in , ,

Taylor Swift Fenomeni Üniversitede Ders Oldu: 300’den Fazla Öğrenci Başvurdu

Taylor Swift’in hayatı ve sanatı üzerine bir üniversite seçmeli ders açtı. 300’den fazla öğrencinin başvurduğu ders için yeni bir sınıf açıldı.

Taylor Swift Üniversitede Ders Oldu
- Reklam -
- Reklam -

Bir üniversitede Taylor Swift’in yaşamına ve sanatsal etkisine odaklanan seçmeli bir ders açıldı. 300’den fazla öğrencinin yoğun ilgisi üzerine yeni bir sınıf daha açıldı.

Filipinler Diliman Üniversitesi küresel pop sansasyonu Taylor Swift’in yaşamı ve sanatsal etkisine odaklanan yeni bir seçmeli ders açtı. 300’den fazla öğrencinin hızla kayıt yaptırmasıyla gelen yoğun tepki, üniversiteyi bu coşkulu talebi karşılamak üzere ders programını genişletmeye zorladı.

Taylor Swift Üniversitede Ders Oldu

- Reklam -

Yayın İletişimi Bölümü’nden Profesör Cherish Brillon tarafından yönetilen ders, Swift’in ünlü kişiliğinin katmanlarını çözmeyi ve Filipinlilerin onu nasıl bir ikon olarak benimsediklerini keşfetmeyi amaçlıyor. Kendisi de Swift hayranı olan ve Filipin medya çalışmaları alanında uzman olan Brillon, Filipinlilerin Swift’i bir ikon olarak nasıl benimsediklerine, özellikle de cinsiyet, toplumsal cinsiyet ve sınıf kesişimlerini keşfetmeye duyduğu hayranlığı dile getirdi.

Swift ürünleri giymiş ve eşyalarını 14 kez Grammy Ödülü kazanan Swift’in çıkartmalarıyla süslemiş olarak derse katılan çeşitli öğrenci grupları, Amerikalı popstarın yaygın kültürel etkisini yansıtıyor. Aralarında, ilkokuldan beri Swift hayranı olan Shyne Cañezal, Taylor Swift’in anlatısıyla iç içe geçmiş toplumsal meseleleri keşfetmeye hevesli olduğunu ifade etti.

Üniversitedeki Taylor Swift Dersi Ne İçeriyor?

Taylor Swift Fenomeni Üniversitede Ders Oldu: 300’den Fazla Öğrenci Başvurdu

Dersin müfredatı Taylor Swift’in bir ünlü olarak kavranışı, inşası ve performansını incelemek üzere tasarlandı. Profesör Brillon, Swift’in Filipinlilerin sınıf, politika, toplumsal cinsiyet, ırk ve medyadaki başarı ve hareketliliğin cazibesine ilişkin bakış açılarını şekillendirmedeki rolünün araştırılmasını vurguladı. Dersi yönlendiren temel soru, Filipinlilerin ünlü kavramıyla olan benzersiz ilişkisi etrafında dönüyor ve kamusal figürleri çevreleyen farklı uygulamaları ve söylemleri araştırıyor.

- Reklam -

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Shakespeare Uzmanından Çarpıcı Kıyas: “Taylor Swift Gerçek Bir Ozan”


Taylor Swift fenomeni akademi dünyasında ilk kez ele alınmıyor. Stanford Üniversitesi, New York Üniversitesi ve Harvard Üniversitesi gibi tanınmış kurumlar daha önce pop yıldızının kariyerinin çeşitli yönlerini inceleyen dersler sunmuştu.

Taylor Swift Dersi Üniversite

Taylor Swift’in tüm dünyada bu kadar popüler olmasını neye bağlıyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Retuers

Ethem Yekta Ulaş

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for noronikkirbac noronikkirbac dedi ki:

    Bunu nasıl kaptırmışız, hayret.

  2. Avatar for Srbs Srbs dedi ki:

    Bu profil fotosu çok iyi olmuş.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Korkudan da Büyük Bir Şey - Baran Güzel

Yalnızca Kadınları Etkileyen Bir İntihar Salgını: Baran Güzel’in “Korkudan da Büyük Bir Şey” Romanı Çıktı

KonoSuba 3. Sezon Fragmanı ve Çıkış Tarihi

“KonoSuba” 3. Sezonun Yeni Fragmanı Yayınlandı ve Çıkış Tarihi Belli Oldu