahne oldu. Üçlemede James McAvoy, Liam Neeson, Tilda Swinton ve Will Poulter gibi oyuncular yer aldı.

Hayranlar yıllardır devam filmlerini beklerken Netflix 2018’de yapımın haklarını satın aldı ve film serisini sıfırlayarak yeniden çekme kararı aldı. Üstelik filmlerin yanında bir dizi hazırlığına da başladı. Ancak o günden bu yana seriye dair pek bir gelişme yaşanmadı. Son olarak geçen yılın kasım ayında Greta Gerwig’in yeni uyarlamanın başına geçebileceği iddia edilmişti. Aradan geçen yaklaşık 9 aylık sürenin sonunda bu bilgi resmileşti.

- Reklam -

Greta Gerwig Yeni Narnia Günlükleri Filmlerini Yönetecek

Greta Gerwig Netflix için En Az İki “Narnia Günlükleri” Filmi Yönetecek ve Senaryosuna Katkıda Bulunacak

Barbie’nin yönetmeni kısa bir süre önce The New Yorker’a konuştu ve böylece bu haber doğrulanmış oldu. Yazıda, “Gelecekte başka uyarlamalar da olacaktı – Netflix ile C. S. Lewis’in The Chronicles of Narnia’sına dayanan en az iki film yazmak ve yönetmek için bir anlaşması var – ama bir oyuncak hakkında başka bir film yapması muhtemel değildi,” denildi.

Gerwig konuyla ilgili olarak “Beni derinlemesine etkileyen, içime dokunan bir şey olması gerekiyor,” şeklinde bir açıklamada bulundu. Belli ki Akademi Ödülü adayı yönetmen tam bu aşamada Narnia’yı kastediyordu.

- Reklam -

Greta Gerwig Yeni Narnia Günlükleri Filmlerini Yönetecek

Greta Gerwig’in bir sonraki filmi Barbie, Christopher Nolan’ın Oppenheimer’ı ile ayı günde, 21 Temmuz 2023’te vizyona girecek.

Narnia Günlükleri’nin yeni uyarlamasından beklentileriniz neler? Greta Gerwig’li uyarlamalar sizce ilk filmler kadar ilgi görecek mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, sinema dünyasından güncel haberler için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Games Radar

Ethem Yekta Ulaş

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for GkiraraJ GkiraraJ dedi ki:

    2007’de ki Aslan cgi’ını geçemezlerse gülerim ama.

  2. Avatar for Nefrayto Nefrayto dedi ki:

    Bilemiyorum, ben de bir heyecan falan uyandırmadı :confused: Netflix 'in filmlerinin büyük çoğunluğunun kalitesi, benim açımdan güzel - iyi - kaliteli değil. Umarım bu seriyi batırmazlar, zaten geçen yıllar içerisinde bu kitap serisinin uyarlanmasını çokça bekledik. Gide gide Netflix ‘e verdiler uyarlama haklarını, hayırlı mı yoksa hıyarlı mı olacak göreceğiz ^^’

  3. Avatar for MURAT_arminius MURAT_arminius dedi ki:

    Sjw tayfası bu seriyide mahvedecek besbelli.

  4. Avatar for kuklacini kuklacini dedi ki:

    Aslan dişi
    Cadı trans birey
    Kardeşler Asyalı Siyahi Hintli
    Satir eşcinsel

    Liste tamam 1.2 oran veriyor

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Attack on Titan Finalinden Yeni Fragman

“Attack on Titan”ın Final Fragmanı, Animenin Destansı Bir Sona Hazırlandığını Gösteriyor

The Lord of the Rings: Gollum Daedalic Kapanma Kararı Aldı

Alay Konusu Olan “The Lord of the Rings: Gollum”un Geliştiricisi Oyun Stüdyosunu Kapatıyor