in , ,

DC Comics’in Süper Kahramanlarına Odaklanan “Superpowered: The DC Story” Belgeseli Geliyor

Superpowered: The DC Story belgeseli ufukta gözüktü. DC Comics’in süper kahramanlarını ele alan 3 bölümlük bir mini dizi yayınlanacak.

Superpowered: The DC Story Belgeseli
- Reklam -
- Reklam -

Superpowered: The DC Story belgeseli için geri sayım başladı. Mini dizinin ilk bölümü San Diego Comic Con festivalinde yayınlanacak.

DC Comics çizgi roman kahramanlarını farklı bir formatta ele almaya hazırlanıyor. Superpowered: The DC Story ismi ile yayınlanacak 3 bölümlük belgesel dizisi ikonik karakterlerin çıkış noktalarını, zaman içerisinde geçirdiği evrimlerini ve çizgi roman şirketinin kaderine olan etkilerini konu alacak.

DC Comics ilk yayına başladığından bu yana popüler kültür ve edebiyat üzerinde büyük etkiler yaratmayı başardı. Daha sonrasında televizyon ve sinema endüstrisine de adım atan şirket uzun zaman sonra ilk defa başlangıçları, değişimleri ve sektöre olan etkisini anlatacağı kapsamlı bir belgesel yapımla hayranların karşısına çıkıyor.

- Reklam -

Superpowered: The DC Story - Süper Kahraman Belgeseli

Superpowered: The DC Story Belgeseli DC Comics’in Yıldızlarını Ele Alacak

Son dönem Justice League animasyonlarında Wonder Woman’ı seslendiren, LEGO Batman Movie’de de Barbara Gordon’a hayat veren ve Star Wars’un beklenen Ahsoka dizisinde başrolü oynayacak Rosario Dawson belgeselin anlatıcılığını üstleniyor.

Yönetmenler Leslie Iwers (The Pixar Story) ve Mark Catalena (Johnny Carson: The King of the Late Night) ise yüzlerce farklı yazar ve illüstratörün konuşmalarını ekrana taşıyacak. Bunlar arasında DC’nin efsanevi isimleri Mike Carlin, Jim Lee ve Bruce Timm de var. Diğer taraftan belgesel çizgi roman şirketinin son dönem ekran yıldızları arasında yer alan Gal Gadot, Matt Reeves’in The Batman filminde Bruce Wayne’i canlandıran Robert Pattinson, Zoë Kravitz, DC’nin televizyon ekranlarındaki Supergirl’ü Melissa Benoist ve Harley Quinn animasyonunda Harley’yi seslendiren Kaley Cuoco gibi isimlere de yer verecek.

Superpowered: The DC Story Belgesel

- Reklam -

3 bölümden oluşacak belgeselin ilk bölümü The Hero’s Journey DC’nin efsanevi üçlüsü olan Superman, Wonder Woman ve Batman’in yaratılış süreçlerini takip ederken şirketin II. Dünya Savaşı sırasında yaşadığı sıkıntıları da ekrana taşınacak. İkinci bölüm Coming of Age ünlü yayıncının güncel durumunu ele alırken televizyon ve sinemaya uyarlanan projelerini anlatacak. Üçüncü bölüm ise A Better Tomorrow başlığı ile DC’nin geleceği, çizgi romanlardaki karşılığını ve Milestone Media’daki varlığını işleyecek.

Yaklaşan San Diego Comic Con festivalinde ilk defa izleyicileriyle buluşacak belgesel dizisi, dijital platform Max üzerinden 20 Temmuz tarihi itibarıyla izlenebilecek.

Superpowered: The DC Story Fragmanı | İZLE

YouTube video

(Fragmanı YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

Siz Superpowered: The DC Story belgeseli hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir ve geek dünyasından yeni içerikler bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: CBR

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for ilkaysf ilkaysf dedi ki:

    Merak ile bekliyorum bakalım.

  2. Avatar for Akuma_Blade Akuma_Blade dedi ki:

    Buzdolabindaki Kadın kavramindan bahsederlerse izlerim

  3. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Bence, bu kadar sağlam kahramanları varken neden gişede çakılıyorlar onun belgeseli gelsin, daha faydalı olur.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Lord of the Rings: Gollum Daedalic Kapanma Kararı Aldı

Alay Konusu Olan “The Lord of the Rings: Gollum”un Geliştiricisi Oyun Stüdyosunu Kapatıyor

İnsansı Türü Hobbit - Canlandırma Homo floresiensis

50.000 Yıl Önce Yaşayan İnsansı Türü ‘Hobbit’in Yüzü Dijital Ortamda Yeniden Canlandırıldı