in ,

Alay Konusu Olan “The Lord of the Rings: Gollum”un Geliştiricisi Oyun Stüdyosunu Kapatıyor

The Lord of the Rings: Gollum’un geliştiricisi Daedalic Entertainment, kötü lansmanın ardından oyun üretiminden vazgeçme kararı aldı.

The Lord of the Rings: Gollum Daedalic Kapanma Kararı Aldı
- Reklam -
- Reklam -

The Lord of the Rings: Gollum oyununun felaketle sonuçlanan çıkış sürecinin ardından Daedalic Entertainment geliştirici stüdyosunda kepenk indirme kararı aldı. Daedalic, oyun geliştirme işinden çekilirken bundan sonra yayıncılığa odaklanacak.

2019 yılından beri geliştirilmekte olan The Lord of the Rings: Gollum oyunu, 25 Mayıs 2023 tarihinde çıkış yapmıştı. Hayatta kalma ve gizlilik temalı Gollum yapımı, yayınlandığı andan itibaren olumsuz eleştirilerin hedefi olmuştu. Eleştirmenlerden son derece düşük puanlar alan oyun, hataları ve başarısız oynanış deneyimiyle alay konusu hâline gelmişti.

Hayal kırıklığıyla karşılanmasına rağmen geçen haziran ayının başında Daedalic Entertainment’ın yeni bir Yüzüklerin Efendisi oyunu geliştirdiği de duyurulmuştu. İşlerin beklendiği gibi gitmemesiyle birlikte Daedalic; Almanya’nın Hamburg kentindeki stüdyosunu kapatma kararı aldı. Bununla birlikte yeni Yüzüklerin Efendisi oyunu kararından da vazgeçti. Şirketin gelecek dönemde yalnızca yayıncılık işine odaklanacağı belirtildi.

- Reklam -

The Lord of the Rings: Gollum Daedalic Kapanıyor

The Lord of the Rings: Gollum Geliştiricisi Daedalic Artık Oyun Üretmeyecek

Polygon’a konuşan Daedalic, Gollum oyununda beklentileri karşılayamadıklarını kabul etti. Bununla birlikte şirketin The Lord of the Rings: Gollum için yeni bir yama üzerinde çalışmaya devam edeceği de belirtildi. Şirket ayrıca oyun departmanındaki çalışanlarını kendi grupları içerisinde başka kademelere alacaklarını da duyurdu.

Daedalic, daha önce oyun için yaptığı açıklamada, “J.R.R. Tolkien’in efsanevi kitaplarına sadık kalarak daha önce hiçbir hikâye anlatma mecrasında görülmemiş bir perspektiften yaklaşma,” vaadinde bulunmuştu.

İptal edilen Yüzüklerin Efendisi oyununun detayları belli olmasa da yapım It’s Magic kod adıyla anılmış ve Gollum ile benzer bir formata sahip olacağı öngörülmüştü.

The Lord of the Rings: Gollum Daedalic

Şirket oyun yapımından vazgeçme kararı hakkında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Daedalic Entertainment, geliştirme departmanını kapatma kararı aldı ve artık tüm odağını yayıncılığa verecek. Sadece bu mali yıl içinde 8 umut verici oyun piyasaya sürülecek.

- Reklam -

“Her ne kadar The Lord of the Rings: Gollum beklentilerimizi karşılayamamış olsa da, bize sunduğu fırsat ve öğrenme deneyimi için minnettarız.

“Şu anda Gollum için yeni bir yama üzerinde çalışıyoruz. Yüzüklerin Efendisi evreninde halihazırda başlatılmış olan devam projesi durdurulacak. Federal finansmandan sorumlu kurum olan Federal Ekonomi ve İklim Koruma Bakanlığı bir süre önce bu konuda bilgilendirildi.

“Ekibimizin her bir üyesine çok değer veriyoruz ve geçiş sürecinin mümkün olduğunca iyi ilerletilmesi bizim için çok önemli. Bu nedenle eski çalışanlarımızı kendi grubumuz içinde yeni fırsatlar bulmaları konusunda destekleyeceğiz.

“Zor bir ara ama aynı zamanda Daedalic Entertainment’ın zaten uzun olan tarihinde yeni bir başlangıç.

The Lord of the Rings: Gollum İnceleme Puanları Geldi

The Lord of the Rings: Gollum hakkında sizin görüşleriniz neler? Düşüncelerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, oyun dünyasından yeni haberler için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Polygon

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for nefarrias_bredd nefarrias_bredd dedi ki:

    Oyun dünyası için çok kötü haber bence. Birisi risk aldı, boyundan büyük işe kalkıştı ve başarısız olunca linç edildi, kepenk kapatmak zorunda kaldı demektir bu. Zaten riskten cüzzamlıdan kaçar gibi kaçan oyun sektörü için çok kötü bir gelişme :confused:

  2. Avatar for SJack SJack dedi ki:

    Şirketin ilk çalışması ise eleştiriden korkup kapatmaları iyi bir şey değil. Yok daha önce başarılı diyebileceğimiz işleri varsa Gollum oyunu ciddi anlamda felaket.

  3. Avatar for iskenderc iskenderc dedi ki:

    Firma ismi nereden tanıdık geliyor diye bakıverdim de, Shadow Tactics: Blades of Shogun’un yayıncısı ve The Long Journey Home’un geliştiricisiymiş. Şahane oyunlar her ikisi de. Ne gerek vardı abi lotr gibi Peter Jackson ve Tolkien Vakfı hariç kimsenin doğru düzgün ekmeğini yiyemediği riskli bir franchise’ın altına girmeye. Lotr dediğinde insanlar AAA kalitesinde oyun bekleyecekler. Sen yap indie’ni, güzel yap hem de zaten sadık ve seni geçindiren bir kitlen olur. Çok üzücü gerçekten.

  4. Avatar for Elmakurdu23 Elmakurdu23 dedi ki:

    Boyunlarından büyük işe kalkıştılar. Oyun dünyasında bu şekilde kapanan çok stüdyo var. Mesela LA. Noir oyununu yapan Team Bondi yeterince kar edemedi diye kapatıldı. Yakın zamandan örnek vereceksek Forspoken’ı yapan firma başarısız olunca kapatıldı. Oyun dünyasında acıma yok.

    Bu arada LA. Noir ne güzel oyundu ya… Değeri hiç bilinmedi :weary:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Greta Gerwig Yeni Narnia Günlükleri Filmlerini Yönetecek

Barbie’den Sonraki Projesi Belli Oldu: Greta Gerwig, Yeni “Narnia Günlükleri” Filmlerinin Başına Geçti

Superpowered: The DC Story Belgeseli

DC Comics’in Süper Kahramanlarına Odaklanan “Superpowered: The DC Story” Belgeseli Geliyor