in ,

Yalnızca Kadınları Etkileyen Bir İntihar Salgını: Baran Güzel’in “Korkudan da Büyük Bir Şey” Romanı Çıktı

Baran Güzel’in ikinci kitabı “Korkudan da Büyük Bir Şey” okurların karşısına çıkıyor. Eser, Everest Yayınları etiketiyle yayımlanıyor.

Korkudan da Büyük Bir Şey - Baran Güzel
- Reklam -
- Reklam -

Baran Güzel distopya türündeki yeni romanı Korkudan da Büyük Bir Şey ile raflarda. Kitabın yayıncılığını Everest Yayınları üstleniyor.

İlk öykü kitabı Her Kötü Geceden Sonra 2020 yılında yayımlanan Baran Güzel, 4 yıllık bir aranın ardından bu defa roman formatında bir eserle okurların karşısına çıkıyor.

1994 yılında Adana’da doğan Baran Güzel, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nden mezun oldu. Öyküleriyle Notos, Kafkaokur, Sözcükler, Öykülem ve Öykü Gazetesi gibi dergilerde yer alan yazar; aynı zamanda Parçalar isimli antolojinin de yayıma hazırlığını üstlenmişti.

- Reklam -

Yazar kimliğinin yanı sıra editör ve yayıncı kimlikleriyle de tanınan Güzel’in ilk romanı Korkudan da Büyük Bir Şey, bir intihar salgınının gölgesinde şekillenen karanlık bir geleceği ele alıyor.

Korkudan da Büyük Bir Şey – Baran Güzel | Arka Kapak Tanıtımı

Korkudan da Büyük Bir Şey - Baran Güzel

“Yerde bir elin büyüklüğü kadar kan, bir tutam saç kaldı. Yerde, bir insandan geriye kalan korkunç bir anı.”

Sadece kadınları etkileyen çaresiz bir intihar salgınının gölgesinde adım adım sona yaklaşan bir dünya, bu korkunç karmaşanın içinde eski sevgilisinin peşine düşen yalnız, yoksul, paniklemiş bir adam: Hükümet aleyhine tweet attığı için gözaltına alınan ve şartlı tahliye edilen anlatıcı, bir yandan birkaç kadının intiharıyla başlayan ve kısa zamanda kitlesel bir hal alan kaosla baş etmeye çabalarken, bir yandan da eski sevgilisinin son arzusunu yerine getirmeye çalışacaktır… Baran Güzel, Her Kötü Geceden Sonra adlı öykü kitabının ardından bu kez bir ilk romanla okurun karşısında: Kadınların saçlarının kaldırımlardan kazındığı tekinsiz, umutsuz bir evrene açılan Korkudan da Büyük Bir Şey, erkek egemen düzenin bir alegorisini ortaya koyuyor.

- Reklam -

Dünya büyük bir şantiyeydi. Belediyeler, taşeronlar işçi bulmakta zorlanıyordu. Birçok adam karşı çıkıyordu çalışmalara. Ne gerek var, diyorlardı. Yok olup gidecektik nasılsa. Kaosa teslim olmalı, girdabın bizi alıp götürmesine izin vermeliydik. Elimizde yalnızca kendi hayatlarımız vardı. Gezegeni teslim etmemiz gereken yeni bir kuşak doğmayacaktı. Düzene, paraya, ilerlemeye, güzelliğe ihtiyacı yoktu dünyanın. İyiliği kaybetmiştik, hepsi buydu.

Toplamda 208 sayfadan oluşan romanın editörlüğünü Devrim Çakır, düzeltisini Okan Yılmaz, kapak tasarımını Hamdi Akçay ve dizgisini Simge Sunar üstleniyor. Şubat 2024 tarihi itibarıyla raflardaki yerini almaya başlayan eser okurlarını bekliyor.

Baran Güzel’in yeni kitabı Korkudan da Büyük Bir Şey hakkındaki yorumlarımızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


Daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Goktan35481 Goktan35481 dedi ki:

    Maalesef tv izlemeye,telefon kullanmaya ayırdığımız zamanı kitap okumaya ayırmıyoruz.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yeni Superman Filminin Adı Değişti: İşte Yapımdan İlk Kare!

“Superman: Legacy” Filminin Adı “Superman” Olarak Güncellendi: İşte Yapımdan İlk Görsel

Taylor Swift Üniversitede Ders Oldu

Taylor Swift Fenomeni Üniversitede Ders Oldu: 300’den Fazla Öğrenci Başvurdu