in ,

“Gollum” Oyunuyla Olumsuz Eleştiriler Alan Stüdyodan Yeni Yüzüklerin Efendisi Oyunu Geliyor

“The Lord of the Rings: Gollum”u geliştiren Daedalic Entertainment’tan “It’s Magic” kod adlı yeni bir Yüzüklerin Efendisi oyunu geliyor.

Gollum'u Yapan Stüdyodan Yeni Yüzüklerin Efendisi Oyunu
- Reklam -
- Reklam -

The Lord of the Rings: Gollum oyunuyla olumsuz eleştirilerin odağı olan Daedalic Entertainment yeni bir Yüzüklerin Efendisi oyunu geliştirmeye başladı. Şimdilik It’s Magic adıyla anılan yapım 3D aksiyon macera türünde olacak.

Kısa bir süre önce piyasaya sürülen ve eleştirmenler tarafından sert bir şekilde eleştirilen The Lord of the Rings: Gollum oyununun arkasındaki stüdyo olan Daedalic Entertainment’ın ikinci bir Yüzüklerin Efendisi oyunu geliştirmek için Alman hükûmetinden fon aldığı bildirildi.

Alman web sitesi Wirtschaft tarafından haberleştirilen bilgiye göre Daedalic, J.R.R. Tolkien’in sevilen fantazi evreninde ikinci bir oyun üzerinde çalışmak için Alman Ekonomik İşler Bakanlığı tarafından 2 milyon euro değerinde hibe ile ödüllendirildi.

- Reklam -

Şimdlik Ekonomik İşler Bakanlığı’nın web sitesinde “It’s magic” kod adıyla listelenen proje, oyuncuları “efsanevi yaratıklar ve sihirle dolu yemyeşil bir dünyaya” taşıyacak ve “daha önce hiç anlatılmamış bir hikâye” anlatacak bir oyun olarak tanımlanıyor.

Gollum'u Yapan Stüdyodan Yeni Yüzüklerin Efendisi Oyunu

Gollum’u Yapan Stüdyo Yeni Yüzüklerin Efendisi Oyunu Hakkında Bir Yorum Yapmadı

Açıklama, oyuncuların tamamen yeni bölgeler keşfedeceğini ve rol yetenekleriyle dünyadaki olayları etkileyeceğini belirtiyor. Oyuncular, kendi yöntemleriyle olayların gidişatını etkilemeye ve dünyanın kaderini değiştirmeye çalışacak. Projenin, dünya çapında fantastik ve 3D aksiyon-macera türü hayranlarını hedeflediği de belirtilenler arasında.

Bir karakterin daha önce anlatılmamış hikâyesi ve “olayların gidişatını etkileme” girişimleri, Daedalic’in eleştirilere maruz kalan Gollum oyununu akıllara getirse de, finansman bildirimi farklı bir geliştirme zaman dilimine işaret ediyor. The Lord of the Rings: Gollum 2019 yılında duyurulmuş olmasına rağmen, “It’s magic” projesine Haziran 2022’de başlandığı ve bitiş tarihinin Ağustos 2024 olduğu belirtildi.

Eurogamer’a konuşan Daedalic sözcüsü, raporla ilgili olarak “Şimdilik yorum yapacak bir şeyimiz yok,” dedi.

- Reklam -

Şirket “The Lord of the Rings: Gollum” Oyunu İçin Özür Diledi

Daedalic Entertainment şu anda yeni Gollum oyununa yönelik eleştirileri ele almak için çalışıyor. Bugün paylaşılan bir açıklamada, “birçoğunuzun yaşadığı hayal kırıklığı için içtenlikle özür dileriz,” denildi ve ardından “yamalar ve iyileştirmeler” yapılacağı sözü verildi.

Gollum'u Yapan Stüdyodan Yeni Yüzüklerin Efendisi Oyunu

The Lord of the Rings: Gollum oyunu için yapılan eleştirilerin büyük bir kısmı, oyunun grafiklerinin birkaç nesil öncesine aitmiş gibi görünmesi, sınırlı oyun mekaniği, tekrar eden tasarımlar ve sürekli olarak karşılaşılan hatalar ve bozukluklar gibi konulara odaklanıyor. Oyuncular özellikle grafiklerinin çağdaş standartlara uygun olmadığını ve görsel olarak hayal kırıklığı yarattığını belirtiyor. Ayrıca oyun mekaniğinin sınırlı olduğu, yetersiz bir etkileşim sağladığı ve tekrar eden görevlerin oyun deneyimini monotonlaştırdığı eleştiriler arasında yer alıyor. Bunun yanı sıra, oyunda sık sık karşılaşılan hatalar, düzensizlikler ve performans sorunları da oyuncuların sinirlerini bozuyor ve keyiflerini kaçırıyor.

Siz The Lord of the Rings: Gollum’u nasıl bulmuştunuz? Aynı stüdyodan yeni bir LotR oyunu için beklentiye sahip misiniz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, oyun dünyasından daha fazla haber için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Eurogamer

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Şu Yüzüklerin Efendisi’ nden ne kadar güzel bir strateji oyunu çıkardı kimbilir? Ayrıca Witcher benzeri bir oyun da fena olmazdı hani.

  2. Avatar for erce erce dedi ki:

    vardı battle for middle earth2 manyak tutmuştu.
    gollum ise koca bir balon

  3. Avatar for magicalbronze magicalbronze dedi ki:

    Battle of Middle-earth oyununu güncel olarak neden çıkarmazlar anlayamıyorum. Telif sorunu deniliyor ama istendiği takdirde bunu kolayca aşabilirler. Kesinlikle tutacak bir oyun olurdu, bugün bile yama arayıp yeni sistemlerle oynamaya çalışan birçok oyuncu var.

    O iki oyundaki tadı çok özlüyorum…

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Bungo Stray Dog 5. Sezon Fragmanı Yayınlandı

Popüler Anime Serisi “Bungo Stray Dogs”un 5. Sezonundan Yeni Fragman

Succession 4. Sezon Finali inceleme

HBO Dizisi “Succession” Final Bölümüyle İzlenme Rekoru Kırdı