in ,

“Parazit” Filmiyle Tanınan Güney Koreli Aktör Lee Sun-kyun Aracında Ölü Bulundu

Lee Sun-kyun yaşamını yitirdi. “Parazit” filmindeki performansıyla hatırlanan oyuncu, bir süredir uyuşturucu kullanımı suçlamasıyla soruşturma geçiriyordu.

Lee Sun-kyun Hayatını Kaybetti
- Reklam -
- Reklam -

Lee Sun-kyun 48 yaşında hayata veda etti. Parazit filmiyle dünya çapında ün kazanan Güney Koreli aktör, bir süredir ülkesinde yasadışı uyuşturucu kullanımı suçlamasıyla soruşturma altındaydı.

Bong Joon Ho’nun 2019 yılında vizyona giren Oscar ödüllü filmi Parazit (Gisaengchung) ile adını geniş kitlelere duyuran Lee Sun-kyun, aynı zamanda Apple TV+ dizisi Dr. Brain’de de rol almıştı.

Güney Kore’nin haber ajansı Yonhap, Lee Sun-kyun ’un çarşamba sabahı Seul’daki bir parkta aracının içinde ölü bulunduğunu aktardı. Kaynak, Lee’nin eşini tarafından polise yapılan açıklamada bir intihar notunun bulunduğunu da belirtti.

- Reklam -

Yerel medya, Lee’nin yasadışı uyuşturucu kullandığı iddiaları nedeniyle soruşturma altında olduğunu bildirdi. Son haftalarda, Güney Kore hükümetinin uyuşturucu kullanımına karşı devam eden baskısı; oyuncular, müzisyenler, ünlü simalar ve ülkenin zengin ailelerinin varisleri de dahil olmak üzere birçok kişi hakkında çeşitli iddiaların ortaya çıkmasına sebep olmuştu.

K-pop müzisyeni G-Dragon da bu suçlamalara maruz kalmış ancak geçen hafta aklanmıştı.

Lee Sun-kyun Polis Tarafından Defalarca Sorgulanmıştı

Yerel haber ajansı, ünlü oyuncunun geçen hafta marihuana ve psikoaktif uyuşturucu kullanımı suçlamasıyla hafta sonu da dahil olmak üzere polis tarafından 19 saat boyunca üç defa sorgulandığını bildirdi.

İddialar Lee’nin bu yılın başından beri Seul’un Gangnam bölgesini birçok defa ziyaret ettiği ve burada uyuşturucu tükettiğini öne sürüyor. Bazı spekülasyonlar ise oyuncunun bir barmen tarafından uyuşturucu alması için kandırıldığına ve sonrasında şantaja uğradığına yer veriyor.

Lee Sun-kyun - Parazit

Güney Kore’de uyuşturucu yasaları oldukça sert bir şekilde uygulanıyor. Bu konuya ilişkin suçlar genellikle en az 6 ay hapisle ya da suçunu yineleyenler ve satıcılar için 14 yıla kadar hapisle cezalandırılabiliyor.

- Reklam -

Lee, “Parazit” ile Ödül Almıştı

Lee, Kore’deki hayranları tarafından güçlü sesi nedeniyle The Voice olarak anılıyor. Batılı izleyiciler ise onu kara komedi gerilimi Parazit ile tanıyor. Aktör bu yapımda filmin geçtiği evin sahibi Park Dong-ik karakterini canlandırmış ve performansıyla Screen Actors Guild Ödülü’ne layık görülmüştü.

1975 yılında Seul’de doğan Lee, Kore Ulusal Sanat Üniversitesi’nde drama eğitimi gördü. Televizyondaki ilk adımını 2007’de White Tower ile yaptı ve aynı yıl gençlik draması Coffee Prince’le adından söz ettirmeyi başardı. TV yapımlarının ardından 2012’de Byun Young-joo’nun psikolojik gerilim filmi Hoa-cha’da başrolü canlandırdı.

Lee Sun-kyun

Bağımsız filmlerin ve tiyatro oyunlarıyla ardında pek çok performans bırakan aktör son olarak Apple TV+’ın ilk Korece dizisi Dr. Brain’in başrolünü canlandırmıştı.

Lee Sun-kyun hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Hollywood Repoter


Gelişmeler için bizleri Twitter, Facebook, Instagram ve Google News’ten takip edebilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Rebel Moon 2 Fragmanı

Zack Snyder İmzalı “Rebel Moon 2” için İlk Fragman Yayınlandı

Evrenin Başlangıcını Bulmak için 1 Milyon Galaksi İncelendi

Araştırmacılar Evrenin Başlangıcını Bulmak Amacıyla Bir Milyondan Fazla Galaksiyi İnceledi